Μάριος Θεμιστοκλέους: Περιοδεία σε 10 νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Θεμιστοκλέους

«Στηρίζουμε την Υγεία σε κάθε γωνιά της χώρας», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Περιοδεία σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας ξεκίνησε σήμερα ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 3ης Υ.Πε. Δημήτρη Τσαλικάκη και τον Διοικητή της 4ης Υ.Πε. Παναγιώτη Μπογιατζίδη.
Πρώτος σταθμός ήταν το Γ.Ν. Κιλκίς όπου ενημερώθηκε για τα ζητήματα, αλλά και τις προτάσεις που υπάρχουν για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου. Επόμενοι σταθμοί της διήμερης περιοδείας θα είναι τα νοσοκομεία στις πόλεις Γουμένισσα, Νάουσα, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Κοζάνη, Φλώρινα, Έδεσσα και Γιαννιτσά. Σκοπός της επίσκεψης αυτής είναι η άμεση επαφή με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και η ενημέρωση για τις ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικές μονάδες της περιοχής.

Τα νοσοκομεία της περιφέρειας είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας

Σε δήλωσή του, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε: «Η επίσκεψή μας έχει ως στόχο την άμεση επαφή με τις υγειονομικές δομές και το προσωπικό τους, ώστε να διασφαλίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουμε στους πολίτες. Προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο στενή επαφή με το προσωπικό του ΕΣΥ, αλλά και τους ασθενείς, να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους και μαζί να διαμορφώσουμε το σύστημα υγείας που μας αξίζει. Τα νοσοκομεία της περιφέρειας είναι μέσα στις προτεραιότητες μας. Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και πιστεύουμε πως μέσα από την κτιριακή αναβάθμιση, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό αλλά και την αύξηση του προσωπικού θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα».

Η περιοδεία αυτή αποτελεί την συνέχεια μιας σειράς επισκέψεων σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της χώρας, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την πορεία των παρεμβάσεων και να υποστηρίζει έμπρακτα το έργο των επαγγελματιών υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου περίθαλψη, ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης.

Όλο Υγεία

Scroll to Top