Τρώτε γιαούρτι χωρίς λιπαρά; Γιατί μπορεί να είναι «ωρολογιακή βόμβα» για την υγεία σας σύμφωνα με ειδικό

Τρώτε γιαούρτι χωρίς λιπαρά; Γιατί μπορεί να είναι «ωρολογιακή βόμβα» για την υγεία σας σύμφωνα με ειδικό

Πολλοί από εμάς προσπαθούμε να ακολουθούμε όσο το δυνατόν πιο υγιεινή διατροφή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα τόσο απλό. Ένας ειδικός σε θέματα υγείας προειδοποίησε τα εκατομμύρια των ανθρώπων που καταναλώνουν τακτικά γιαούρτι χωρίς λιπαρά ή χαμηλά λιπαρά ότι μπορεί να μην είναι καθόλου υγιεινό.

Ένας κορυφαίος ειδικός στον τομέα της υγείας έχει εκδώσει επείγουσα προειδοποίηση σχετικά με το απίστευτα δημοφιλές προϊόν, που περιλαμβάνεται τακτικά στις δίαιτες, λέγοντας ότι στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο υγιεινό όσο ελπίζουν τα εκατομμύρια των ανθρώπων που το καταναλώνουν.

Είναι πραγματικά υγιεινό το γιαούρτι; Ποιος δεν πρέπει να τρώει

Γιατί δεν είναι υγιεινό το γιαούρτι χωρίς λιπαρά

Ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ είναι γιατρός, καθηγητής γενετικής και συγγραφέας και ειδικεύεται στη διατροφή και την υγεία του εντέρου. Μιλώντας στο podcast «ZOE Science and Nutrition» μίλησε για το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, το οποίο είναι φαινομενικά αβλαβές και υγιεινό.

Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά επεξεργασμένο τρόφιμο με πολλά πρόσθετα συστατικά, τα οποία είναι πιθανότερο να έχουν δημιουργήσει ένα «ψεύτικο» γιαούρτι. Σημείωσε, μάλιστα, και το γεγονός ότι πολλές φορές το γιαούρτι με χαμηλά ή χωρίς καθόλου λιπαρά είναι και πιο ακριβό, καθώς πωλείται με την επισήμανση ότι δεν έχει λίπος.

Εξήγησε ότι πολλοί παραγωγοί γιαουρτιού χαμηλών λιπαρών χρησιμοποιούν συστατικά όπως άμυλο αραβοσίτου που έχει τροποποιηθεί για να αναπαράγει τη γεύση και την υφή του πλήρους γιαουρτιού, αλλά αυτό σημαίνει ότι έχουν προστεθεί στο προϊόν πολλά περισσότερα συστατικά, καθιστώντας το εξαιρετικά επεξεργασμένο τρόφιμο.

Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας εάν τρώτε γιαούρτι κάθε μέρα για μία εβδομάδα

Ο Δρ. Σπέκτορ αναφερόμενος περαιτέρω στα επεξεργασμένα τρόφιμα υπογράμμισε ότι μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία σας, χαρακτηρίζοντάς τα «μελλοντική ωρολογιακή βόμβα».

Όλο Υγεία

Scroll to Top