Κατσαρόλες: Το έξυπνο κόλπο καθαρισμού που θα θέλατε να είχατε μάθει νωρίτερα

Κατσαρόλες: Το έξυπνο κόλπο καθαρισμού που θα θέλατε να είχατε μάθει νωρίτερα

Αφού μαγειρέψετε ένα νόστιμο δείπνο, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο στην κουζίνα για να καθαρίσετε βρώμικες κατσαρόλες και τηγάνια. Το τρίψιμο μπορεί να πάρει πολλή προσπάθεια και χρόνο και το επιθετικό τρίψιμο μπορεί να βλάψει τις αντικολλητικές επικαλύψεις. Η αλήθεια, όμως, είναι πως δεν χρειάζεται να είναι τόσο δύσκολο.

Το να καθαρίζετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια μπορεί να είναι μια από τις πιο δυσάρεστες εμπειρίες στην κουζίνα, επειδή τα επίμονα κολλημένα λίπη και τρόφιμα είναι πραγματικά δύσκολο να αφαιρεθούν.

Πώς να καθαρίσετε σωστά την πιατοθήκη της κουζίνας

Το έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας

Πρόσφατα, μια δημιουργός περιεχομένου μοιράστηκε στο Instagram ένα έξυπνο κόλπο καθαρισμού για γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό των κατσαρολών και των τηγανιών σας, ανεξάρτητα από το πόσο κολλημένο μπορεί να είναι το φαγητό -και είναι κάτι που πραγματικά λειτουργεί!

Σύμφωνα με τη Nicole, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε ζεστό νερό και μαγειρική σόδα στην κατσαρόλα, να τη σκεπάσετε και να την τοποθετήσετε ξανά στο μάτι της κουζίνας για να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά. Αφήστε το καπάκι μόνο για περίπου τρία λεπτά.

Όταν γίνει αυτό, πετάξτε το βρώμικο νερό, σκουπίστε το τηγάνι ή την κατσαρόλα γρήγορα, προσθέστε μια πάστα καθαρισμού από σαπούνι και μαγειρική σόδα και τρίψτε την κατσαρόλα με μια απαλή βούρτσα. Ξεπλύνετε ξανά και η κατσαρόλα σας θα πρέπει να φαίνεται ολοκαίνουργια!

Όλη αυτή η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά και απαιτεί πολύ λίγη προσπάθεια για να αφαιρέσετε ακόμη και τα χειρότερα λίπη από τα μαγειρικά σας σκεύη.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τον φούρνο σας

Δοκιμασμένο και αποτελεσματικό το κόλπο καθαρισμού για τα μαγειρικά σκεύη

Αρκετά άτομα  σχολίασαν τη δημοσίευση λέγοντας ότι προτιμούν αυτήν τη μέθοδο για τις βρώμικες κατσαρόλες και τα τηγάνια τους, καθώς πραγματικά λειτουργεί!

Άλλοι είπαν ότι δεν χρησιμοποιούν την πάστα καθαρισμού που ανέφερε η Nicole, αλλά ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων. Περιέχουν συμπυκνωμένα καθαριστικά που είναι φτιαγμένα για να ξεπλένουν τα κολλημένα υπολείμματα τροφίμων.

Βράστε το νερό και τη μαγειρική σόδα όπως αναφέρθηκε παραπάνω και, στη συνέχεια, ρίξτε το νερό. Στη συνέχεια, ενώ η κατσαρόλα ή το τηγάνι σας είναι ακόμα ελαφρώς βρεγμένο, τρίψτε το απαλά με την ταμπλέτα του πλυντηρίου πιάτων. Ξεπλύνετε και πλύνετε κανονικά.

9 σημεία στην κουζίνα που ξεχνάτε να καθαρίσετε -Πώς θα τη διατηρήσετε πεντακάθαρη

Με αυτήν την εύκολη μέθοδο καθαρισμού, οι βρώμικες κατσαρόλες και τα τηγάνια θα ανήκουν στο παρελθόν χωρίς πολύ κόπο και χρόνο!

Όλο Υγεία

Scroll to Top