Τουαλέτα: Ανακατέψτε ένα κοινό συστατικό κουζίνας με αλάτι Epsom για μια αστραφτερή λεκάνη

Τουαλέτα: Ανακατέψτε ένα κοινό συστατικό κουζίνας με αλάτι Epsom για μια αστραφτερή λεκάνη

Το καθάρισμα της λεκάνης της τουαλέτας είναι ίσως μια από τις λιγότερο αγαπημένες δουλειές του σπιτιού. Αλλά οι πιθανότητες είναι ότι, στο ντουλάπι σας, έχετε ήδη ένα συστατικό που κάνει αυτή τη δουλειά στο μπάνιο παιχνιδάκι.

Από την απίστευτη μυρωδιά των χημικών καθαριστικών μέχρι τα λαστιχένια γάντια για να τρίψετε τους λεκέδες από σκληρό νερό, δεν υπάρχουν πολλά που να αγαπάτε σε αυτή την «αγγαρεία» που όμως κρατά τη λεκάνη της τουαλέτας καθαρή και αστραφτερή.

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στο μπάνιο σας φέτος το φθινόπωρο με 3 απλά βήματα

Όμως, υπάρχει λύση και θα τη βρείτε στη μαγειρική σόδα! Γνωστό και ως όξινο ανθρακικό νάτριο, αυτό το είδος άλατος έχει μια μοναδική αλλά απαλή υφή που χαρίζει στη μαγειρική σόδα τη φήμη της ως συστατικό καθαρισμού του σπιτιού.

Άλλωστε, σύμφωνα με την Κλινική του Κλίβελαντ, χάρη στις καθαριστικές της ιδιότητες, η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται συχνά και για την αφαίρεση των λεκέδων από τα δόντια.

Μαζί με το βασικό της pH, αυτή η σκληρότητα επιτρέπει στη μαγειρική σόδα να καθαρίζει εύκολα τη βρωμιά χωρίς να χαράζει λεπτές επιφάνειες, όπως η πορσελάνη της λεκάνης τουαλέτας. Εξουδετερώνει ακόμη και τις άσχημες οσμές του μπάνιου.

Αυτό σημαίνει ότι, μαζί με τη λειαντικότητη ιδιότητα του αλατιού Epsom, η μαγειρική σόδα είναι το βασικό συστατικό ενός φυσικού καθαριστικού σπιτιού για τα πάντα, από υπολείμματα σαπουνιού μέχρι λεκέδες στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Επιπλέον, είναι ασφαλές για χρήση σε παιδιά και κατοικίδια, κατατάσσοντάς το μεταξύ των απόλυτων συστατικών καθαρισμού του σπιτιού.

Πώς να καθαρίσετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας με αλάτι Epsom και μαγειρική σόδα

Η παρασκευή αυτού του απαραίτητου καθαριστικού προϊόντος είναι απλή. Χρειάζεστε μόνο τρία συστατικά, τα οποία είναι πιθανώς ήδη στα ντουλάπια του μπάνιου ή της κουζίνας σας. Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι αλάτι Epsom και ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα μικρό μπολ ή γυάλινο βάζο.

Μπάνιο: 7 λάθη που κάνετε όταν το καθαρίζετε και μπορεί να βλάπτετε την υγεία σας – Τι να αποφεύγετε

Αν θέλετε να κάνετε τη ρουτίνα καθαρισμού του μπάνιου σας ακόμα πιο εύκολη, διπλασιάστε (ή τριπλασιάστε!) τη συνταγή και αποθηκεύστε το περίσσευμα σε ένα βάζο με τον εξοπλισμό καθαρισμού του μπάνιου σας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια δόση σαπουνιού πιάτων στην τουαλέτα σας μαζί με κάθε δόση αλατιού και μαγειρικής σόδας για να βοηθήσετε το διάλυμα να κολλήσει σε επιφάνειες και να προσθέσει καθαριστική δύναμη.

Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τον καθαρισμό, πασπαλίστε το μείγμα πάνω από την ανοιχτή λεκάνη της τουαλέτας, φροντίζοντας να καλύψετε πλήρως την επιφάνεια. Αφήστε το να καθίσει για περίπου μία ώρα για να δώσετε χρόνο στα λειαντικά άλατα να διαλύσουν τυχόν βρωμιά. Αυτός ο χρόνος αναμονής είναι το κλειδί για να πετύχετε εύκολα μια καθαρή λεκάνη τουαλέτας που αστράφτει.

Το να αφήσετε αυτά τα συστατικά να καθίσουν σημαίνει λιγότερο τρίψιμο για εσάς αργότερα εκείνη την ημέρα ή ακόμα και το επόμενο πρωί, εάν έχετε δύσκολους λεκέδες που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διαλυθούν. Όταν είστε έτοιμοι, πιάστε μια καθαρή βούρτσα τουαλέτας και ξεκινήστε το τρίψιμο.

Πώς θα αφαιρέσετε εύκολα τα επίμονα άλατα από τις κεφαλές του ντους

Επειδή τα συστατικά είχαν χρόνο να κάνουν τη δουλειά τους, κάθε βρωμιά θα απομακρυνθεί εύκολα με λίγο τρίψιμο με τη βούρτσα της τουαλέτας. Μόλις συμβεί, ξεπλύνετε για να αποκαλύψετε τη λαμπερή λεκάνη της τουαλέτας σας!

Όλο Υγεία

Scroll to Top