Καρκίνος τραχήλου της μήτρας: Πέντε «σιωπηλά» σημάδια που πρέπει να γνωρίζετε

Καρκίνος τραχήλου της μήτρας: Πέντε «σιωπηλά» σημάδια που πρέπει να γνωρίζετε

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν διαγνωστεί έγκαιρα έχει καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα. Ποια είναι τα πέντε λιγότερο γνωστά συμπτώματα που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν.

Πέντε είναι τα «σιωπηλά» σημάδια του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που συχνά περνούν απαρατήρητα. Περίπου εννέα γυναίκες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε μέρα.

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Η νέα θεραπεία για την αντιμετώπισή του

Ενώ ορισμένα από τα συμπτώματα είναι πιο γνωστά, όπως η κολπική αιμορραγία, η ασυνήθιστη έκκριση ή ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ, αυτός ο τύπος καρκίνου μπορεί μερικές φορές να εμφανιστεί με διακριτικά ή «σιωπηλά» συμπτώματα που μπορεί να παραβλεφθούν ή να αποδοθούν σε άλλες λιγότερο σοβαρές καταστάσεις. Όπως συμβαίνει με πολλές μορφές καρκίνου, η επίγνωση αυτών των συμπτωμάτων, οδηγεί σε έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία.

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Σημαντική μείωση της επίπτωσής του λόγω του εμβολίου

Τα πέντε λιγότερο γνωστά σημάδια καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

  1. Κνησμός ή αίσθηση καψίματος στον κόλπο
  2. Πόνος στη μέση ή στην κοιλιά
  3. Ανεξήγητη κόπωση
  4. Συχνή ή επείγουσα ούρηση
  5. Φούσκωμα στην κοιλιά

1. Κνησμός ή αίσθηση καψίματος στον κόλπο

Τις περισσότερες φορές, αυτά τα συμπτώματα θα οφείλονται σε λοίμωξη ή κάποια άλλη λιγότερο σοβαρή κατάσταση. Ωστόσο, ο επίμονος κολπικός κνησμός ή το κάψιμο θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι σημάδι καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

2. Πόνος στη μέση ή στην κοιλιά

Ο πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης ή στην κοιλιά μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα που προκαλεί σύγχυση και μπορεί εύκολα να οφείλεται σε πολλές αιτίες. Ωστόσο, εάν ο πόνος είναι επίμονος και δεν υποχωρεί με τις τυπικές θεραπείες, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό, καθώς μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούμε

3. Ανεξήγητη κόπωση

Η χρόνια κόπωση που δεν εξηγείται από άλλες ιατρικές καταστάσεις ή τον τρόπο ζωής μπορεί να είναι σημάδι πολλαπλών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα καταναλώνει ενέργεια για να καταπολεμήσει τον καρκίνο και μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα αναιμίας που προκαλείται από αιμορραγία που σχετίζεται με τον καρκίνο.

4. Συχνή ή επείγουσα ούρηση

Τις περισσότερες φορές, αυτό οφείλεται σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή σε προβλήματα της ουροδόχου κύστης. Αλλά οι αλλαγές στην ούρηση μπορεί επίσης να είναι σημάδι καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ο καρκίνος πιέζει την ουροδόχο κύστη ή εάν υπάρχει σχετική πυελική μάζα.

5. Φούσκωμα στην κοιλιά

Το επίμονο φούσκωμα, ειδικά αν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως πυελικό πόνο ή αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου, μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Αυτό μπορεί να προκληθεί από συσσώρευση υγρού ή μάζα ιστού στη λεκάνη. Εάν εμφανίσετε επίμονα ή επιδεινωμένα συμπτώματα, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Οι τακτικοί και προληπτικοί έλεγχοι είναι απαραίτητοι για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Όλο Υγεία

Scroll to Top