Σχέδιο για τη μείωση του χρόνου αναμονής στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών

Νοσοκομείο

Στην εξειδίκευση των μέτρων για την Υγεία με σύνθημα το ΕΣΥ αλλάζει προχωρά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η μείωση του χρόνου αναμονής στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) είναι από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το υπουργείο και όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης η μείωση κατά 2 ώρες θα είναι επιτυχία. Αυτή τι στιγμή ο ασθενής μπορεί να ξεπεράσει και τις 8 ώρες περιμένοντας να εξετασθεί.

Η ολοήμερη εφημερία των νοσοκομείων της Αττικής που είχε συζητηθεί το προηγούμενο διάστημα δεν προχώρησε λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΕΣΥ.

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του ΕΣΥ 

«Εντός του επόμενου διαστήματος θα υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις  για το ζήτημα της διαχείρισης των περιστατικών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων.
Γνωρίζουμε ότι τα τμήματα επειγόντων περιστατικών αποτελούν μία εστία δυσαρέσκειας και πολλές φορές αδικούν και τη συνολική εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Δεν θα σταθώ στην αναμόρφωση των ΤΕΠ, η οποία δρομολογείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αναμένονται και άλλες πρωτοβουλίες ενίσχυσης σε προσωπικό, ειδικά όσον αφορά στους τραυματιοφορείς, και ενδεχομένως προτάσεις για μία καλύτερη διαχείριση των εφημεριών της Αττικής», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκαν οι προτεραιότητες στον τομέα της Υγείας.

ΤΕΠ: Εστία δυσαρέσκειας

«Γνωρίζουμε ότι τα τμήματα επειγόντων περιστατικών αποτελούν μία εστία δυσαρέσκειας και πολλές φορές αδικούν και τη συνολική εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας», είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας.

«Ο σκοπός μας είναι πάντα οι συμπολίτες μας να περιμένουν λιγότερο στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, με λιγότερη ταλαιπωρία, με περισσότερη αξιοπρέπεια και τελικά να εξυπηρετούνται καλύτερα. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις άμεσης παρέμβασης σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα λειτουργίας του ΕΣΥ».

Σήμερα, διανύουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την ίδρυσή του, πρόσθεσε ο υπουργός. « Όσον αφορά τον εξοπλισμό τους, χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και στο ΕΣΠΑ, αυτή τη στιγμή μπορούμε και αγοράσουμε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό από διαγωνισμό που διενεργεί η ΕΚΑΠΥ για να ενισχύσουμε τα δημόσια νοσοκομεία με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό. Κάναμε καταγραφή όλων των αναγκών, όλων των νοσοκομείων, τα προτεραιοποιήσαμε. Άρα, ταυτόχρονα ανακαινίζουμε τα κτίρια και αποκτούμε και καινούργιο εξοπλισμό».

Όλο Υγεία

Scroll to Top