Συρρικνώνεται το πέος με τα χρόνια; Πώς μπορούν να το αποτρέψουν οι άνδρες

Συρρικνώνεται το πέος με τα χρόνια; Πώς μπορούν να το αποτρέψουν οι άνδρες

Την απάντηση του 1 εκατομμυρίου δολαρίων έδωσε γυναίκα επιστήμονας στην ερώτηση «εάν συρρικνώνεται το ανδρικό πέος με τα χρόνια»! Τι υποστηρίζει για το θέμα που απασχολεί τους άντρες καθώς μεγαλώνουν.

Αν και υπάρχουν σίγουρα σοβαρότερα πράγματα στον κόσμο για να ανησυχεί κανείς, το ερώτημα είναι μέσα σε αυτά που ενδιαφέρουν έντονα τον ανδρικό αλλά και γυναικείο πληθυσμό γεγονός που κάνει την ερώτηση πάντα επίκαιρη.

Τι θα συμβεί στο πέος μου καθώς μεγαλώνω; Απαντάμε σε 7 συχνές ερωτήσεις των ανδρών

Οι παράγοντες του τρόπου ζωής που επηρεάζουν το πέος όσο μεγαλώνει ένας άνδρας

Η Mary Samplaski, MD, ουρολόγος και διευθύντρια ανδρικής υπογονιμότητας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, είπε ότι η ηλικία και οι επιλογές του τρόπου ζωής ενός άνδρα θα μπορούσαν να έχουν αρνητική επίδραση στην ικανότητα του πέους να διατηρεί σταθερό το μέγεθός του.

«Αν και δεν είναι τεχνικά δυνατό το πέος να μειωθεί δραματικά, αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια σειρά διαφορετικών παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα στύσης ενός άνδρα, καθιστώντας το πέος μικρότερο από ό,τι ήταν σε μικρότερες ηλικίες» υποστηρίζει η Mary Samplaski.

Το Tumescence είναι ο ιατρικός όρος που αναφέρεται στη φυσιολογική διόγκωση του πέους με αίμα που περνά από τους στυτικούς ιστούς, που σηματοδοτεί τη σεξουαλική διέγερση και την πιθανή ετοιμότητα για σεξουαλική δραστηριότητα.

«Δεν υπάρχει ιατρικό εργαλείο για τη μέτρηση της συρρίκνωσης του πέους», υποστήριξε η Δρ Samplaski στο Men’s Health. «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το κάπνισμα και η ηλικία μπορεί να προκαλέσουν μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης».

Μελέτες δείχνουν ότι το κάπνισμα μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία και να εμποδίσει τη σωστή ροή του αίματος – κάτι που με τη σειρά του μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα στις στύσεις.

Πόσο επηρεάζουν οι παθήσεις και το «πολύ» σεξ

Αν και οι γιατροί δεν κατανοούν πλήρως τη σχέση μεταξύ της τεστοστερόνης και της στυτικής δυσλειτουργίας, η έρευνα δείχνει ότι η μείωση της τεστοστερόνης μπορεί να επηρεάσει τη δύναμη της στύσης.

Το μέγεθος μετράει: Από τι κινδυνεύουν οι άνδρες που έχουν κακή εικόνα για τα γεννητικά τους όργανα;

Η Δρ Samplaski είπε επίσης «ότι καταστάσεις όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτης ή προβλήματα θυρεοειδούς μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στη στυτική ικανότητα, όπως και η παχυσαρκία που είναι ένας ακόμη ένοχος παράγοντας». Η Δρ Samplaski εξήγησε ότι το λίπος περιέχει ένα ένζυμο που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε οιστρογόνο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει στυτικά προβλήματα και συρρίκνωση των όρχεων.

«Η άσκηση αντίθετα, είναι ένα φυσικό μέσο για την επίτευξη αύξησης της τεστοστερόνης ενός άνδρα. Η τεστοστερόνη είναι σημαντική για την υγεία και την ευημερία των ανδρικών λειτουργικών οργάνων», τόνισε.

Ενδιαφέρον ωστόσο έχει η ένδειξη, ότι το «πολύ» σεξ μπορεί να μειώσει το μέγεθος του πέους ενός άνδρα με την πάροδο του χρόνου, καθώς η υπερβολική σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν συσσώρευση ουλώδους ιστού.

Ωστόσο, παρά την πιθανότητα να παρατηρηθεί μια απώλεια μεγέθους, η συρρίκνωση του πέους είναι απίστευτα σπάνια.

Πιο «προικισμένοι» οι νέοι άνδρες

Η μελέτη έρχεται 18 μήνες μετά την δημοσίευση μιας άλλης έρευνας που έδειξε, ότι στους νεότερους άνδρες έχει αυξηθεί κατά 24% το μέσο μήκος του πέους σε σχέση με 30 χρόνια πριν.

Αυτό μπορεί να ακούγεται ένα εξαιρετικό νέο, όμως οι ερευνητές που έκαναν την μελέτη που δημοσιεύτηκε στο World Journal of Men’s Health πέρυσι, προειδοποίησαν ότι στην πραγματικότητα είναι μια «ανησυχητική» ανακάλυψη.

«Οποιαδήποτε συνολική αλλαγή στην ανάπτυξη είναι ανησυχητική, επειδή το αναπαραγωγικό μας σύστημα είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ανθρώπινης βιολογίας», είπε ο Δρ Μάικλ Άιζενμπεργκ, συγγραφέας της μελέτης, στο blog Scope του Stanford Medicine.

«Αν βλέπουμε αυτή τη γρήγορη αλλαγή, σημαίνει ότι κάτι ισχυρό συμβαίνει στο σώμα μας».

Τα ανησυχητικά δεδομένα ελήφθησαν από 75 μελέτες που πραγματοποιήθηκαν με περισσότερους από 55.000 άνδρες μεταξύ 1992 και 2021, οι οποίες ανέλυσαν το μήκος ενός πέους σε στύση.

Άνδρας περιγράφει πώς μολύνθηκε το πέος του μετά το σεξ και την κατανάλωση ρυζιού – Απίστευτη περίπτωση

«Το μήκος του πέους σε στύση από 12,1 cm κατά μέσο όρο που ήταν πριν από 29 χρόνια, είναι σήμερα στα 15,2 cm», είπε ο Δρ. Eisenberg οι οποίος παραδέχθηκε ότι η επιστήμη δεν γνωρίζει τον λόγο που οι νέοι άνδρες γεννιούνται πιο «προικισμένοι».

Όλο Υγεία

Scroll to Top