Site icon Όλο Υγεία

Το λαχανικό του Ποπάυ που προλαμβάνει τον καρκίνο, αντιμετωπίζει άσθμα και διαβήτη και ρίχνει την πίεση

Το λαχανικό του Ποπάυ που προλαμβάνει τον καρκίνο, αντιμετωπίζει άσθμα και διαβήτη και ρίχνει την πίεση

Φωτογραφία: 123rf

Υπάρχει ένα λαχανικό, γνωστό και ως «λαχανικό του Ποπάυ» που προσφέρει πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία: Από τη βελτίωση του ελέγχου της γλυκόζης στο αίμα σε άτομα με διαβήτη, μέχρι τη μείωση του κινδύνου καρκίνου και τη βελτίωση της υγείας των οστών. Ποιο είναι;

Ανήκει στην οικογένεια των αμάρανθων και συγγενεύει με τα παντζάρια και την κινόα. Επιπλέον, θεωρείται πολύ υγιεινό, καθώς είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.

5 τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού- Πώς θα προστατευθούν οι γυναίκες

Ποιο είναι το λαχανικό του Ποπάυ και ποια τα οφέλη του

Μιλάμε, βέβαια, για το σπανάκι, ένα θρεπτικό φυλλώδες, πράσινο λαχανικό που μπορεί να ωφελήσει την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των οστών. Επιπλέον, αυτό το λαχανικό παρέχει μέταλλα και βιταμίνες που μπορούν να προσφέρουν μια σειρά από οφέλη.

Με μια ματιά, τα στοιχεία για το σπανάκι περιλαμβάνουν:

Υπάρχουν πολλοί τρόποι παρασκευής σπανακιού. Μπορείτε να το αγοράσετε σε κονσέρβα ή φρέσκο ​​και να το φάτε μαγειρεμένο ή ωμό. Είναι νόστιμο είτε μόνο του είτε σε άλλα πιάτα.

Τα οφέλη του σπανακιού για την υγεία

Το σπανάκι περιέχει πολλές βιταμίνες, μέταλλα και ενώσεις που μπορεί να έχουν διάφορα οφέλη για την υγεία.

  1. Διαχείριση του διαβήτη
  2. Πρόληψη του καρκίνου
  3. Διαχείριση του άσθματος
  4. Μείωση της αρτηριακής πίεσης
  5. Υγεία των οστών
  6. Προώθηση της κανονικότητας της πέψης
  7. Υγιές δέρμα και μαλλιά

1. Διαχείριση του διαβήτη

Το σπανάκι περιέχει ένα αντιοξειδωτικό γνωστό ως α-λιποϊκό οξύ, το οποίο οι μελέτες δείχνουν ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης, αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και αποτρέπει τις οξειδωτικές αλλαγές που προκαλούνται από το στρες σε ασθενείς με διαβήτη.

Λίπος στην κοιλιά: 6 λαχανικά που θα σας βοηθήσουν να το χάσετε εύκολα

2. Πρόληψη του καρκίνου

Το σπανάκι και άλλα πράσινα λαχανικά περιέχουν χλωροφύλλη, μια χρωστική ουσία που δίνει στα φυτά το πράσινο χρώμα τους. Έρευνες δείχνουν ότι η χλωροφύλλη μπορεί να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν δίαιτες πλούσιες σε πράσινα λαχανικά μπορεί να έχουν μικρότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου.

3. Διαχείριση του άσθματος

Η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων του άσθματος και στη μείωση του κινδύνου κρίσεων. Τα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε και η β-καροτίνη, μπορούν όλα να βοηθήσουν στη λειτουργία των πνευμόνων και το σπανάκι περιέχει και τα τρία.

4. Μείωση της αρτηριακής πίεσης

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κάλιο, το σπανάκι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ή τη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Το κάλιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπτώσεων του νατρίου στο σώμα. Επιπλέον, η χαμηλή πρόσληψη καλίου μπορεί να είναι εξίσου ισχυρός παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη υψηλής αρτηριακής πίεσης με την υψηλή πρόσληψη νατρίου.

5. Υγεία των οστών

Οι επιστήμονες έχουν βρει μια σχέση μεταξύ της χαμηλής πρόσληψης βιταμίνης Κ και του υψηλότερου κινδύνου κατάγματος των οστών.

Η επαρκής κατανάλωση βιταμίνης Κ είναι σημαντική για την καλή υγεία. Λειτουργεί ως τροποποιητής των πρωτεϊνών της μήτρας των οστών, βελτιώνει την απορρόφηση ασβεστίου και μπορεί να μειώσει την ποσότητα ασβεστίου που αφήνει το σώμα στα ούρα.

6. Προώθηση της κανονικότητας της πέψης

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και νερό, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και προάγουν ένα υγιές πεπτικό σύστημα.

7. Υγιές δέρμα και μαλλιά

Το σπανάκι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α, η οποία μειώνει την παραγωγή λιπαρότητας στους πόρους του δέρματος και στους θύλακες των τριχών για να ενυδατώσει το δέρμα και τα μαλλιά. Η συσσώρευση αυτού του ελαίου μπορεί να οδηγήσει σε ακμή.

Η βιταμίνη Α είναι επίσης απαραίτητη για την ανάπτυξη όλων των ιστών του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος και των μαλλιών. Το σπανάκι και άλλα φυλλώδη λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση και διατήρηση του κολλαγόνου, το οποίο παρέχει δομή στο δέρμα και τα μαλλιά.

Η υπερτροφή που βοηθά στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με ειδικό

Επιπλέον, η ανεπάρκεια σιδήρου είναι μια κοινή αιτία τριχόπτωσης, την οποία ένα άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει με την υιοθέτηση μιας δίαιτας με επαρκή τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο, όπως το σπανάκι.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Exit mobile version