Πώς θα συντηρήσετε τα υπολείμματα της γαλοπούλας – Πόσο μένει στο ψυγείο

γαλοπούλας

Η γαλοπούλα είναι νόστιμη και υγιεινή και μπορείτε να τρώτε τα υπολείμματα από το Χριστουγεννιάτικο γεύμα τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο είναι ευαίσθητο κρέας που θέλει προσεκτική συντήρηση.

Το κρέας της γαλοπούλας μπορεί εύκολα να αλλοιωθεί εάν παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα παθογόνα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα σε ένα εύρος θερμοκρασίας μεταξύ 7° και 70° C.

Επειδή δεν επηρεάζουν τη γεύση, τη μυρωδιά ή την εμφάνιση του τροφίμου, δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι έχει αλλοιωθεί και είναι πιθανόν να πάθουμε δηλητηρίαση.

‘Ενας κανόνας είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε  τα υπολείμματα κοτόπουλου και γαλοπούλας σε θερμοκρασία δωματίου

Ακόμα όμως και στο ψυγείο η γαλοπούλα δεν διαρκεί για πολλές ημέρες. Η μαγειρεμένη γαλοπούλα μπορεί να κρατήσει στο ψυγείο για 3-4 ημέρες πριν χαλάσει. Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα υπολείμματα γαλοπούλας για περισσότερες ημέρες θα πρέπει να τη βάλετε στην κατάψυξη.

Πώς συντηρούμε τη γαλοπούλα στην κατάψυξη

  • Τα κατεψυγμένα υπολείμματα γαλοπούλας για να έχουν καλή ποιότητα και γεύση πρέπει να καταναλωθούν εντός 4-6 μηνών.
  • Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τη γαλοπούλα, είτε στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη, είναι να τοποθετήσετε τα υπολείμματα σε αεροστεγή δοχεία.
  • Η γαλοπούλα που έχει απομείνει θα πρέπει να τεμαχιστεί σε φέτες ή να χωριστεί σε μικρές ποσότητες και να αποθηκευτεί μέσα σε 2 ώρες. Αυτό επιτρέπει στα υπολείμματα να κρυώσουν γρήγορα και ομοιόμορφα και στο ψυγείο και στην κατάψυξη.
  • Εάν η γαλοπούλα έχει αποθηκευτεί στην κατάψυξη, θα μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν είναι πλέον ασφαλής να καταναλωθεί εάν είναι αποχρωματισμένη, σκληρή ή στεγνή. Το αλλοιωμένο κρέας που έχει αποθηκευτεί στο ψυγείο έχει άσχημη μυρωδιά και φαίνεται χαλασμένο.

Οι κανόνες της ασφαλούς συντήρησης της γαλοπούλας:

  • Πετάξτε τη γαλοπούλα και τη γέμιση που έχει μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από 2 ώρες
  • Μοιράστε τα υπολείμματα σε μικρές μερίδες σε αεροστεγή μπολ και βάλτε τη στην κατάψυξη.
  • Καταναλώστε γαλοπούλα και τη γέμιση που έχουν αποθηκευτεί στο ψυγείο εντός 3-4 ημερών.
  • Σε περίπτωση κατάψυξης, καταναλώστε τα υπολείμματα μέσα σε 4 έως 6 μήνες το πολύ, για καλύτερη ποιότητα.
Όλο Υγεία

Διαβάστε Περισσότερα

Scroll to Top