Το κόλπο για να κάνετε τα αυγά scrambled αφράτα και ζουμερά χωρίς βούτυρο

scrambled αυγά

Τα αυγά scrambled είναι μία από τις επιλογές που έχετε για να φτιάξετε τα αυγά σας. Δείτε όμως τι προτείνει ένας διάσημος σεφ για να τα κάνετε ακόμα πιο ζουμερά και νόστιμα.

Τα αυγά είναι μία εύκολη, υγιεινή λύση που μπορείτε να μαγειρέψετε με πολλούς τρόπους, είτε τηγανιτά είτε βραστά είτε σε ομελέτα. Δεν αποτελεί μυστικό ότι εάν προσθέσετε γάλα ή κρέμα γάλακτος στα αυγά σας, θα γίνουν πιο ζουμερά και αφράτα, αλλά ταυτόχρονα αυξάνετε τα λιπαρά ενός γεύματος που θα μπορούσε να είναι απόλυτα υγιεινό.

Αν και όλοι απολαμβάνουμε τη βουτυρένια και πλούσια γεύση των αυγών όταν προσθέτουμε γάλα και κρέμα, θα ήταν προτιμότερο να έχουμε την ίδια γεύση χωρίς τις θερμίδες που την ακολουθούν.

Ο σεφ James του Βρετανικού μπλοκ Fork and Twist, ισχυρίζεται πως μπορείτε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να προσθέσετε κάποιο υλικό και πως το κόλπο βρίσκεται στην τεχνική.

Η συνταγή του σεφ

Ο σεφ λοιπόν αποκαλύπτει πως το μυστικό βρίσκεται στον χρόνο και τον ατμό. Προτείνει, να βάλετε ένα μπολ που αντέχει στη θερμότητα πάνω από μία κατσαρόλα που έχει νερό που σιγοβράζει στον πάτο της και ανακατέψτε καλά τα αυγά.

Είναι μία μέθοδος που συχνά χρησιμοποιείται για να λιώσει η σοκολάτα, αλλά είναι πολύ σημαντική και για το καλό μαγείρεμα των αυγών.

Ο σεφ προσθέτει πως όταν το μπολ είναι αρκετά ζεστό το ανακάτεμα των αυγών γίνεται πιο εύκολο μέχρι να γίνουν βουτυρένια.

Πώς πρέπει να γίνεται το ανακάτεμα

Αν και το κόλπο αυτό είναι πολύ απλό, δουλεύει καλύτερα αν χτυπήσετε τρία αυγά και η στάθμη του νερού είναι πολύ χαμηλή ώστε να μην ακουμπάει το μπολ.

Όσον αφορά το ανακάτεμα των αυγών, ο Τζέιμς πρότεινε «λίγο και συχνά» στην αρχή. Αλλά όταν αρχίσουν να πήζουν θα πρέπει να ανακατεύονται πιο συχνά για να αποφευχθεί το υπερβολικό ψήσιμο. Χρειάζονται αρκετή προσοχή προς το τέλος. «Μην τα αφήνετε χωρίς επίβλεψη γιατί πιθανότατα θα παραβράσουν», προσθέτει.

Αναστασία Αναστασιάδου
Αναστασία Αναστασιάδου

Scroll to Top