7 πεντανόστιμα και υγιεινά κοκτέιλ με καρπούζι για το καλοκαίρι

κοκτέιλ με καρπούζι

Το καλοκαίρι δεν είναι το ίδιο χωρίς καρπούζι.  Δοκιμάστε αυτά τα ακαταμάχητα και υγιεινά κοκτέιλ, που είναι ιδανικά για μία απογευματινή χαλάρωση. Είναι μία εξαιρετική επιλογή για την παραλία ή για το επόμενο πάρτι σας.

Ότι και αν επιλέξετε, το καρπούζι είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση, οπότε δοκιμάστε αυτό το αγαπημένο φρούτο των παιδιών, σε μία «ενήλικη» εκδοχή.

7 κοκτέιλ με βάση το καρπούζι

  1. Daiquiri με καρπούζι
  2. Frozen Agua Fresca με καρπούζι και λάιμ
  3. Σανγκριά με καρπούζι
  4. Κοκτέιλ με τεκίλα και καρπούζι
  5. Agua Frescas με Prosecco και καρπούζι
  6. Agua Fresca με καρπούζι και φράουλα
  7. In-Sandíary

1. Daiquiri με καρπούζι

watermelon-daquiri

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο καρπούζι χωρίς σπόρους
  • Αλάτι Kosher
  • 5 κ.σ λευκό ρούμι
  • 1 κ.σ φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1/2 κ.σ νέκταρ αγαύης
  • Πάγος
  • Μία φέτα καρπούζι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το ψιλοκομμένο καρπούζι σε ένα μπλέντερ, και το χτυπάμε μέχρι να λιώσει, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  2. Ρίχνουμε το καρπούζι μέσα από ένα σουρωτήρι σε ένα μπολ για να βγάλουμε ενάμιση φλιτζάνι χυμό καρπουζιού (αρκετό για 8 κοκτέιλ).
  3. Βάζουμε το χυμό στο ψυγείο, μέχρι να φτιάξουμε τα κοκτέιλ.
  4. Αλατίζουμε το μισό χείλος ενός παγωμένου ποτηριού coupe.
  5. Προσθέτουμε λευκό ρούμι, χυμό λάιμ, νέκταρ αγαύης και 3 κουταλιές της σούπας χυμό καρπουζιού σε ένα σέικερ  με πάγο
  6. Ανακινούμε μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά
  7. Σερβίρουμε
  8. Γαρνίρουμε με μια φέτα καρπουζιού. 

Χρόνος: 5 λεπτά

2. Frozen Agua Fresca με καρπούζι και λάιμ

watermelon-lime-frozen-agua-fresca

Υλικά

  • 1/2 μεγάλο καρπούζι χωρίς κουκούτσια, ξεφλουδισμένο, και κομμένο σε κύβους (10 1/2 φλιτζάνια)
  • 1/2 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λάιμ (5 λάιμ)
  • 1/2 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι, κατά προτίμηση Jamaican

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε 9 φλιτζάνια από τους κύβους καρπουζιού σε ένα ταψί, το τυλίγουμε με πλαστικό και το βάζουμε στην κατάψυξη, για περίπου 1 ώρα.
  2. Παγώνουμε 6 ποτήρια highball.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο τους υπόλοιπους κύβους καρπουζιού.
  4. Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε μισό από το παγωμένο, μισό από το κατεψυγμένο καρπούζι, το μισό χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και το ρούμι.
  5. Ανακατεύομε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Γεμίζουμε 3 από τα παγωμένα ποτήρια.
  7. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο παγωμένο και κατεψυγμένο καρπούζι,  το χυμό λάιμ, ζάχαρη και ρούμι.
  8. Σερβίρουμε την agua fresca αμέσως.

Χρόνος: 90 λεπτά

3. Σανγκριά με καρπούζι

watermelonsangria

Υλικά

  • 900 γραμμάρια καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κύβους
  • 200 γραμμάρια καρπούζι κομμένο σε σφαίρες, καρφωμένο σε ξυλάκια
  • 1 φιάλη ξηρό λευκό κρασί
  • 170 ml βότκα
  • 120 ml Cointreau
  • 120 ml σιρόπι εσπεριδοειδών
  • Πάγος

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε τους κύβους καρπουζιού μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Περνάμε το χυμό μέσα από ένα σουρωτήρι σε μια κανάτα.
  3. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, τη βότκα, το Cointreau και το σιρόπι εσπεριδοειδών.
  4. Ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  5. Ανακατεύουμε ξανά και στη συνέχεια σερβίρουμε σε ποτήρια κρασιού γεμάτα πάγο.
  6. Γαρνίρουμε με τα σουβλάκια καρπουζιού.

Χρόνος: 150 λεπτά

4. Κοκτέιλ με τεκίλα και καρπούζι

watermelon-tequila

Υλικά

  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 8 φλιτζάνια κομμένο καρπούζι χωρίς κουκούτσια
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λάιμ
  • 1 3/4 φλιτζάνι βατόμουρα
  • 3/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας, συν 8 κλαδάκια για γαρνίρισμα
  • 1 1/4 φλιτζάνι τεκίλα
  • Πάγος

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί.
  3. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  4. Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε το καρπούζι.
  5. Σουρώνουμε το χυμό καρπουζιού, πιέζοντας απαλά τα στερεά κομμάτια για να πάρουμε όσο περισσότερο χυμό μπορούμε.
  6. Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατεύουμε το σιρόπι ζάχαρης με το χυμό λάιμ, τα βατόμουρα και τα φύλλα μέντας.
  7. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, αλέθουμε ελαφρά τα βατόμουρα και τη μέντα.
  8. Προσθέτουμε το χυμό καρπουζιού και την τεκίλα.
  9. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
  10. Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια γεμάτα πάγο.
  11. Γαρνίρουμε με τα κλαδάκια μέντας.

Χρόνος: 150 λεπτά

5. Agua Frescas με Prosecco και καρπούζι

tequila-watermelon-aguas-frescas-with-prosecco

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 παγωμένο καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κύβους (20 φλιτζάνια)
  • 3/4 φλιτζανιού λευκή τεκίλα
  • 6 λάιμ, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 κλαδάκια μέντας, συν φύλλα μέντας για γαρνίρισμα
  • Πάγος
  • 1 φιάλη παγωμένο Prosecco

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
  2. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε το καρπούζι.
  4. Σουρώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή κανάτα.
  5. Ανακατεύουμε το σιρόπι ζάχαρης με το χυμό λάιμ, τα φύλλα μέντας και το 1/2 φλιτζάνι νερό.
  6. Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια γεμάτα πάγο, αφήνοντας 2.5 εκατοστά κενό στην κορυφή.
  7. Συμπληρώνουμε με Prosecco.
  8. Γαρνίρουμε με φύλλα μέντας.

Χρόνος: 30 λεπτά

6. Agua Fresca με καρπούζι και φράουλα

watermelon-fresca

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κλαδάκια μέντας, και μερικά ακόμα για γαρνιτούρα
  • Ένα φρέσκο ​​τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι
  • 2 φλιτζάνια καρπούζι χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια φράουλες χωρίς κουκούτσια
  • Πάγος και ανθρακούχο νερό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη.
  2. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 1 λεπτό.
  3. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε τα 2 κλαδάκια μέντας, το τζίντζερ και το αλάτι και αφήνουμε για 10 λεπτά.
  5. Σουρώνουμε το σιρόπι σε ένα μπλέντερ.
  6. Προσθέτουμε το καρπούζι και τις φράουλες και τα πολτοποιούμε.
  7. Σερβίρουμε την agua fresca σε ποτήρια με πάγο και συμπληρώνουμε με ανθρακούχο νερό.
  8. Γαρνίρουμε με κλαδάκια μέντας.

Χρόνος: 25 λεπτά

In-Sandíary

in sandiary

Υλικά

Για το αλάτι τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Για το κοκτέιλ
1 φέτα λάιμ
Πάγος
60 ml λευκή τεκίλα
60 ml χυμός καρπουζιού
15 ml φρέσκος χυμός λάιμ
7 ml σιρόπι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλάτι κοσέρ, τη ζάχαρη και την σκόνη τσίλι.
  2. Βρέχουμε το εξωτερικό χείλος ενός ποτηριού highball με τη φέτα λάιμ και πασπαλίζουμε με το αλάτι τσίλι.
  3. Γεμίζουμε ένα σέικερ με πάγο.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακινούμε καλά.
  5. Σουρώνουμε το μείγμα στο ποτήρι highball.
  6. Σερβίρουμε με πάγο.

Χρόνος: 7 λεπτά

Στράτος Σαρήσχολης
Στράτος Σαρήσχολης

Scroll to Top