Παπούτσια: 8 tips για να τα καθαρίσετε μετά το καλοκαίρι – Θα δείχνουν σαν καινούργια

Παπούτσια: 8 tips για να τα «φρεσκάρετε» μετά το καλοκαίρι - Θα δείχνουν σαν καινούργια

Τα σημάδια από γρατσουνιές, άμμο, θαλασσινό νερό και ό,τι άλλο «φέρνει» το καλοκαίρι στα αγαπημένα σας παπούτσια μπορεί να τα κάνουν να φαίνονται παλιά και κατεστραμμένα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα πετάξετε. Με απλό και εύκολο τρόπο, μπορείτε να τα καθαρίσετε και να τα κάνετε να δείχνουν σαν καινούργια!

Και, εάν ανησυχείτε ότι θα πρέπει να πληρώσετε πολλά χρήματα σε ειδικά καθαριστικά ή να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία για να κάνετε τα παπούτσια σας να φαίνονται και πάλι φρέσκα, μπορείτε να ανακουφιστείτε. Με κοινά είδη που βρίσκονται σε κάθε σπίτι και μερικές εύκολες τεχνικές, μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας αυτά τα ενοχλητικά σημάδια.

Πόνος στη φτέρνα: Πώς αντιμετωπίζεται – Ποια παπούτσια πρέπει να επιλέγουμε

Είτε χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα είτε σφουγγάρι μελαμίνης, κάθε μέθοδος προσφέρει μια πρακτική λύση προσαρμοσμένη σε διαφορετικά υλικά.

8 μέθοδοι για να κάνετε ξανά τα παπούτσια σας σαν καινούργια

  1. Μαγειρική σόδα
  2. Conditioner μαλλιών
  3. Αλκοόλ
  4. Λευκό ξύδι
  5. Γόμα
  6. Οδοντόκρεμα
  7. Ασετόν
  8. Σφουγγάρι μελαμίνης

1. Μαγειρική σόδα

Θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα, νερό, ένα μικρό μπολ και ένα καθαρό πανί ή σφουγγάρι. Αναμείξτε ένα μέρος μαγειρική σόδα με ένα μέρος νερό για να δημιουργήσετε μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στο σημείο του γδαρσίματος χρησιμοποιώντας ένα πανί ή σφουγγάρι.

Τρίψτε απαλά την πάστα στο σημάδι με κυκλικές κινήσεις. Σκουπίστε την πάστα με ένα υγρό πανί και στεγνώστε την περιοχή με μια καθαρή πετσέτα.

Συμβουλή καθαρισμού
Για δερμάτινες μπότες, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να αποφύγετε την καταστροφή του υλικού. Δοκιμάστε πρώτα την πάστα σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή.

2. Conditioner Μαλλιών

Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα μαλακτικού μαλλιών στο σημάδι. Τρίψτε απαλά το conditioner χρησιμοποιώντας ένα πανί. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά και σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Στη συνέχεια, στεγνώστε την περιοχή με μια καθαρή πετσέτα. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πολύ κοντίσιονερ, γιατί μπορεί να αφήσει υπολείμματα.

Στεγνωτήριο: Το έξυπνο κόλπο για να μην βγαίνουν τσαλακωμένα τα ρούχα

3. Οινόπνευμα

Βρέξτε ένα βαμβάκι ή ένα επίθεμα με οινόπνευμα εντριβής. και τρίψτε απαλά το σημάδι με το βαμβάκι. Σκουπίστε τυχόν υπολείμματα με ένα καθαρό, υγρό πανί και στεγνώστε την περιοχή με μια πετσέτα.

Συμβουλή καθαρισμού
Χρησιμοποιήστε με προσοχή οινόπνευμα σε ευαίσθητα υλικά όπως τα συνθετικά υφάσματα, καθώς μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

4. Λευκό ξύδι

Βρέξτε ένα πανί ή ένα σφουγγάρι με λευκό ξύδι και τρίψτε απαλά το σημάδι γδαρσίματος με κυκλικές κινήσεις. Σκουπίστε το ξύδι με ένα υγρό πανί και στεγνώστε την περιοχή με μια πετσέτα.

5. Γόμα

Αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετική για την αφαίρεση γδαρσιμάτων από παπούτσια από πανί όπως τα Converse. Να κάνετε ήπιες κινήσεις για να μην καταστρέψετε το ύφασμα. Τρίψτε απαλά τη γόμα πάνω από το σημάδι. Συνεχίστε το τρίψιμο μέχρι να αφαιρεθεί το σημάδι και σκουπίστε τυχόν υπολείμματα γόμας με ένα καθαρό πανί.

6. Οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα λειτουργεί καλά σε λευκά αθλητικά και συνθετικά παπούτσια. Αποφύγετε την έγχρωμη οδοντόκρεμα για να αποτρέψετε τους λεκέδες. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στο σημάδι και χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα ή ένα πανί για να τρίψετε απαλά το σημάδι με κυκλικές κινήσεις. Σκουπίστε την οδοντόκρεμα με ένα υγρό πανί και στεγνώστε την περιοχή με μια πετσέτα.

7. Ασετόν

Χρησιμοποιήστε το ασετόν με προσοχή σε ευαίσθητα υλικά. Μπορεί να είναι σκληρό και μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό ή ζημιά.
Βρέξτε ένα βαμβάκι ή ένα μαξιλάρι με το προϊόν αφαίρεσης του βερνικιού νυχιών. Τρίψτε απαλά το σημάδι με το βαμβάκι. Σκουπίστε τυχόν υπολείμματα με ένα υγρό πανί και στεγνώστε την περιοχή με μια πετσέτα.

8. Σφουγγάρι μελαμίνης

Βρέξτε ελαφρά το σφουγγάρι μελαμίνης και τρίψτε απαλά το σημάδι. Σκουπίστε τυχόν υπολείμματα με ένα υγρό πανί και στεγνώστε την περιοχή με μια πετσέτα.

Αφαιρέστε εύκολα κάθε είδους λεκέδες από τα ρούχα: Αποτελεσματικές λύσεις για αίμα, λίπος, λάδι, κόκκινο κρασί

Συμβουλή καθαρισμού
Τα σφουγγάρια μελαμίνης είναι αποτελεσματικά για διάφορους τύπους παπουτσιών, αλλά δοκιμάστε πρώτα σε μια μικρή περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι δεν καταστρέφουν το υλικό.

Όλο Υγεία

Scroll to Top