Οι πέντε λέξεις που χρησιμοποιούν τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη για να γίνουν εξαιρετικοί ηγέτες

Οι πέντε λέξεις που χρησιμοποιούν τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη για να γίνουν εξαιρετικοί ηγέτες

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι αποτελεσματική επειδή ενισχύει την ικανότητά σας να υπάρχετε στις σχέσεις και να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις. Το EQ σας βοηθά να συνδεθείτε με την ομάδα σας σε βαθύτερο επίπεδο και μπορεί να δείξει, πραγματικά, αν έχετε τη στόφα ηγέτη.

Ο Ντάνιελ Γκόουλμαν, γκουρού του EQ, μίλησε για αυτό στον επιχειρηματικό κόσμο, καθιερώνοντάς το ως βασική ηγετική ικανότητα.

Τι αποφεύγουν όσοι έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη στη δουλειά τους-Το μυστικό της επιτυχίας τους

Η συναισθηματική νοημοσύνη σε πέντε λέξεις

Στην έρευνα του Γκόουλμαν, η ενσυναίσθηση ξεχωρίζει τους μεγάλους ηγέτες επειδή τους επιτρέπει να μπουν στη θέση των άλλων και να κατανοήσουν τις προοπτικές και τα συναισθήματά τους. Αυτό δημιουργεί ισχυρότερες σχέσεις, επειδή οι άνθρωποι αισθάνονται ότι τους ακούνε και τους εκτιμούν.

Υπάρχει ένας τρόπος που μπορείτε να δείξετε γρήγορα την ενσυναίσθησή σας με λόγια, αλλά πρέπει να τον υποστηρίξετε με δράση. Στην πραγματικότητα, πέντε απλές λέξεις θα εκτοξεύσουν την ενσυναίσθηση και το EQ σας.

«Πώς μπορώ να σε βοηθήσω;»

Αυτή η φράση συνδέεται συχνά τόσο με την ενσυναίσθηση όσο και με την ικανότητα της αυτογνωσίας. Διότι, εάν πρόκειται να δείξετε ενσυναίσθηση προσφέροντας υποστήριξη, αυτό σημαίνει ότι έχετε καλή κατανόηση των προκλήσεων ή των ανησυχιών που μπορεί να αντιμετωπίζει το άλλο άτομο. Αυτό απαιτεί αυτογνωσία.

3 φράσεις που δείχνουν ότι έχετε μεγαλύτερη συναισθηματική νοημοσύνη, σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Ποια είναι η σχέση μεταξύ αυτής της φράσης πέντε λέξεων και του EQ; Οι αποτελεσματικοί ηγέτες και οι συνάδελφοι υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον δείχνοντας ενδιαφέρον για τη δουλειά τους και για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν.

Για διευθυντικά στελέχη με καλό επίπεδο EQ, αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζουν τους υπαλλήλους που είναι έτοιμοι για προαγωγές ή αλλαγές θέσεων εργασίας ή περνούν από μεταβάσεις ή δύσκολες συνθήκες στην προσωπική τους ζωή.

6 χαρακτηριστικά των ανθρώπων με συναισθηματική νοημοσύνη

Όταν οι διευθυντές δείχνουν ότι νοιάζονται για τους υπαλλήλους τους ως ανθρώπινα όντα, απομακρύνουν τα εμπόδια από τα μονοπάτια τους και υποστηρίζουν τους μελλοντικούς στόχους των εργαζομένων τους και τους βοηθούν να αισθάνονται πιο σίγουροι για τη θέση και τη συνολική διαδρομή τους. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιούν μια τέτοια φράση και την υποστηρίζουν, επιδεικνύουν συναισθηματική νοημοσύνη και δημιουργούν ένα πιο περιεκτικό και ψυχολογικά ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Έφη Φουσέκη
Έφη Φουσέκη

Η Eφη Φουσέκη καλύπτει με εγκυρότητα και συνέπεια το ιατρικό ρεπορτάζ, ως διαπιστευμένος συντάκτης υγείας(<a href="https://www.moh.gov.gr/">Υπουργείο Υγείας</a>). Παρακολουθεί επιστημονικά συνέδρια στη Eλλάδα και στο εξωτερικό, καταγράφει την πολιτική υγείας στη χώρα μας και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα (antenna.gr, enikos.gr).

Scroll to Top