Το κρεμώδες γάλα χωρίς λακτόζη με χαμηλές θερμίδες και πολύ ασβέστιο – Ωφελεί δέρμα, μάτια και ανοσοποιητικό

Το κρεμώδες γάλα χωρίς λακτόζη με χαμηλές θερμίδες και πολύ ασβέστιο - Ωφελεί δέρμα, μάτια και ανοσοποιητικό

Ένα κρεμώδες γάλα χωρίς λακτόζη με ευχάριστη γεύση ξηρών καρπών και κρεμώδη υφή παρόμοια με αυτή του κανονικού γάλακτος έχε εξελιχθεί σε μια δημοφιλή επιλογή για άτομα που ακολουθούν μια vegan διατροφή και όσους έχουν δυσανεξία ή αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Γνωρίζετε ποιο είναι;

Τα περισσότερα προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες, μέταλλα ή πρωτεΐνες. Εάν ένα άτομο δεν τρώει γαλακτοκομικά, μπορεί να ωφεληθεί από την επιλογή προϊόντων που είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο.

Αρτηριακή πίεση: Ποιο γάλα πρέπει να πίνετε για να τη μειώσετε

Το κρεμώδες γάλα χωρίς λακτόζη και τα διατροφικά του οφέλη

Είναι το γάλα αμυγδάλου, το οποίο παρασκευάζεται από ανάμεικτα αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα μουλιάζονται όλη τη νύχτα σε νερό για να μαλακώσουν πριν αναμειχθούν και στραγγιστούν για να γίνει μια εναλλακτική λύση «γάλακτος». Μπορεί να προστεθεί αλάτι και/ή γλυκαντικά, όπως μέλι.

Τα γάλατα αμυγδάλου του εμπορίου τείνουν να έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ξηρούς καρπούς και περισσότερο νερό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα όπως γαλακτωματοποιητές και το προϊόν μπορεί να εμπλουτιστεί με βιταμίνες και μέταλλα.

Μια μερίδα 100 ml εμπλουτισμένου γάλακτος αμυγδάλου συνήθως περιέχει:

  • 13 kcal/53KJ
  • 4 γρ πρωτεΐνη
  • 1 γρ λίπος
  • 1g υδατάνθρακες
  • 4 ίνες
  • 120 mg ασβεστίου
  • 4mcg βιταμίνη Β12
  • 75mcg βιταμίνη D

Τα κορυφαία 5 οφέλη του γάλακτος αμυγδάλου για την υγεία

  1. Είναι λύση για όσους δεν τρώνε γαλακτοκομικά και τους vegan
  2. Είναι φυσικά χωρίς λακτόζη
  3. Είναι χαμηλό σε θερμίδες
  4. Μπορεί να είναι μια χρήσιμη πηγή ασβεστίου
  5. Είναι πηγή πολλών βιταμινών

1. Εναλλακτική λύση για όσους δεν τρώνε γαλακτοκομικά και τους vegan

Το γάλα αμυγδάλου είναι ένα ρόφημα φυτικής προέλευσης και δεν θεωρείται γαλακτοκομικό προϊόν, καθιστώντας το μια κατάλληλη επιλογή για όσους έχουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα ή για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή.

Τα 5 πιο υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα που προτείνουν οι διαιτολόγοι

2. Είναι φυσικά χωρίς λακτόζη

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μια κατάσταση κατά την οποία κάποιος δεν μπορεί να αφομοιώσει τη ζάχαρη που βρίσκεται φυσικά στα ζωικά γάλατα, που ονομάζεται λακτόζη. Τα αμύγδαλα είναι φυσικά χωρίς λακτόζη καθιστώντας το γάλα αμυγδάλου μια κατάλληλη εναλλακτική λύση για κάποιον με αυτή την πάθηση.

3. Είναι χαμηλό σε θερμίδες

Σε σύγκριση με άλλα γάλατα, το γάλα αμυγδάλου παρέχει μία από τις λιγότερες θερμίδες, με επίπεδα που κυμαίνονται από 30 έως 55 kcal ανά 100 ml. Αυτό το καθιστά μια χρήσιμη επιλογή για όσους μετρούν θερμίδες ή προσπαθούν να χάσουν βάρος.

4. Μπορεί να είναι χρήσιμη πηγή ασβεστίου

Για όσους ακολουθούν μια φυτική ή vegan διατροφή, το εμπλουτισμένο γάλα αμυγδάλου συμβάλλει χρήσιμη στην πρόσληψη ασβεστίου. Τα εμπορικά προϊόντα που είναι εμπλουτισμένα, παρέχουν συνήθως περίπου 120 mg ασβεστίου ανά 100 ml, το οποίο είναι συγκρίσιμο με το αγελαδινό γάλα. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση για ενήλικες για αυτό το μέταλλο είναι 700 mg. Το σπιτικό γάλα αμυγδάλου δεν είναι καλή πηγή ασβεστίου.

5. Είναι καλή πηγή βιταμινών

Τα αμύγδαλα είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που βοηθά στη διατήρηση υγιούς δέρματος και ματιών, καθώς και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ορισμένες μάρκες είναι ενισχυμένες με πρόσθετες βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση του ασβεστίου στο σώμα.

Η βιταμίνη Β12 βρίσκεται φυσικά σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης, επομένως τα περισσότερα εμπλουτισμένα φυτικά γάλατα έχουν προσθέσει βιταμίνη Β12, η ​​οποία είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας του νευρικού συστήματος.

Ποια γάλατα είναι τα καλύτερα για εσάς – Για το έντερο, τη χοληστερόλη, το σάκχαρο, τα οστά

Είναι το γάλα αμυγδάλου κατάλληλο για όλους;

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν γάλα αμυγδάλου, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες επιφυλάξεις:

  • Το γάλα αμυγδάλου δεν είναι κατάλληλο για άτομα με αλλεργία σε ξηρούς καρπούς και θα πρέπει να αποφεύγεται εάν έχετε.
  • Από την ηλικία του ενός έτους και ως μέρος μιας ισορροπημένης και ποικίλης διατροφής, το παιδί σας μπορεί να πίνει φυτικά γάλατα χωρίς ζάχαρη, εμπλουτισμένα με ασβέστιο, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος αμυγδάλου. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι επειδή το γάλα αμυγδάλου είναι χαμηλό σε θερμίδες, πρωτεΐνες και λιπαρά θα πρέπει να χορηγείται με φειδώ και να μην αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της διατροφής του παιδιού σας.
  • Οι vegan και όσοι ακολουθούν μια διατροφή κυρίως φυτικής προέλευσης θα πρέπει να επιλέξουν ενισχυμένα γάλατα αμυγδάλου για να εξασφαλίσουν ότι λαμβάνουν όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζονται.

Το γάλα αμυγδάλου σας κάνει καλό;

Για όποιον έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, δυσανεξία στη λακτόζη ή ακολουθεί μια vegan διατροφή, τα φυτικά γάλατα μπορεί να αποτελούν χρήσιμο μέρος της δίαιτας. Τα αμύγδαλα είναι μια ιδιαίτερα καλή πηγή βιταμίνης Ε, βοηθώντας στην υποστήριξη του υγιούς δέρματος, των ματιών και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Γάλα: Τα 2 είδη που δεν πρέπει να πίνει κανείς – Οδηγούν σε φλεγμονή και αύξηση του βάρους

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του αγορασμένου από το κατάστημα και του σπιτικού γάλακτος αμυγδάλου: οι εμπορικές ποικιλίες συχνά εμπλουτίζονται με ασβέστιο, βιταμίνη D και βιταμίνη Β12, που μπορεί να είναι μια χρήσιμη πηγή αυτών των θρεπτικών συστατικών εάν ακολουθείτε μια δίαιτα χωρίς γαλακτοκομικά.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top