Ποια τραγούδια ακούνε οι άνθρωποι που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους – Έρευνα αποκαλύπτει

Ποια τραγούδια ακούνε οι άνθρωποι που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους - Έρευνα αποκαλύπτει

Μια πρόσφατη έρευνα από τη φιλανθρωπική οργάνωση Marie Curie, που εστιάζει στη φροντίδα ανθρώπων που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους, συγκέντρωσε στοιχεία από συγγενείς ατόμων που έχουν αποβιώσει, φτιάχνοντας την πρώτη μουσική λίστα αναπαραγωγής με τραγούδια που αγαπούν να ακούν.

Ακούγεται μακάβριο, όμως, η μουσική έχει τη δύναμη να ψυχαγωγήσει όλους τους ανθρώπους σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Ποιο είδος μουσικής βοηθά να έχουμε καλύτερες επιδόσεις στη δουλειά μας; Τι είναι το φαινόμενο Μότσαρτ

Στην έρευνα, που περιελάμβανε 1.000 ενήλικες από το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλήφθηκαν αγαπημένα τραγούδια, όπως το “Over The Rainbow” της Judy Garland και το “I Will Always Love You” της Whitney Houston.

Αξιοσημείωτη ήταν και η επιλογή τραγουδιών όπως το “(Simply) The Best” της Tina Turner και το “Girls Just Want to Have Fun” της Cyndi Lauper, τα οποία μπορεί να φαντάζουν απροσδόκητα, αλλά φαίνεται να βρίσκουν τη θέση τους στις μουσικές προτιμήσεις των ανθρώπων σε τέτοιες στιγμές.

Η μουσική τους βοηθούσε να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα

Σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Marie Curie, η μουσική διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη φροντίδα ατόμων που πλησιάζουν στο τέλος της ζωής τους.

Το 84% των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι η μουσική χαλάρωνε και ηρεμούσε τους αγαπημένους τους. Έξι στους δέκα δήλωσαν ότι η μουσική τους βοήθησε να αντιμετωπίσουν το άγχος και τη συναισθηματική πίεση.

Αυτό το ενδιαφέρον εύρημα ενισχύει την ιδέα ότι η μουσική δημιουργεί κοινές εμπειρίες, ανακουφίζει τα συμπτώματα και προσφέρει μια αίσθηση κανονικότητας σε ανθρώπους που βιώνουν τις τελευταίες μέρες της ζωής τους.

Μελέτη για τις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους

Η φιλανθρωπική οργάνωση δημοσίευσε τη λίστα αυτή μαζί με μια νέα μελέτη σχετικά με τις προτεραιότητες των ανθρώπων στις τελευταίες μέρες τους. Από τα 10.500 άτομα που συμμετείχαν, το 83% ανέφερε ότι η ποιότητα της ζωής τους είναι πιο σημαντική από τη διάρκειά της, ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ποια μουσική προτιμούν τα άτομα με οριακή διαταραχή της προσωπικότητας σύμφωνα με έρευνα

Επιπλέον, η πλειοψηφία προτίμησε να πεθάνει στο σπίτι (56%), αλλά η πραγματικότητα συχνά διαφέρει, με πολλούς ανθρώπους να μην λαμβάνουν την επιθυμητή φροντίδα στις τελευταίες στιγμές της ζωής τους.

Αυτή η μελέτη δείχνει πόσο σημαντικό είναι να αναγνωριστούν οι ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους, και πως η μουσική μπορεί να αποτελέσει έναν τρόπο για να φέρει παρηγοριά και ηρεμία.

Τα 10 κορυφαία τραγούδια στη λίστα «Μουσική για το Τέλος»

Όπως αναφέραμε, μαζί με τη μελέτη, η φιλανθρωπική οργάνωση κοινοποίησε και τη λίστα με τα δέκα κορυφαία τραγούδια που συντροφεύουν τους ανθρώπους στις τελευταίες τους στιγμές. Μπορείτε να τα βρείτε συγκεντρωμένα παρακάτω:

  1. My Way – Frank Sinatra
  2. I Will Always Love You – Whitney Houston
  3. (Simply) The Best – Tina Turner
  4. Over The Rainbow – Judy Garland
  5. Girls Just Want to Have Fun – Cyndi Lauper
  6. Angels – Robbie Williams
  7. What A Wonderful World – Louis Armstrong
  8. Beautiful – Christina Aguilera
  9. Hey Jude – The Beatles
  10. These Are The Days Of Our Lives – Queen

Ακούστε το πιο χαλαρωτικό μουσικό κομμάτι στον κόσμο – Ρίχνει την πίεση, καταπολεμά το στρες και βελτιώνει τη διάθεση

Όλο Υγεία

Scroll to Top