Site icon Όλο Υγεία

«Είμαι καρδιολόγος – Δεν θα έτρωγα ποτέ ξανά αυτό το φαγητό για μεσημεριανό» – Αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο

φαγητό - μεσημεριανό - καρδιολόγος

Φωτογραφία: 123rf

Κάντε μια επιλογή που προστατεύει την καρδιά σας και αποφύγετε αυτό το δημοφιλές μεσημεριανό φαγητό. Ο Αμερικανός καρδιολόγος δεν θα το έτρωγε ποτέ ξανά.

Είτε προτιμάτε να παίρνετε φαγητό μαζί σας είτε να παραγγέλνετε από έξω, οι επιλογές που κάνετε για μεσημεριανό μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τη συνολική υγεία της καρδιάς σας.

Πώς μπορεί η κακή διατροφή να απειλήσει την όραση; Τροφές που κάνουν καλό

«Αυτό που τρώτε για μεσημεριανό μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ενέργειας, τη συγκέντρωση και τη μακροπρόθεσμη καρδιαγγειακή υγεία», εξηγεί ο Dr. Harlan Krumholz, MD, SM, καρδιολόγος στο Yale Medical School.

«Ένα ισορροπημένο, υγιεινό μεσημεριανό βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, που είναι κρίσιμα για την υγεία της καρδιάς». Όπως αναφέρει, η ποιότητα του φαγητού σας είναι εξαιρετικά σημαντική.

«Η επιλογή θρεπτικών τροφών το μεσημέρι μπορεί να θέσει τη βάση για υγιεινές επιλογές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», προσθέτει.

Αυτό το πρόγραμμα διατροφής 7 ημερών μειώνει χοληστερίνη και φλεγμονές, σύμφωνα με διαιτολόγο

Το φαγητό που δεν θα έτρωγε ποτέ ο καρδιολόγος

Σύμφωνα με τον Dr. Krumholz, το φαγητό που δεν θα έτρωγε ποτέ ως καρδιολόγος για μεσημεριανό είναι το νταμπλ τσίζμπεργκερ με μπέικον.

Το μπέικον και το τυρί είναι από τα πιο δημοφιλή υλικά για μπέργκερ, σύμφωνα με έρευνα της YouGov. Όταν προστίθενται σως όπως μαγιονέζα, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να είναι καταστροφικός για την καρδιά σας.

«Φαίνεται σαν μια κλασική επιλογή, αλλά αυτό το γεύμα είναι γεμάτο με κορεσμένα λιπαρά, τρανς λιπαρά, νάτριο και επεξεργασμένα συστατικά που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου», εξηγεί ο Dr. Krumholz.

«Η τακτική κατανάλωση τέτοιων τροφών μπορεί να αυξήσει την LDL χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση και να προάγει τη φλεγμονή—σημαντικοί παράγοντες στην ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων».

Έρευνες έχουν συνδέσει την υψηλή κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών και επεξεργασμένων κρεάτων με καρδιαγγειακούς κινδύνους. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία προτείνει την κατανάλωση νατρίου μεταξύ 1.500mg-2.300mg, ενώ ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει 3.400mg ημερησίως.

Εγκέφαλος: Ο έξυπνος κανόνας 80/20 στη διατροφή που ενισχύει την υγεία του – Επιτρέπει τις νόστιμες ατασθαλίες

Τι να φάτε αντί αυτού

Ο Dr. Krumholz προτείνει: «Επιλέξτε ένα σάντουιτς με άπαχη πρωτεΐνη σε ψωμί ολικής άλεσης και πολλά λαχανικά για μια πιο υγιεινή επιλογή».

Συμβουλές για υγιεινό μεσημεριανό

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να κάνετε την καρδιά σας πιο υγιή:

Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα συσκευασμένα τρόφιμα μπορεί να είναι βολικά, αλλά συχνά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ζάχαρη και ανθυγιεινά λιπαρά. «Αντ’ αυτού, επιλέξτε φρέσκα, ολόκληρα τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς ή άπαχες πρωτεΐνες», επισημαίνει ο Dr. Krumholz.

Προετοιμαστείτε εκ των προτέρων

Η προετοιμασία φαγητού μπορεί να κάνει τις υγιεινές επιλογές πιο εύκολες. «Πακετάρετε μια απλή σαλάτα με ψητό κοτόπουλο ή ετοιμάστε ένα μπολ με κινόα και ψητά λαχανικά», προτείνει.

Μακροζωία: Αυτή η διατροφή θα σας βοηθήσει να φτάσετε τα 100 σύμφωνα με έρευνα

Επιλογές από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία

Για ένα υγιεινό μεσημεριανό:

«Σταμάτησα το τρέξιμο και έχασα ένα στρώμα λίπους» – Με τι αντικατέστησε την έντονη άσκηση και κατάφερε να μεταμορφωθεί

Βρείτε τι ταιριάζει σε εσάς

«Η υγιεινή διατροφή αφορά την ισορροπία, όχι την τελειότητα», λέει ο Dr. Krumholz. Διατηρήστε υγιεινές συνήθειες και προσαρμόστε τις στις ανάγκες και το πρόγραμμά σας.

Αλέξανδρος Παντελάκης

O Αλέξανδρος Παντελάκης έχει συνεργαστεί με blog, εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης θεματολογίας αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε διάφορα είδη δημοσιογραφικής γραφής. Πιστεύει ότι σήμερα, με την πληθώρα πληροφοριών που μας κατακλύζει, η ανάγκη για αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση από έμπιστα Μέσα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Exit mobile version