«Οι γιατροί νόμιζαν ότι η θολή όραση μου ήταν ιός – Τελικά είχα επτά όγκους στον εγκέφαλο» – Ποια συμπτώματα αγνοήθηκαν

θολή όραση

Όταν η 40χρονη Emma Hollick άρχισε να έχει θολή όραση και κούραση, κατηγόρησε τις βραδινές βάρδιες στη δουλειά της σε ένα βενζινάδικο. Ωστόσο, καθώς η όρασή της χειροτέρευε, ζήτησε ιατρική συμβουλή, με τους γιατρούς να της λένε πως τα συμπτώματά της οφείλονταν πιθανότατα σε κάποιο ιό.

Αυτό όμως απείχε πολύ από την αλήθεια. Τέσσερις μήνες αργότερα, έλαβε την συνταρακτική είδηση ​​ότι είχε επτά όγκους στον εγκέφαλό της, συμπεριλαμβανομένου ενός που πίεζε το οπτικό της νεύρο.

Το λάθος που κάνουμε το πρωί και αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του εγκεφάλου και του λάρυγγα

Πώς από τη θολή όραση έφτασε να διαγνωστεί με όγκους στον εγκέφαλο

Η 41χρονη Emma εξήγησε πώς ξεκίνησαν τα συμπτώματά της τον Φεβρουάριο του 2022. «Τα συμπτώματά μου ξεκίνησαν με την απώλεια της όρασης στο ένα μάτι. Όλα ήταν πολύ σταδιακά στην αρχή», ανέφερε μιλώντας στο SWNS και συνέχισε:

θολή όραση
Φωτογραφία: SWNS

«Τότε παρατήρησα ότι δεν είχα καμία αίσθηση στην κάτω αριστερή πλευρά του προσώπου μου, από το φρύδι μέχρι το πηγούνι. Είχα επίσης έντονους πονοκεφάλους και ήμουν πολύ κουρασμένη, αλλά δούλευα τα βράδια σε ένα βενζινάδικο και υπέθεσα ότι απλώς δεν άντεχα το μοτίβο της βάρδιας. Νόμιζα ότι υπερβάλλω με τις δυνάμεις μου».

Αρχικά ο γενικός ιατρός της Emma δεν ανησυχούσε πολύ. «Αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν αντί να καλυτερέψουν και άρχισα να ανησυχώ πραγματικά, παρόλο που οι γιατροί μου έλεγαν ότι δεν ήταν τίποτα σοβαρό», πρόσθεσε η γυναίκα.

Μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου του ίδιου έτους, επισκέφτηκε τον γιατρό της πέντε ή έξι φορές, κάλεσε το 166 δύο φορές και πήγε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του τοπικού νοσοκομείου άλλες δύο προκειμένου να βρει απαντήσεις.

Ήταν τόσο ανήσυχη που πήγε στον οπτικό της, ο οποίος ανέφερε τις ανησυχίες της στον γιατρό της. Παραπέμφθηκε για ένα ραντεβού σε νευρολόγο, αλλά της είπαν ότι θα περιμένει 18 εβδομάδες.

Στη συνέχεια, τα συμπτώματά της επιδεινώθηκαν και παρουσίασε πονοκεφάλους και ένα επίμονα υγρό μάτι, έτσι πήγε στα επείγοντα για δεύτερη φορά. «Πέρασα όλη την ημέρα στην οφθαλμολογική κλινική κάνοντας εξετάσεις. Σκέφτηκαν ότι μπορεί να έχω σκλήρυνση κατά πλάκας και μου προγραμμάτισαν μια μαγνητική τομογραφία στις 31 Μαΐου», περιγράφει η Emma.

Κινητά: Τελικά συνδέονται με τον καρκίνο του εγκεφάλου; Οριστική απάντηση από τον ΠΟΥ

Η διάγνωση που σταμάτησε τον κόσμο της

Στις 8 Ιουνίου η γυναίκα βρισκόταν στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ με τα παιδιά της όταν έλαβε τηλέφωνο από τον ιατρό της με κάποια «τρομακτικά» νέα. Τής εξήγησε πώς δεν είχε σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά επτά μηνιγγιώματα, δηλαδή όγκους στον εγκέφαλο, ο ένας εκ των οποίων πίεζε το οπτικό της νεύρο και έπρεπε να αφαιρεθεί.

θολή όραση
Φωτογραφία: SWNS

«Όταν σου λένε κάτι τέτοιο, σταματάει όλος σου ο κόσμος. Ήταν τρομακτικό. Δύο από τα παιδιά μου ήταν στο αυτοκίνητο μαζί μου και το άκουσαν», αναφέρει η 41χρονη και προσθέτει:

«Μπήκα ξανά στο αυτοκίνητο και τα παιδιά μου άκουσαν κομμάτια της συζήτησης. Τους μίλησα, το ένα ούρλιαζε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και το άλλο καθόταν κλαίγοντας στο κάθισμα του συνοδηγού. Ήμουν σοκαρισμένη. Ήταν μια στιγμή που ο κόσμος στριφογύριζε γύρω μου με 110 χιλιόμετρα την ώρα».

«Η διάγνωση του όγκου στον εγκέφαλο ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενα. Πραγματικά ήταν τελείως απρόσμενο. Κοιτάζοντας πίσω, καταλαβαίνω ότι ήμουν πολύ άρρωστη», συμπληρώνει.

Καρκίνος του εγκεφάλου: Πρωτοποριακή εξέταση αίματος προσφέρει διάγνωση μέσα σε 1 ώρα

Η επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου και η ζωή με τα μηνηγγιώματα

Ακριβώς ένα μήνα αργότερα, η Emma υποβλήθηκε σε κρανιοτομή, χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει την αφαίρεση ενός τμήματος του κρανίου για πρόσβαση στον εγκέφαλο, προκειμένου να αφαιρεθεί ο όγκος που πίεζε το οπτικό της νεύρο.

Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής και τώρα βρίσκεται σε καθεστώς παρακολούθησης και αναμονής, ενώ υποβάλλεται σε μαγνητική τομογραφία κάθε 12 μήνες για να παρακολουθεί τους έξι υπόλοιπους όγκους.

θολή όραση
Φωτογραφία: SWNS

Παρά την επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση, η 41χρονη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια σειρά από εξαντλητικά συμπτώματα. «Η ζωή με πολλαπλά μηνιγγιώματα είναι πολύ δύσκολη. Υποφέρω από κούραση λόγω των όγκων, οπότε η καθημερινότητα είναι πιο κουραστική για μένα».

«Κάθε χρόνο κάνω εξετάσεις εγκεφάλου για να ελέγξω για τυχόν ανάπτυξη και το άγχος ενισχύεται όταν ξέρω ότι έρχεται η εξέταση. Μετά, υπάρχει η μεγάλη αναμονή για τα αποτελέσματα. Είναι εξαντλητικό να ανησυχώ συνεχώς αν οι όγκοι έχουν μεγαλώσει ή αν θα χρειαστώ επιπλέον θεραπεία», καταλήγει η γυναίκα.

Μηνιγγιώματα: Τα κοινά συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε

Σύμφωνα με το The Brain Tumor Charity, τα μηνιγγιώματα, τα οποία μπορούν επίσης να αναπτυχθούν στον νωτιαίο μυελό, είναι ο πιο κοινός τύπος όγκου εγκεφάλου των ενηλίκων, αντιπροσωπεύοντας το 30% όλων των όγκων εγκεφάλου που διαγιγνώσκονται.

Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Σπασμούς
  • Αδυναμία στα χέρια ή στα πόδια
  • Απώλεια όρασης
  • Απώλεια ακοής

«Νόμιζα ότι η γυναίκα μου είχε εραστή – Τελικά αποδείχθηκε ότι είχα όγκο στον εγκέφαλο»

Εάν εμφανίσετε οποιαδήποτε ανεξήγητα συμπτώματα, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top