Αυνανισμός: Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να αποκομίσετε οφέλη για την υγεία σύμφωνα με ειδικό

Αυνανισμός: Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να αποκομίσετε τα κορυφαία οφέλη για την υγεία

Τα οφέλη που έχει ο αυνανισμός για την υγεία είναι πολλά, από το να σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα μέχρι την ενίσχυση του πυελικού εδάφους. Υπάρχει, όμως, κάποια στιγμή της ημέρας που θα πρέπει να… επιδίδεστε σε λίγη προσωπική ευχαρίστηση για να εκμεταλλευτείτε καλύτερα τα εν λόγω οφέλη;

Η Δρ. Jennifer Gunsaullus, κοινωνιολόγος και σύμβουλος σχέσεων, για τις σκέψεις της σχετικά με την καλύτερη ώρα της ημέρας για αυνανισμό, ενώ αποκαλύπτει και το αν υπάρχει πραγματικά κάποια συγκεκριμένη στιγμή που «δεν πρέπει» να αυνανίζεστε.

Τι πρέπει να κάνουν οι γυναίκες μετά το σεξ για να προλάβουν τις λοιμώξεις

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για αυνανισμό

Σύμφωνα με τη Δρ. Gunsaullus, ουσιαστικά δεν υπάρχει μια «καλύτερη» στιγμή για αυνανισμό. Το μόνο που παίζει ρόλο είναι αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. «Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι ο πρωινός αυνανισμός τους βοηθά να ξεκινήσουν τη μέρα νιώθοντας ενέργεια και αυτοπεποίθηση, ενώ άλλοι το απολαμβάνουν ως έναν χαλαρωτικό τρόπο για να κοιμηθούν τη νύχτα», εξηγεί.

«Το κλειδί είναι να ακούτε το σώμα σας και να επιλέξετε μια στιγμή που μπορείτε να χαλαρώσετε, να εκτιμήσετε το σώμα σας και να απολαύσετε την εμπειρία», συμπληρώνει η ειδικός.

Ανεξάρτητα από το αν κάνετε ένα μικρό διάλειμμα ευχαρίστησης το απόγευμα ή αξιοποιείτε λίγο το αγαπημένο σας sex toy πριν κοιμηθείτε, το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσετε έναν χώρο όπου θα αισθάνεστε άνετα και συνδεδεμένοι με τον εαυτό σας.

Υπάρχει κάποια στιγμή της ημέρας που «δεν πρέπει» να αυνανίζεστε;

Δεν υπάρχει ώρα της ημέρας που δεν πρέπει να αυνανίζεστε, σύμφωνα με τη Δρ. Gunsaullus, εκτός και αν το χρησιμοποιείτε για να αναβάλλετε κάτι σημαντικό ή εάν γίνεται ένας τρόπος για να αποφύγετε τη συναισθηματική δυσφορίαή τον σύντροφό σας.

«Επειδή είμαι υπέρμαχος του ενσυνείδητου και/ή διαλογιστικού αυνανισμού, ειδικά για γυναίκες που φέρουν ντροπή ή αμηχανία γύρω από την ευχαρίστηση του εαυτού τους, ενθαρρύνω την επιλογή μιας στιγμής που μπορεί να το νιώθουν σαν μια σκόπιμη πράξη αυτοφροντίδας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ειδικός.

Επιστήμονες ανακάλυψαν πώς προήλθε ο αυνανισμός!

Σημειώνει, ωστόσο, και μια προειδοποίηση: «Επειδή ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός, αν αυνανίζεστε πριν τον ύπνο, βεβαιωθείτε ότι ο σεξουαλικός ενθουσιασμός δεν σας κρατά ξύπνιους για πολύ αργότερα από όσο είναι υγιές για εσάς».

Τα οφέλη του αυνανισμού για την υγεία

Ανεξάρτητα από το πότε το κάνετε, υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία από την σεξουαλική ευχαρίστηση μέσω του αυνανισμού. Αρχικά, η Δρ. Gunsaullus υποστηρίζει ότι ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, στη βελτίωση του ύπνου και στην απελευθέρωση των ορμονών της «καλής αίσθησης», όπως η ωκυτοκίνη και οι ενδορφίνες.

«Για τις γυναίκες, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου και στην αύξηση της ροής του αίματος, κάτι που είναι εξαιρετικό για τη συνολική σεξουαλική υγεία», συμπληρώνει η ειδικός.

Οι 6 παράξενες συνήθειες που μπορούν να αποτρέψουν τον καρκίνο – Από τη θερμοκρασία του τσαγιού μέχρι την κρεβατοκάμαρα

Επιπλέον, ο αυνανισμός μπορεί να τονώσει τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση γύρω από το σώμα σας και να σας βοηθήσει να είστε περισσότερο συντονισμένοι με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Είναι ένας φυσικός, υγιεινός τρόπος να φροντίζετε για την ψυχική, συναισθηματική και σωματική σας ευεξία.

Όλο Υγεία

Scroll to Top