Είναι γνωστό ότι η Κέιτ Μίντλετον ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ βρετανικών εφημερίδων, η πριγκίπισσα της Ουαλίας απολαμβάνει καθημερινά ένα «υπερπρωινό» που μειώνει τη χοληστερόλη, το οποίο ενσωματώνεται εύκολα στον πολυάσχολο τρόπο ζωής της.
Η Κέιτ Μίντλετον, η οποία έκλεισε τα 43 αυτή την εβδομάδα, επιστρέφει σταδιακά στα βασιλικά καθήκοντα μετά την είδηση ότι έπασχε από καρκίνο και υποβαλλόταν σε προληπτική χημειοθεραπεία. Μήνες αργότερα, σε ένα ειλικρινές βίντεο, ανακοίνωσε ότι η θεραπεία έχει τελειώσει και πλέον επικεντρώνεται στο να παραμείνει απαλλαγμένη από τον καρκίνο.
Η Νο1 υπερτροφή που πρέπει να τρώτε πάντα στο πρωινό, σύμφωνα με ειδικό
Το SurreyLive αναφέρει ότι η πριγκίπισσα έχει μιλήσει εκτενώς για το ενδιαφέρον της για τη φυσική κατάσταση, με γνωστή την αγάπη της για το τένις, και φαίνεται ότι η διατροφή της συμβαδίζει με τον υγιεινό τρόπο ζωής της.
Τι περιλαμβάνει το «υπερπρωινό» και η διατροφή της Κέιτ Μίντλετον
Η διατροφή της έχει γίνει αντικείμενο έντονου σχολιασμού όλα αυτά τα χρόνια, με τα καθημερινά της γεύματα να λέγεται ότι επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στα φρούτα και τα λαχανικά. Για πρωινό, πιστεύεται ότι απολαμβάνει τακτικά ένα μπολ με βρώμη αργής ενεργειακής καύσης, το οποίο είναι ιδανικό για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας πολυάσχολης μαμάς.
Γράφοντας το βιβλίο του «Catherine, The Princess of Wales», ο συγγραφέας της βασιλικής οικογένειας Robert Jobson αποκάλυψε ότι η υγιεινή διατροφή παραμένει μέρος του καθημερινού προγράμματος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ.
«Λέγεται ότι η Κέιτ Μίντλετον προτιμά τη βρώμη βραδείας ενεργειακής καύσης για πρωινό και πως και οι δύο τρώνε ελαφριά στο μεσημεριανό γεύμα, απολαμβάνοντας σαλάτες και φρούτα. Καταναλώνει επίσης υγιεινά σνακ και μιλώντας κάποτε σε ένα παιδί στο νοσοκομείο Great Ormond Street είπε ότι έτρωγε πολλές ελιές», έγραψε ο Jobson.
«Δεδομένης της καλλίγραμμης σιλουέτας της, η προτίμησή της στα γλυκά αποτελεί έκπληξη για μερικούς. Όμως, είναι γνωστό ότι της αρέσει η πουτίγκα με καραμέλα για επιδόρπιο. Όμως, κανείς από τους δύο δεν πίνει πολύ αλκοόλ· ο Ουίλιαμ προτιμά τον μηλίτη αντί της μπύρας και το απεριτίφ της Κέιτ είναι ένα τζιν τόνικ», πρόσθεσε.
Πώς το «υπερπρωινό» της Κέιτ Μίντλετον ρίχνει τη χοληστερίνη
Το πλιγούρι βρώμης, αλλιώς γνωστό ως χυλός, είναι γνωστό ως υπερτροφή. Η βρώμη μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που μπορεί να σας αποτρέψει από το να τρώτε σνακ ή να τρώτε υπερβολικά.
Αυτό με τη σειρά του, ενδεχομένως να σας βοηθήσει να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά, καθώς η κατανάλωση χορταστικών τροφών μπορεί να σας βοηθήσει στη μείωση της πρόσληψης θερμίδων.
Το πλιγούρι βρώμης όχι μόνο είναι νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή του, αλλά είναι επίσης γνωστό για τη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης, σύμφωνα με τη βρετανική Express. Ένα μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ίνες, καθώς ένα μπολ 40 γραμμαρίων βρώμης περιέχει περίπου 3 γραμμάρια φυτικών ινών.
Οι φυτικές ίνες λειτουργούν στο σώμα επιβραδύνοντας τον ρυθμό με τον οποίο απορροφάται η χοληστερίνη στην κυκλοφορία του αίματος, ενώ αυξάνουν επίσης την ποσότητα χοληστερίνης που εκκρίνεται μέσω των λιπιδίων των κοπράνων, της χολής και των χολικών οξέων.
Συγκεκριμένα, οι διαλυτές φυτικές ίνες, των οποίων η βρώμη είναι εξαιρετική πηγή, και κυρίως η β-γλυκάνη, μειώνουν τη χοληστερίνη που δεσμεύεται στα χολικά οξέα στο έντερο.
Σύμφωνα με το Healthline, η βρώμη είναι επίσης γεμάτη θειαμίνη, φώσφορο, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η νιασίνη και το φυλλικό οξύ. Μαζί συνεργάζονται για να βοηθήσουν το σώμα στον ενεργειακό μεταβολισμό.
Πηγές: Surrey Live, Healthine, Express, NHS