Μούχλα στο ψυγείο: 3 top συμβουλές από ειδικούς για να την ξεφορτωθείτε γρήγορα

Μούχλα στο ψυγείο: 3 top συμβουλές από ειδικούς για να την ξεφορτωθείτε γρήγορα

Τα ψυγεία είναι ο ασφαλής χώρος όπου διατηρείτε δροσερά και φρέσκα τα τρόφιμά σας. Αλλά ακόμη και τα καλύτερα ψυγεία μπορεί να υποφέρουν από μούχλα. Εάν έχει κάνει την εμφάνισή της η μούχλα στο ψυγείο σας, αναμφίβολα θα θέλετε να την ξεφορτωθείτε.

Το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές η μούχλα μπορεί να είναι πολύ επίμονη, ειδικά όταν βρίσκεται στην ελαστική τσιμούχα. Οι σχισμές του καουτσούκ είναι γνωστό ότι παγιδεύουν την υγρασία και τα υπολείμματα του φαγητού. Ενώ κρατά το ψυγείο κλειστό, είναι επίσης ένα εξαιρετικό σημείο για να ευδοκιμήσει η μούχλα.

Πόση ώρα μπορεί να μείνει το φαγητό εκτός ψυγείου – Τι συμβουλεύει ειδικός του Κλίβελαντ

Παρόμοια με την αφαίρεση της επίμονης μούχλας στην τσιμούχα του πλυντηρίου, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζετε τον καθαρισμό της. Ενώ μπορείτε να καθαρίσετε ένα ψυγείο και να διώξετε τις οσμές, η ελαστική τσιμούχα είναι ένα πολύ δύσκολο σημείο για να μπείτε για να το καθαρίσετε.

Αλλά, εάν γνωρίζετε τις σωστές συμβουλές και κόλπα, θα είστε σε θέση να απαλλαγείτε από τη μούχλα στο ψυγείο σε χρόνο μηδέν και να την κρατήσετε μακριά για πάντα.

Γιατί μουχλιάζει η τσιμούχα του ψυγείου;

Οι τσιμούχες του ψυγείου παρέχουν τις τέλειες πτυχές για την ανάπτυξη μούχλας. «Οι τσιμούχες του ψυγείου μπορεί να μουχλιάσουν λόγω υγρασίας, ζεστασιάς και σωματιδίων τροφής», εξηγεί ο Nigel Bearman, ειδικός καθαρισμού στην Daily Poppins. «Η μούχλα ευδοκιμεί σε αυτές τις συνθήκες, επομένως είναι σημαντικό να διατηρείτε την τσιμούχα καθαρή και στεγνή».

Εάν δεν το κάνετε αυτό, απλώς ενθαρρύνετε τη μούχλα να αναπτυχθεί. Επιπλέον, όσο περισσότερο το αφήνετε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι όταν προσπαθείτε να το ξεφορτωθείτε. Μια απλή μέθοδος καθαρισμού είναι η χρήση ενός ήπιου διαλύματος απορρυπαντικού.

«Για να αφαιρέσετε τη μούχλα από μια τσιμούχα, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο διάλυμα απορρυπαντικού, π.χ. νερό και υγρό απορρυπαντικού και ένα μαλακό πανί για να τρίψετε τη μούχλα», συνιστά ο Bearman. «Ξεπλύνετε καλά και απολυμάνετε με ένα αραιωμένο διάλυμα χλωρίνης. Βεβαιωθείτε ότι η τσιμούχα είναι εντελώς στεγνή πριν κλείσετε το ψυγείο».

Μούχλα: Πώς θα απαλλαγείτε στο σπίτι – Τι σας συμβουλεύουν οι ειδικοί

Πώς να αντιμετωπίσετε τη μούχλα στο ψυγείο

Ωστόσο, εάν έχετε έρθει αντιμέτωποι με τη μούχλα στο ψυγείo, υπάρχει μια ποικιλία μεθόδων για να την αφαιρέσετε γρήγορα. Οι ειδικοί της Hisense UK προτείνουν να ακολουθήσετε αυτά τα τρία βήματα, με αυξανόμενη ένταση ανάλογα με το πόσο επίμονο είναι το καλούπι:

  1. Χρησιμοποιήστε μια πάστα μαγειρικής σόδας
  2. Ψεκάστε ένα διάλυμα με λευκό ξύδι
  3. Δοκιμάστε ένα διάλυμα με υπεροξειδίου του υδρογόνου

1. Χρησιμοποιήστε μια πάστα μαγειρικής σόδας

Η μαγειρική σόδα είναι ένα δημοφιλές συστατικό και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με αυτή. Ευτυχώς, μπορεί να λειτουργήσει μαγικά στην αφαίρεση οικιακών λεκέδων και μούχλας. Απλώς δημιουργήστε μια πάστα με μαγειρική σόδα και νερό για να αντιμετωπίσετε τη μούχλα στις τσιμούχες του ψυγείου.

«Αναμείξτε μαγειρική σόδα με νερό για να δημιουργήσετε μια παχιά πάστα. Εφαρμόστε αυτή την πάστα στις μουχλιασμένες περιοχές και τρίψτε απαλά με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Η μαγειρική σόδα είναι ήπια λειαντική και θα βοηθήσει στην αφαίρεση της μούχλας χωρίς να καταστρέψει την τσιμούχα».

Εάν διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα επίμονο, μπορείτε να αφήσετε την πάστα να μουλιάσει για πέντε λεπτά για να καθαριστεί πιο καλά. Είναι επίσης μια εξαιρετική μέθοδος για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά από το ψυγείο σας.

2. Ψεκάστε ένα διάλυμα με λευκό ξύδι

Παρόμοια με τις καθαριστικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας, το λευκό ξύδι είναι επίσης αποτελεσματικό για τον καθαρισμό και την αφαίρεση λεκέδων.

«Ψεκάστε λευκό ξύδι απευθείας στις μουχλιασμένες περιοχές και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά. Η φυσική οξύτητα του ξυδιού θα σκοτώσει τη μούχλα. Σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Μπορείτε επίσης να βουτήξετε μια μπατονέτα στο διάλυμα για να φτάσετε στις μικρότερες σχισμές της τσιμούχας».

Αυγά: Πόσες μέρες «κρατάνε» στο ψυγείο και πώς θα καταλάβετε ότι έχουν χαλάσει

3. Δοκιμάστε ένα διάλυμα με υπεροξειδίου του υδρογόνου

Εάν έχετε επίμονη μούχλα, μπορεί να χρειαστείτε κάτι λίγο πιο δυνατό. «Για πιο επίμονη μούχλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου (3%). Εφαρμόστε το στις μουχλιασμένες περιοχές, αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά και μετά τρίψτε και σκουπίστε το. Επαναλάβετε τη διαδικασία, εάν χρειάζεται».

Όλο Υγεία

Scroll to Top