Πετσέτες: Πρέπει να τις πλένουμε σε ζεστό ή σε κρύο νερό; Πώς θα γίνουν καθαρές και αφράτες

Πετσέτες: Πρέπει να τις πλένουμε σε ζεστό ή σε κρύο νερό; Πώς θα γίνουν καθαρές και αφράτες

Μπορεί να αισθάνεστε καθαροί και αναζωογονημένοι μετά το μπάνιο ή το ντους, αλλά η πετσέτα του μπάνιου σας μπορεί να κρύβει κάποια βρώμικα μυστικά. Ο τρόπος με τον οποίο πλένετε τις πετσέτες μπάνιου -και ποια θερμοκρασία χρησιμοποιείτε μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πόσο συχνά μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε την πετσέτα.

Ένας ειδικός μοιράστηκε στο The Spruce ένα πείραμα που έκανε για να προσδιορίσει ποια θερμοκρασία πλυσίματος είναι η ιδανική για πετσέτες μπάνιου: το ζεστό ή το κρύο νερό. Μάθετε την τελική του ετυμηγορία και μερικές επιπλέον συμβουλές για το πώς να τις πλένετε με τον σωστό τρόπο.

Πώς να κάνετε τις λευκές πετσέτες σας να λάμπουν με 3 απλούς τρόπους

Η θερμοκρασία κάνει μεγάλη διαφορά

Μετά από όχι περισσότερες από τρεις χρήσεις, ήρθε η ώρα να πλύνετε τις βρώμικες πετσέτες σας. Και συνήθως, για να σκοτωθούν τα μικρόβια και να αφαιρεθούν τα έλαια και οι λεκέδες του σώματος, πρέπει να πλένονται σε ζεστό ή καυτό νερό.

Εναλλακτικά, η χρήση λευκαντικού μπορεί να απολυμάνει τις λευκές, βαμβακερές πετσέτες όταν προστίθεται στη θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου ή αραιώνεται με νερό πριν προστεθεί στον κάδο του πλυντηρίου. Εάν το κρύο νερό είναι η μόνη σας επιλογή για το πλύσιμο των πετσετών, θα πρέπει να προσθέσετε ένα απολυμαντικό ρούχων στον κύκλο ξεβγάλματος.

Ποια θερμοκρασία αποδείχθηκε καλύτερη για το πλύσιμο των πετσετών;

  1.  Πλύσιμο σε κρύο νερό
  2. Πλύσιμο σε ζεστό νερό

1. Πλύσιμο σε κρύο νερό

Στο πρώτο πείραμα, ο ειδικός λέει ότι μάζεψε τις πετσέτες και τις έπλυνε στον κανονικό βαμβακερό κύκλο χρησιμοποιώντας κρύο νερό και το κανονικό απορρυπαντικό ρούχων βαρέως τύπου.

Δεν χρησιμοποίησε πρόσθετα απολυμαντικά ή λευκαντικά και τις στέγνωσε σε μέτρια προς δυνατή ένταση στο στεγνωτήριο. Τις δίπλωσε και τις φύλαξε στην ντουλάπα για μια εβδομάδα πριν τις ξαναχρησιμοποιήσει.

Οι πετσέτες φάνηκαν καθαρές, απαλές και αφράτες. Ωστόσο, όταν η πετσέτα τοποθετήθηκε στο ζεστό, υγρό περιβάλλον ενός μπάνιου με ατμό, δεν μύριζε τόσο φρέσκια όσο συνήθως αφού έγινε υγρή. Και όπως είναι γνωστό, μια άσχημη μυρωδιά υποδηλώνει ότι βακτήρια παραμένουν στις ίνες.

2. Πλύσιμο σε ζεστό νερό

Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία τριών χρήσεων και στεγνώνοντας στον αέρα τις πετσέτες κάθε φορά μεταξύ των χρήσεων, τις έπλυνε στον κανονικό βαμβακερό κύκλο χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και το κανονικό απορρυπαντικό βαρέως τύπου. Δεν πρόσθεσε απολυμαντικό ή λευκαντικό, αλλά τις στέγνωσε και πάλι σε μέτρια προς δυνατή ένταση στο στεγνωτήριο και τις δίπλωσε ως συνήθως.

Όταν τις έβγαλε από τη ντουλάπα, έδειχναν καθαρές και απαλές. Δεν υπήρχε καμία διακριτή οσμή όταν χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά και στέγνωσαν μετά το μπάνιο. Τις κρέμασε για να στεγνώσουν στον αέρα και χρησιμοποιήθηκαν άλλες δύο φορές χωρίς ενδείξεις οσμών.

Πετσέτες: Τα δύο κοινά λάθη που κάνετε όταν τις πλένετε και μπορούν να τις καταστρέψουν

Τελική ετυμηγορία

Οι βέλτιστες πρακτικές αποδείχθηκαν σωστές -το πλύσιμο των πετσετών σε ζεστό νερό αφαιρεί περισσότερα βακτήρια που προκαλούν οσμές από τις ίνες από το πλύσιμο με κρύο νερό.

Αφού πειραματιστείτε και μυρίσετε τις διαφορές από πρώτο χέρι, οι ειδικός συνιστά να πλένετε μόνο τις πετσέτες με ζεστό νερό.

Συμβουλές για να πλένετε τις πετσέτες με τον σωστό τρόπο

  1. Χρησιμοποιήστε ένα απορρυπαντικό ρούχων βαρέως τύπου που περιέχει αρκετά ένζυμα για να σπάσει τον δεσμό μεταξύ των ελαίων του σώματος και του χώματος για να διασφαλίσετε ότι το ύφασμα είναι καθαρό.
  2. Εάν οι λεκέδες από το μακιγιάζ ή τα βαριά έλαια παραμένουν στις πετσέτες μετά το πλύσιμο, περιποιηθείτε τους λεκέδες και ξεπλύνετε τις πετσέτες πριν τις στεγνώσετε.
  3. Μην προσθέτετε μαλακτικό του εμπορίου που μπορεί να παγιδεύσει ρύπους στις ίνες. Μεγιστοποιήστε την απορροφητικότητα παραλείποντας τα μαλακτικά υφασμάτων και προσθέτοντας 1 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα απορρυπαντικού.
  4. Η τοποθέτηση της πετσέτας σε αυτόματο στεγνωτήριο θα βοηθήσει στην απολύμανση και θα σκοτώσει τους μικροοργανισμούς. Ή, χρησιμοποιήστε το απολυμαντικό της φύσης, τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.
  5. Μην υπερφορτώνετε τις πετσέτες στο πλυντήριο γιατί τις εμποδίζει να καθαριστούν πλήρως.
  6. Πλένετε τις πετσέτες ξεχωριστά (με σεντόνια είναι εντάξει) από τα ρούχα για να αποφύγετε το υπερβολικό χνούδι.
  7. Οι καθαρές πετσέτες δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε υγρό μπάνιο. Για να τις διατηρήσετε χωρίς μούχλα και βακτήρια, επιλέξτε έναν καλά αεριζόμενο χώρο αποθήκευσης.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τις πετσέτες σας – Πότε αναπτύσσουν βακτήρια

Όλο Υγεία

Scroll to Top