Site icon Όλο Υγεία

Ανοσολόγος αποκαλύπτει μια διατροφική αλλαγή για να μην αρρωστήσετε το χειμώνα

χειμώνα

Εάν προσπαθείτε απεγνωσμένα να αποφύγετε τις ασθένειες φέτος τον χειμώνα, τότε αυτές οι συμβουλές που υποστηρίζονται από ειδικούς είναι ιδανικές για εσάς.

Είναι και πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου, όταν σχεδόν όλοι φαίνεται να έχουν κάποιου είδους αρρώστια και ο κρύος καιρός σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να παραμείνουν όσο το δυνατόν στα ζεστά, αφήνοντας τα παράθυρα κλειστά και τα δωμάτια χωρίς αερισμό, τα οποία μπορεί να γίνει χώρος αναπαραγωγής για τη μετάδοση μικροβίων.

Τα καλά νέα είναι ότι μια ανοσολόγος έχει αποκαλύψει τις καλύτερες συμβουλές του για να αποφύγετε τα κρυολογήματα και τη γρίπη αυτόν τον χειμώνα, και είναι και οι δύο έξυπνες και εύκολο να τις ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Η νο1 διατροφική αλλαγή για να μην αρρωστήσετε φέτος τον χειμώνα

Μιλώντας στο i Paper, η ανοσολόγος Δρ. Jenna Macciochi μοιράστηκε αυτά που αντιλαμβάνεται ως τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε υγιείς όλο το χειμώνα -και ένα από αυτά είναι μια απίστευτα εύκολη αλλαγή: να τρώτε εποχιακά.

Η Δρ. Macciochi εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά επηρεάζονται από τις μικρότερες μέρες και την έλλειψη φωτός όπως και εμείς, οπότε η επιλογή τροφίμων που είναι της εποχής μπορεί να σημαίνει ότι είναι πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που είναι εκτός εποχής.

«Η ευημερία μας συνυφαίνεται με τις μεταβαλλόμενες εποχές. Όπως προσαρμοζόμαστε στις ανεπαίσθητες αλλαγές της θερμοκρασίας και του φωτός της ημέρας, το ίδιο συμβαίνει και με τα φυτά που τρώμε. Αυτός είναι ο λόγος που καταβάλλω συνειδητή προσπάθεια να ευθυγραμμίσω τη διατροφή μου με την εποχή», εξηγεί.

«Καθώς μειώνεται το φως του ήλιου, τα φυτά σταματούν να παράγουν τροφή και αρχίζουν να εξοικονομούν ενέργεια για να τα βγάλουν πέρα μέχρι την άνοιξη. Η ενέργειά τους επιστρέφει στις ρίζες τους και ορισμένα φυτοχημικά είναι υψηλότερα, για παράδειγμα, τα καροτενοειδή», προσθέτει η ειδικός και καταλήγει:

«Αυτή τη στιγμή επικεντρώνομαι στα πορτοκαλί εποχιακά προϊόντα, όπως οι κολοκύθες, που είναι πλούσιες σε β-καροτίνη (βιταμίνη Α φυτικής προέλευσης, γνωστή ως αντιμολυσματική βιταμίνη) και απορροφώνται καλύτερα με μια πηγή λίπους».

Ποια εποχιακά τρόφιμα βοηθούν περισσότερο το ανοσοποιητικό μας

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί η Macciochi, ότι ήρθε η ώρα να ψήσετε λίγο κολοκυθάκι, καρυκευμένο με βότανα του χειμώνα, όπως δεντρολίβανο ή θυμάρι, τα οποία μπορούν επίσης να έχουν οφέλη για την υγεία, καθώς και νόστιμη γεύση.

Ο ανοσολόγος συνιστά επίσης να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C -αυτές που είναι φυσικές της εποχής. Αυτά περιλαμβάνουν πορτοκάλι και βατόμουρο, που θα βοηθήσουν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Συμβουλεύει επίσης να προσθέσετε μερικά τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση στη διατροφή σας -όπως το γιαούρτι– και να βεβαιωθείτε ότι συμπεριλαμβάνετε τακτικά μανιτάρια στα γεύματά σας επειδή είναι γεμάτα με β-γλυκάνες που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Συμβουλεύει τέλος να αντικαταστήσετε το κανονικό πρωινό σας που περιλαμβάνει τσάι ή καφέ με αφεψήματα βοτάνων για να διασφαλίσετε ότι έχετε αρκετή ενυδάτωση -κάτι που πολλοί από εμάς παραλείπουμε κατά τους ψυχρότερους μήνες που αισθανόμαστε λιγότερο διψασμένοι.

Όλο Υγεία

Exit mobile version