Site icon Όλο Υγεία

Το δείπνο που τρώει ογκολόγος για να αποτρέψει τον καρκίνο – Το κόλπο που θα σας βοηθήσει να το πετύχετε

Το δείπνο που τρώει ογκολόγος για να αποτρέψει τον καρκίνο

Μπορεί να γνωρίζετε ήδη τη σχέση μεταξύ της διατροφής και της υγείας της καρδιάς, αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να μειώσετε και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου μέσω του τι τρώτε για δείπνο;

Αν και δεν μπορούμε να ελέγξουμε πλήρως την υγεία μας, περισσότεροι από 4 στους 10 καρκίνους αποδίδονται σε τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου (πράγματα που βρίσκονται στον έλεγχό μας), συμπεριλαμβανομένου του τι βάζουμε στο σώμα μας.

Ποιος θα ήταν καλύτερος να αποκαλύψει τι να τρώει έχοντας κατά νου την πρόληψη του καρκίνου από μια ογκολόγο που όχι μόνο θεραπεύει άτομα με καρκίνο, αλλά παραμένει στην κορυφή των πιο πρόσφατων ερευνών για τον καρκίνο; Η Δρ. Lori A. Alfonse, χειρουργός ογκολόγος και αναπληρώτρια ιατρός του Lehigh Valley Topper Cancer Institute, μοιράζεται το δείπνο της καθώς και γενικές συμβουλές για το πώς να τρώτε για να προλάβετε τον καρκίνο.

Το δείπνο μιας χειρουργού ογκολόγου για να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου

Η Δρ. Alfonse λέει ότι ένα δείπνο που τρώει τακτικά είναι ο σολομός ή τα χτένια, με χόρτα για σαλάτα και μια μικρή ψητή πατάτα. με κρέμα γάλακτος. Τα χτένια και ο σολομός είναι και τα δύο πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Επιστημονικές μελέτες έχουν βρει ότι μια δίαιτα που περιλαμβάνει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, επειδή βοηθά στην πρόληψη της χρόνιας φλεγμονής. Τα χτένια και ο σολομός έχουν επίσης μαγνήσιο, ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που συνδέεται με την πρόληψη του καρκίνου.

Όσο για τα χόρτα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το φαγητό είναι μέρος του γεύματος της Δρ. Alfonse για την πρόληψη του καρκίνου. Υπάρχει μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ μιας διατροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες και του χαμηλότερου κινδύνου ορισμένων τύπων καρκίνου.

Μια δίαιτα πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου, επειδή αυτά τα τρόφιμα είναι γεμάτα φυτοχημικά, τα οποία επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και εμποδίζουν την αναπαραγωγή των κατεστραμμένων κυττάρων.

Όσο για την ψητή πατάτα, η πατάτα μπορεί να έχει κακή φήμη, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια υγιεινή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή, μια καλή πηγή υδατανθράκων, φυτικών ινών, καλίου και σιδήρου.

Πώς να τρώτε έχοντας κατά νου την πρόληψη του καρκίνου

Ο κανόνας της ογκολόγου επιτρέπει μια μεγάλη και ποικίλη λίστα τροφών, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, φασόλια, όσπρια και κρέας, ενώ παράλληλα αποκλείει τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ μιας διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα και αυξημένου κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του ορθού, του παχέος εντέρου και του μαστού.

Εκτός από την ελαχιστοποίηση των υπερεπεξεργασμένων τροφών, η Δρ. Alfonse συνιστά επίσης να δίνετε προτεραιότητα στην πρωτεΐνη ως τρόπο διατροφής έχοντας κατά νου την πρόληψη του καρκίνου.

«Προτείνω στους ανθρώπους να αυξήσουν τα επίπεδα πρωτεΐνης τους και να προσπαθήσουν να μην τρώνε υδατάνθρακες χωρίς να τους συνδυάζουν με μια πρωτεΐνη. Για παράδειγμα, ξέρω ότι οι άνθρωποι αγαπούν τα ζυμαρικά και μερικοί δεν να ζήσουν χωρίς αυτά. Προτείνω να κόψετε τη μερίδα στη μέση και να προσθέσετε κοτόπουλο ή θαλασσινά», λέει και προσθέτει:

«Επιπλέον, προτείνω πιο υγιεινές εναλλακτικές, όπως ποικιλίες ζυμαρικών με ρεβίθια ή κόκκινες φακές. Αν θέλετε να τσιμπολογήσετε κράκερ ή κουλουράκια, προσθέστε λίγο τυρί».

Αυτός ο τρόπος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας, κάτι που είναι σημαντικό επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πολλούς τύπους καρκίνου. Τα άτομα με παχυσαρκία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για 13 διαφορετικούς τύπους καρκίνου, οι οποίοι συλλογικά αποτελούν το 40% όλων των καρκίνων που διαγιγνώσκονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Εάν θέλετε να αρχίσετε να αλλάζετε τη διατροφή σας, έχοντας κατά νου την πρόληψη του καρκίνου, το δείπνο είναι ένα εξαιρετικό γεύμα για να ξεκινήσετε, επειδή, για πολλούς ανθρώπους, είναι το πιο ουσιαστικό γεύμα της ημέρας. Ακολουθήστε τα βήματα της Δρ. Alfonse τρώγοντας δείπνο με ισορροπία πρωτεΐνης, φυτικών ινών και υδατανθράκων. Είναι ένα βήμα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Exit mobile version