Γλυκιά και υγιεινή κολοκυθόπιτα – Συνταγή από τους ειδικούς του Κλίβελαντ

κολοκυθόπιτα

Η κολοκύθα είναι γεμάτη κάλιο, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της καρδιάς σας, και βιταμίνη C, η οποία υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σας. Απολαύστε τη σε αυτή τη γευστική και υγιεινή συνταγή για κολοκυθόπιτα.

Η κολοκύθα είναι τόσο θρεπτική που ακόμη και οι σπόροι τς μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου ακόμη και να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα.

Συστατικά

  • 1 συσκευασίας κολοκύθας σε κενό αέρος
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι υποκατάστατο αυγού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
  • 1  άψητη φόρμα ζύμης

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα πρώτα επτά υλικά. χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε στη φόρμα.
  • Ψήστε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Μειώστε τη θερμοκρασία στους 180 και ψήστε για 25 έως 30 λεπτά περισσότερο ή μέχρι το μαχαίρι που τοποθετείτε κοντά στο κέντρο να βγαίνει καθαρό. Ψύξτε την πίτα σε μια σχάρα.
    Φυλάσσεται στο ψυγείο.

Τα οφέλη για την υγεία

Τα πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά, συμπεριλαμβανομένης της κολοκύθας, είναι εξαιρετική πηγή βήτα-καροτίνης. Στο σώμα μας, η βήτα-καροτίνη είτε μετατρέπεται σε βιταμίνη Α είτε σε αντιοξειδωτικό. Η βιταμίνη Α βοηθά στην υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος και της όρασης. Ως αντιοξειδωτικό, θα εξουδετερώσει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

Scroll to Top