Φρύδια: Το λάθος που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση και ρυτίδες στα μάτια

Φρύδια: Το λάθος που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση και ρυτίδες στα μάτια

Είναι γεγονός ότι τα καλοσχηματισμένα φρύδια μπορούν να δώσουν μια ένταση στο βλέμμα και να τονίσουν ολόκληρο το πρόσωπο. Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις που η περιποίηση των φρυδιών μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση. Ποιες είναι αυτές;

Η ειδικός στον σχηματισμό των φρυδιών Joey Healy στο podcast της Clean Beauty School, αποκαλύπτει το λάθος που όλοι έχουμε κάνει στα φρύδια και μπορεί να οδηγήσει σε επιτάχυνση της γήρανσης του δέρματος γύρω από τα μάτια.

4 παθήσεις που μπορούν να αποκαλύψουν τα φρύδια σας

Ποιο είναι το κοινό λάθος με τα φρύδια

Η Healy είναι κατηγορηματική πως «η αποτρίχωση στα φρύδια με κερί είναι απαγορευτική».  «Υπάρχει θερμότητα, χημικές ουσίες και το κερί αφαιρεί το ανώτερο στρώμα του δέρματος γεγονός που το κάνει ευαίσθητο για ρυτίδες» υπογραμμίζει.

«Επιπλέον, το κάψιμο που νιώθετε μετά την αποτρίχωση είναι κάτι περισσότερο από μια απλή τριβή και μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα καθώς η αποτρίχωση με κερί, διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη γύρω από την περιοχή των ματιών με την πάροδο του χρόνου», εξηγεί η Healy.

Υπογραμμίζει ακόμη, πως «όταν το δέρμα υποστεί τέτοια βλάβη, μπορεί να εμφανίσετε επιταχυνόμενη γήρανση γύρω από τα μάτια όπως χαλάρωση και βαθιές ρυτίδες. Το δέρμα γύρω από τα βλέφαρα είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» υπογραμμίζει.

Ωστόσο, υπάρχει μια επιπλέον σημαντική προειδοποίηση για όσες χρησιμοποιούν κρέμες με ρετινόλη ή ισοτρετινοΐνη (φάρμακο που συνταγογραφείται για την ακμή). «Με αυτούς τους παράγοντες, το δέρμα γίνετε πιο ευαίσθητο και μπορεί να εμφανίσει κάψιμο,  εξανθήματα και έντονος ερεθισμός» αναφέρει η Healy.

Ταινίες μετώπου και γνάθου: Το νέο trend κατά της γήρανσης – Πόσο αποτελεσματικό είναι;

«Εάν νοιώθετε τα φρύδια σας να καίγονται μετά την αποτρίχωση με κερί και έχετε φαγούρα μπορεί να οφείλεται στην αποκόλληση του ανώτερου στρώματος του δέρματος. Αυτό, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσει στη γήρανση της περιοχής γύρω από τα φρύδια πιο γρήγορα» τονίζει.

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης στα φρύδια

Για το λόγο αυτό η Healy επιμένει ότι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης είναι με το τσιμπιδάκι το οποίο είναι πολύ πιο ήπιο για το δέρμα και είναι πιο ακριβές αν θέλετε να καθορίσετε το σχήμα σας. «Το νήμα είναι σίγουρα καλύτερο από το κερί όσον αφορά την υγεία του δέρματος, αλλά λόγω της φύσης του τρόπου με τον οποίο τραβιούνται οι τρίχες, είναι πιο πιθανό να μην πετύχετε το σχήμα που θέλετε».

Γήρανση: 5 απροσδόκητοι παράγοντες που σας γερνούν πιο γρήγορα – Τι μπορείτε να κάνετε

Όσο για την αποτρίχωση του σώματος με κερί, η Healy εξηγεί ότι «δεν καταπονείται τόσο το δέρμα στις μασχάλες ή στα πόδια, γιατί είναι πιο παχύ και πιο ανθεκτικό σε αυτά τα σημεία, επομένως η ζημιά δεν θα είναι τόσο σοβαρή».

Όλο Υγεία

Scroll to Top