Site icon Όλο Υγεία

Πώς θα συντηρήσετε τα υπολείμματα της γαλοπούλας – Πόσο μένει στο ψυγείο

γαλοπούλας

Η γαλοπούλα είναι νόστιμη και υγιεινή και μπορείτε να τρώτε τα υπολείμματα από το Χριστουγεννιάτικο γεύμα τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο είναι ευαίσθητο κρέας που θέλει προσεκτική συντήρηση.

Το κρέας της γαλοπούλας μπορεί εύκολα να αλλοιωθεί εάν παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα παθογόνα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα σε ένα εύρος θερμοκρασίας μεταξύ 7° και 70° C.

Επειδή δεν επηρεάζουν τη γεύση, τη μυρωδιά ή την εμφάνιση του τροφίμου, δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι έχει αλλοιωθεί και είναι πιθανόν να πάθουμε δηλητηρίαση.

‘Ενας κανόνας είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε  τα υπολείμματα κοτόπουλου και γαλοπούλας σε θερμοκρασία δωματίου

Ακόμα όμως και στο ψυγείο η γαλοπούλα δεν διαρκεί για πολλές ημέρες. Η μαγειρεμένη γαλοπούλα μπορεί να κρατήσει στο ψυγείο για 3-4 ημέρες πριν χαλάσει. Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα υπολείμματα γαλοπούλας για περισσότερες ημέρες θα πρέπει να τη βάλετε στην κατάψυξη.

Πώς συντηρούμε τη γαλοπούλα στην κατάψυξη

Οι κανόνες της ασφαλούς συντήρησης της γαλοπούλας:

Όλο Υγεία

Exit mobile version