Site icon Όλο Υγεία

Το αντιφλεγμονώδες ρόφημα που μειώνει τη χοληστερίνη, ηρεμεί το στομάχι και βελτιώνει τον ύπνο

Το αντιφλεγμονώδες ρόφημα που μειώνει τη χοληστερίνη, ηρεμεί το στομάχι και βελτιώνει τον ύπνο

Φωτογραφία: 123rf

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ένα νόστιμο αντιφλεγμονώδες ρόφημα που μπορείτε να βρείτε ή να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερίνης σας, ηρεμήσετε το στομάχι σας και να βελτιώσετε τον ύπνο. Ποιο είναι;

Η συγγραφέας Ana Morales συνέστησε να το δοκιμάσετε ως ρόφημα το βράδυ για να ηρεμήσετε το στομάχι σας πριν κοιμηθείτε. Σε ένα άρθρο που έγραψε για την βρετανική Vogue, εξήγησε ότι το δοκίμασε η ίδια και αποδείχθηκε μια από τις καλύτερες συστάσεις που είχε για να ηρεμήσει το στομάχι και το μυαλό της μετά το δείπνο.

Το αγαπημένο ρόφημα που μειώνει την πίεση, προλαμβάνει τον διαβήτη και βελτιώνει την υγεία του εντέρου

Ποιο είναι το αντιφλεγμονώδες ρόφημα και ποια τα οφέλη του

Το κεφίρ είναι ένα προβιοτικό -παρόμοιο με το γιαούρτι- ρόφημα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση. Περιέχει ζωντανά βακτήρια που βοηθούν σημαντικά το μικροβίωμα και ενισχύουν την υγεία του εντέρου.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά και να δοκιμάσετε να φτιάξετε το δικό σας στο σπίτι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σαν μέρος του πρωινού, είτε σαν γλυκό, είτε σαν συνοδευτικό ντιπ.

Το κεφίρ είναι επίσης πηγή φυτικών ινών και μπορεί να βοηθήσει στη δυσκοιλιότητα και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος για την καταπολέμηση των ιώσεων και των μη φιλικών βακτηρίων. Η τροφή αυτή σχετίζεται επίσης με μειωμένα επίπεδα χοληστερίνης.

Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν ότι προάγει την οστική πυκνότητα και μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Ωστόσο, όσοι μετρούν τις θερμίδες τους μπορεί να πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι σχετικά υψηλό σε θερμίδες, με περίπου 168 θερμίδες για κάθε μερίδα 240 ml.

«Είμαι νευροεπιστήμονας – Αυτό είναι το καλύτερο πρωινό ρόφημα για τον εγκέφαλο που πίνω καθημερινά»

Τα οφέλη των τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση

Το κεφίρ φτιάχνεται χρησιμοποιώντας κόκκους κεφίρ που προστίθενται στο γάλα και λειτουργεί τόσο με αγελαδινό γάλα όσο και με εναλλακτικές λύσεις γάλακτος. Ένα άρθρο στο περιοδικό Frontiers in Microbiology διαπίστωσε ότι το κεφίρ προσφέρει πολλά θετικά αποτελέσματα όταν καταναλώνεται.

«Αυτά κυμαίνονται από τον βελτιωμένο μεταβολισμό της χοληστερόλης και την επούλωση πληγών, έως τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και του μικροβιώματος», εξήγησαν οι ερευνητές. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το κεφίρ έχει σημαντική αντικαρκινική δράση για την καταπολέμηση αρκετών τύπων καρκινικών κυττάρων.

Ο σύμβουλος υγείας και γιατρός, Tim Spector, χαιρέτισε το κεφίρ ως ένα ισχυρό προβιοτικό, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να το καταναλώνουν ως μέρος του πρωινού τους.

«Η τακτική κατανάλωση τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το κεφίρ, έχει συσχετιστεί με ευνοϊκές επιδράσεις στο μικροβίωμα του εντέρου, βελτιώνοντας τη μικροβιακή ποικιλότητα και σύνθεση και αυξάνοντας τη σχετική αφθονία των καλών βακτηρίων στο έντερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Το υγιεινό ρόφημα που προστατεύει από ιώσεις, προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά και βοηθά στη χώνεψη

Άλλα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση και μπορείτε να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν ξινολάχανο, kimchi, kombucha και ψωμί με προζύμι. Επιπλέον, υπάρχουν μερικά ζυμωμένα τυριά, όπως το brie de Meaux, καθώς και ορισμένα κρέατα και αλλαντικά, όπως το chorizo ​​ή το σαλάμι.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Exit mobile version