Μια 26χρονη μητέρα έγινε αγνώριστη αφού έχασε 45 κιλά «Άλλαξε τελείως το πρόσωπό μου» Πώς τα κατάφερε

αγνώριστη

Μια τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μητέρα λέει ότι πλέον φαίνεται αγνώριστη αφού έχασε περισσότερο από το μισό σωματικό της βάρος. Στα πιο βαριά της, η 26χρονη Brianna Sirota ζύγιζε 100 κιλά. Δύο χρόνια μετά, είναι 45 κιλά πιο αδύνατη. Πώς τα κατάφερε και πέτυχε τέτοια απώλεια βάρους;

«Μεγαλώνοντας, η μαμά μου πάντα με ενθάρρυνε προς την υγιεινή διατροφή, αλλά κάθε καλοκαίρι, όταν έμενα με τη γιαγιά μου, μου επέτρεπαν να φάω ό,τι ήθελα» εξήγησε η Brianna, η οποία έχει σχεδόν 4.600 ακόλουθους στο TikTok και πάνω από 169.000 likes.

Απώλεια βάρους: Πώς να χάσετε 12 κιλά λίπους και να χτίσετε μύες σε έξι μήνες σύμφωνα με ειδικό

@bri.sirota I dont even recognize myself 😳 #weightlosstransformation #facetransformation #transformation #faceweightloss #beforeandafter ♬ Big mell face change – Big Mell💪🏾🤸🏿‍♀️

«Πάλεψα με την υπερφαγία για μεγάλο χρονικό διάστημα και η εγκυμοσύνη συνέβαλε στο να φτάσω στο μεγαλύτερο βάρος μου. Επιπλέον, η αντιμετώπιση των προκλήσεων μετά τον τοκετό και η προσαρμογή στη ζωή ως νέα μαμά έκανε ακόμη πιο δύσκολο να ξεκινήσω το ταξίδι μου για απώλεια βάρους. Η υγεία μου ήταν επίσης μια σημαντική ανησυχία», περιγράφει η ίδια και εξηγεί:

«Ήμουν προδιαβητική, συνεχώς λαχανιασμένη και αντιμετώπιζα επίμονους πόνους στο γόνατο και την πλάτη. Ο πόνος της ισχιαλγίας, που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν έφυγε ποτέ και τα έκανε όλα χειρότερα».

αγνώριστη

Οι κομβικές στιγμές που την έκαναν να συνειδητοποιήσει ότι έπρεπε να χάσει βάρος

Μια κομβική στιγμή ήρθε το 2022 όταν η Brianna συνειδητοποίησε ότι το μωρό της θα άρχιζε σύντομα να περπατά. «Ήξερα ότι έπρεπε να συμβαδίσω. Να την κυνηγώ, να παίζω μαζί της και να είμαι ενεργό μέρος της ζωής της. Στα κιλά μου, ήξερα ότι δεν μπορούσα να το κάνω. Ήθελα να είμαι κοντά της όσο το δυνατόν περισσότερο, όχι μόνο για εκείνη, αλλά και για τον σύζυγό μου», αναφέρει.

«Έχασα 86 κιλά ακολουθώντας τρία απλά βήματα – Τώρα προπονούμαι για μαραθώνιο» – Η απίστευτη μεταμόρφωση μιας 42χρονης

«Μια άλλη στιγμή που μου άνοιξε τα μάτια ήταν όταν ο παππούς μου με τράβηξε μια φωτογραφία και μου την έστειλε. Ήμουν ραγισμένη από το πόσο είχα αφήσει τον εαυτό μου να πάει. Είμαι σίγουρη ότι την επόμενη μέρα θα ξεκινούσα την προσπάθειά μου να χάσω βάρος», προσθέτει η 26χρονη μαμά.

αγνώριστη

Η Sirota άρχισε να ακολουθεί μια αυστηρή κετογονική δίαιτα, μειώνοντας δραστικά την πρόσληψη υδατανθράκων και εστιάζοντας στην πρωτεΐνη. «Έχασα 13,5 κιλά και ήμουν περήφανη για τον εαυτό μου. Αλλά μετά, έτσι ακριβώς, το βάρος σταμάτησε να φεύγει. Έκανα τα πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες, αλλά ένιωθα ότι το σώμα μου δεν ανταποκρινόταν πια», περιγράφει.

«Αποφάσισα να δω έναν γιατρό που ειδικεύεται στην απώλεια βάρους. Μου συνταγογράφησε φαιντερμίνη, ένα κατασταλτικό της όρεξης και με έβαλε σε ένα αυστηρό πρόγραμμα απώλειας βάρους. Απέφευγα υδατάνθρακες και τροφές με πολλές θερμίδες και τα γεύματά μου έγιναν πιο δομημένα», συμπληρώνει η 26χρονη.

Μια τυπική της μέρα θα ξεκινούσε με δύο βραστά αυγά και δύο φέτες μπέικον γαλοπούλας για πρωινό, ακολουθούμενο από ένα σέικ πρωτεΐνης λίγες ώρες αργότερα. Το μεσημεριανό ήταν συνήθως μια σαλάτα με μια πρωτεΐνη της επιλογής της και ένα άλλο σέικ πρωτεΐνης αργότερα μέσα στην ημέρα. Το βραδινό ήταν μια άπαχη πρωτεΐνη με ένα φλιτζάνι λαχανικά.

Απώλεια βάρους: Το καφέ λίπος κάνει το σώμα να χάνει βάρος και προστατεύει από καρδιαγγειακά – Πώς θα κάνουμε το σώμα μας να το παράγει

αγνώριστη

Η αλλαγή στο πρόσωπό της την έκανε να φαίνεται αγνώριστη

Καθώς τα κιλά άρχισαν να πέφτουν, το σώμα της Brianna δεν ήταν το μόνο πράγμα που μεταμορφωνόταν –το πρόσωπό της άλλαξε επίσης με δραματικό τρόπο.

«Το πρόσωπό μου φαίνεται τόσο διαφορετικό τώρα. Η δομή του έχει αναμορφωθεί, έχω πιο καθορισμένα ζυγωματικά και πιο λεπτή γραμμή γνάθου. Αρχικά, ήταν περίεργο γιατί είχα συνηθίσει να βλέπω τον εαυτό μου με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Έπιανα τον εαυτό μου να σκέφτεται “Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος;”. Αλλά τώρα, όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, βλέπω κάποιον που εργάστηκε σκληρά για να φτάσει εδώ. Δεν είναι μόνο η σωματική μεταμόρφωση – βλέπω την αυτοπεποίθηση και την ευτυχία που την συνοδεύει», σημείωσε.

αγνώριστη

Η άσκηση έγινε επίσης μέρος της καθημερινότητάς της, αν και σε μικρό βαθμό. Η ενσωμάτωση της ελαφριάς άσκησης, όπως το περπάτημα με την κόρη της και το Pilates, τη βοήθησε να διατηρήσει την απώλεια βάρους. Η συμβουλή της Brianna για όποιον σκέφτεται να χάσει βάρος;

«Μιλήστε με το γιατρό σας και εξερευνήστε τις επιλογές σας. Ενώ η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο σε ένα ταξίδι απώλειας βάρους, είναι απλώς ένα μικρό μέρος της διαδικασίας. Η λήψη φαιντερμίνης άλλαξε τη ζωή μου, αλλά οι παρενέργειες δεν ήταν λίγες. Με έκανε να νιώσω και τρελή και καταθλιπτική μερικές φορές, και το να μείνω σε αυτό ήταν δύσκολο», περιγράφει.

αγνώριστη

Απώλεια βάρους: 10 τρόποι για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό και να χάσετε εύκολα κιλά

«Η μακροπρόθεσμη επιτυχία απώλειας βάρους προέρχεται από μια αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου ζωής. Είναι σημαντικό να εργαστείτε για τη σχέση σας με το φαγητό, να κατανοήσετε τον έλεγχο των μερίδων και να παραμείνετε συνεπείς με πιο υγιεινές συνήθειες. Το κλειδί είναι να βρείτε ισορροπία και μια ρουτίνα που μπορείτε να ακολουθήσετε για μια ζωή», κατέληξε.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top