Site icon Όλο Υγεία

Κοτόπουλο: Στήθος, μπούτι ή φτερούγες είναι το πιο υγιεινό κομμάτι;

κοτόπουλο

Φωτογραφία: 123rf

Το κοτόπουλο είναι η πρώτη επιλογή στο ελληνικό τραπέζι και όχι τυχαία. Είναι προσιτό, ταιριάζει σε αμέτρητες συνταγές και θεωρείται πιο υγιεινό από άλλα είδη κρέατος. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που η κατανάλωσή του αυξάνεται συνεχώς, αγγίζοντας κατά μέσο όρο τα 26 κιλά ανά άτομο κάθε χρόνο. Ποιο, όμως, μέρος του είναι πιο υγιεινό από τα υπόλοιπα;

Το «πιο υγιεινό γεύμα του κόσμου» για το 2025 – Τι περιλαμβάνει για ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο

Ποιο κομμάτι από το κοτόπουλο είναι πιο υγιεινό;

Το κρέας του κοτόπουλου, μια ευρέως γνωστή πηγή πρωτεΐνης, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία λόγω της υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, των απαραίτητων αμινοξέων και της πλούσιας περιεκτικότητας σε βιταμίνες και μέταλλα. Το διατροφικό του προφίλ υποστηρίζει την υγεία των μυών, μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκίας.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα μέρη του κοτόπουλου ίδια. Κάποια κομμάτια είναι πιο ωφέλιμα από διατροφικής άποψης. Για αυτό, η Katie Drakeford, διατροφολόγος, αναλύει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε κομματιού και προτείνει τις καλύτερες επιλογές και τους πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος.

Το τέλειο μαρινάρισμα για ένα «χρυσαφένιο» κοτόπουλο – Το συστατικό που δίνει γεύση και βοηθάει στο να μην καεί

Διαφορά λευκού και σκούρου κρέατος

Ποια είναι τα καλύτερα κομμάτια στο κοτόπουλο;

Ασφάλεια τροφίμων: Ποια τρόφιμα δεν πρέπει ποτέ να πλένετε και ποια πρέπει

Τι να προσέξετε για να το κάνετε μια ακόμη πιο υγιεινή επιλογή

Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος;

Μαγειρέψτε με ελάχιστο ή καθόλου λίπος για την πιο υγιεινή εκδοχή.

Λευκό κρέας

Το λευκό κρέας προέρχεται από το στήθος και τις φτερούγες του κοτόπουλου. Έχει ήπια γεύση και χρησιμοποιείται συχνά σε πιάτα.

Διατροφικά οφέλη:

Τι να προσέξετε:

Γαλοπούλα ή κοτόπουλο; Ποιο είναι πιο υγιεινό σύμφωνα με τους επιστήμονες

Σκούρο κρέας

Το σκούρο κρέας περιλαμβάνει τα μπούτια, τα πόδια και τις φτερούγες του κοτόπουλου. Έχει πιο έντονη γεύση και είναι πιο ζουμερό, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή για κυρίως γεύμα.

Διατροφικά οφέλη:

Τι να προσέξετε:

Είναι πραγματικά υγιεινό το κοτόπουλο; Μελέτη έδειξε ότι μπορεί να προσθέσει λίπος και ζάχαρη στη διατροφή μας

Πώς το κοτόπουλο μπορεί να γίνει ανθυγιεινό;

Ο τρόπος που επιλέγουμε να το μαγειρέψουμε μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο αν θα αποκομίσουμε όλα τα οφέλη του. Τι να προσέξετε;

Πέτσα

Φτερούγες

Αλλαντικά κοτόπουλου

Τα «μαγικά τρόφιμα» που σας χαρίζουν ένα λαμπερό και νεανικό δέρμα

Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος;

Αλέξανδρος Παντελάκης

O Αλέξανδρος Παντελάκης έχει συνεργαστεί με blog, εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης θεματολογίας αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε διάφορα είδη δημοσιογραφικής γραφής. Πιστεύει ότι σήμερα, με την πληθώρα πληροφοριών που μας κατακλύζει, η ανάγκη για αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση από έμπιστα Μέσα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Exit mobile version