Μία συνταγή για μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς γλουτένη, χωρίς γλυκαντικά και χωρίς ξηρούς καρπούς. Με μόλις λίγα υλικά που έχουν πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά!
Θα χρειαστείτε
1 φλ. αλεύρι βρώμης
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
11 χουρμάδες χωρίς πυρήνα
Λιωμένη κουβερτούρα
Οδηγίες
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί στο πολυμίξερ.
Σχηματίζετε τα μπισκότα και ψήνετε για 15 λεπτά περίπου.
Μόλις κρυώσουν προσθέτετε την επικάλυψη σοκολάτας και αποθηκεύετε στο ψυγείο.
Μαρία Μεντζέλου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Απόφοιτη από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή με κατεύθυνση την «Κλινική Διατροφή», υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με θέμα: «Η συσχέτιση του συναισθηματικού φαγητού (emotional eating) με την ψυχολογική κατάσταση (κατάθλιψη, άγχος) και το υπέρβαρο/παχυσαρκία σε Ελληνικό ενήλικο πληθυσμό».