Δύο συνήθειες στην ούρηση που απειλούν την υγεία των γυναικών – Βρετανή γυναικολόγος εξηγεί τι δεν θα έκανε ποτέ

Δύο συνήθειες στην ούρηση που απειλούν την υγεία των γυναικών - Βρετανή γυναικολόγος εξηγεί τι δεν θα έκανε ποτέ

Ο λάθος τρόπος ούρησης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο πυελικό έδαφος των γυναικών. Χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς.

Υπάρχουν τρία πράγματα που οι γυναίκες θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα για καλύτερη υγεία, σύμφωνα με τη Βρετανό γυναικολόγο Έμα Κερσέι . Σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok ανέφερε ότι οι γυναίκες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές με την ούρηση γιατί κάποιες συνήθειες μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα. 

Ούρηση: Η συνήθεια που πρέπει να σταματήσουν οι γυναίκες άνω των 45 ετών 

Όπως επεσήμανε «το πρώτο πράγμα που δε θα έκανα ποτέ είναι να ουρήσω στο ντους ή ακόμα πιο σημαντικό, να ουρήσω όρθια».

@obmdmom This ones for my not pregnant friends #obgyn #womenshealth #bacterialvaginoisis #yeastinfections #pelvicfloor ♬ original sound – Emma Jean ⭐️ MD

Ο σωστός τρόπος ούρησης για τις γυναίκες

Όπως υπογραμμίζει η ίδια, η ούρηση στο ντους καταστρέφει το πυελικό σας έδαφος. Παρόμοια άποψη είχε εκφράσει και η φυσιοθεραπεύτρια Δρ. Αλίσια Τζέφρι – Τόμας (Alicia Jeffrey-Thomas), η οποία σε δικό της βίντεο ανέφερε:

Αν ουρήσετε στο ντους ή ανοίξετε τη βρύση ή ανοίξετε το ντους και μετά καθίσετε στην τουαλέτα για να ουρήσετε όσο τρέχει το νερό, δημιουργείτε έναν συσχετισμό στον εγκέφαλο μεταξύ του ήχου του τρεχούμενου νερού και της ούρησης

Και η Τζέφρι – Τόμας αναφέρθηκε στο πυελικό έδαφος λέγοντας ότι δεν θα χαλαρώσει σωστά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να αδειάσει πλήρως η ουροδόχος κύστη σας.

Έχετε προβλήματα με την ούρηση; 7 τρόφιμα και ποτά μπορεί να προκαλούν ακράτεια

Στο βίντεο της, η Κερσέι συμβούλεψε τις γυναίκες να αποφεύγουν τις «πρακτικές» θεραπείες και τα υπόθετα, όπως  το γιαούρτι, τονίζοντας ότι «αυτά τα πράγματα δεν θα θεραπεύσουν οποιαδήποτε λοίμωξη αντιμετωπίζετε και μπορεί να κάνουν τα πράγματα χειρότερα» και προέτρεψε τους ακολούθους της να μην επιτρέψουν στην αμηχανία ή τον φόβο να τους εμποδίσουν να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη.

Όλο Υγεία

Scroll to Top