Σκόρδο: Ο πανέξυπνος τρόπος να το αποθηκεύετε για να κρατάει έως και 6 μήνες

Σκόρδο: Ο πανέξυπνος τρόπος να το αποθηκεύετε για να κρατάει έως και 6 μήνες

Ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι έχετε αποθηκεύσει το σκόρδο λάθος. Αυτό το ποώδες φυτό δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας για να εμπλουτίσετε τα πιάτα και την κουζίνα σας, αλλά είναι γνωστό, όπως αναφέρει και η Κλινική του Κλίβελαντ, ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη.

Αλλά όταν οι συνταγές απαιτούν μόνο μια νότα από τη γεύση του σκόρδου, συχνά καταλήγετε να πετάτε το υπόλοιπο του βολβού, οδηγώντας σε περιττή σπατάλη. Ωστόσο, οι λάτρεις της γεύσης αυτού του φυτού μπορούν να χαίρονται, καθώς υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος αποθήκευσης που μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του έως και ένα εξάμηνο!

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε σκόρδο – Θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους

Οι ειδικοί στη συντήρηση τροφίμων συμφωνούν ότι το σκόρδο ευδοκιμεί καλύτερα σε δροσερό, ξηρό και ευάερο μέρος, μακριά από υγρά, ζεστά ή ηλιόλουστα σημεία. Ο γκουρού της μαγειρικής Richard Temples αποκάλυψε ότι τέτοιες ιδανικές συνθήκες μπορούν να ενισχύσουν εντυπωσιακά τη μακροζωία του φυτού, αναφέρει η Mirror.

Το λάθος που κάνουν πολλοί όταν αποθηκεύουν το σκόρδο

Πιστεύεται γενικά ότι ένα σκιερό ντουλάπι κουζίνας είναι το ιδανικό σημείο για τη διατήρηση του σκόρδου. Γνωρίζατε όμως ότι το να σπάσετε εκ των προτέρων τον βολβό σε ξεχωριστές σκελίδες είναι λάθος; «Ο διάσημος σεφ συμβουλεύει το εντελώς αντίθετο. Κρεμάστε ολόκληρο το σκόρδο μέχρι να το χρειαστείτε για να το διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο», προτείνει ο ειδικός.

Μιλώντας στο γνωστό περιοδικό της Martha Stewart, μοιράστηκε αυτό το λιγότερο γνωστό στοιχείο:

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το σκόρδο θα διαρκέσει τέσσερις έως έξι μήνες εάν διατηρηθεί δροσερό και στεγνό! Οι βολβοί είναι το ίδιο το δοχείο αποθήκευσης του φυτού, γι’ αυτό μην τους σπάσετε μέχρι να το χρειαστείτε. Μόλις οι σκελίδες ξεκολλήσουν, τείνουν να στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα».

Το δημοφιλές συστατικό στα ελληνικά φαγητά που είναι κακό για το έντερο – Προκαλεί αέρια και φούσκωμα

Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε το σκόρδο σας είναι σε ένα ντουλάπι της κουζίνας. Εάν θέλετε να το διατηρήσετε φρέσκο, σκεφτείτε να το βάλετε σε ένα δοχείο που αναπνέει, όπως μια διχτυωτή τσάντα ή ένα άνετο υφαντό καλάθι που εξασφαλίζει καλή κυκλοφορία του αέρα, διατηρώντας ανέπαφη την υγρασία και τη φρεσκάδα.

Άλλα tips αποθήκευσης του φυτού

Εάν θέλετε να απορροφήσετε τυχόν υγρασία που μπορεί να υπάρχει στο φυτό, τυλίξτε το σκόρδο σε χαρτοπετσέτα ή βάλτε το σφιχτά σε μια χάρτινη σακούλα – αυτά τα κόλπα μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε τη βλάστηση.

Αν και δεν «απαγορεύεται» να το βάλετε στο ψυγείο, ειδικά όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, φροντίστε να αποθηκεύετε τους βολβούς σας σε αεριζόμενο δοχείο ή διάτρητη πλαστική σακούλα για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη υγρασία.

Γιατρός αποκαλύπτει τις 3 τροφές που μπορεί να προστατεύσουν την καρδιά σας από τις καρδιοπάθειες

Ωστόσο, να θυμάστε ότι το κρύο περιβάλλον του ψυγείου σας δεν είναι ιδανικό για αυτά τα αρωματικά είδη, καθώς μειώνει την έντονη γεύση τους με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να κάνει τα άλλα τρόφιμα στο ψυγείο σας να έχουν μια ανεπαίσθητη γεύση χαλασμένου σκόρδου.

Όλο Υγεία

Scroll to Top