ΠΟΕΔΗΝ: Μετά τους ξυλοδαρμούς υγειονομικών στο ΕΣΥ «ήρθαν οι πυροβολισμοί»

ΕΣΥ

Πυροβολισμοί στον αέρα ακούστηκαν χθες από μπαλκόνι της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αιγίου. Προτεραιότητα το θέμα της ασφάλειας του προσωπικού στο ΕΣΥ, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το σοβαρό θέμα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία, αναδεικνύει το πρωτοφανές περιστατικό που έγινε χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Αιγίου. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, άγνωστος πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα από το μπαλκόνι της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αιγίου προκαλώντας πανικό σε ασθενείς, συνοδούς και προσωπικό.

Ειδικότερα, ο άγνωστος εισήλθε στο νοσοκομείο χθες μετά τις 15.30 το μεσημέρι στην Παθολογική Κλινική, που βρίσκεται στον 3ο όροφο. Βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να πυροβολεί. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα. Συνοδός ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί ότι «αγριεύουν τα πράγματα με τα φαινόμενα βίας στα νοσοκομεία. Από τους ξυλοδαρμούς περάσαμε και στους πυροβολισμούς», αναφέρει.
Η ΠΟΕΔΗΝ έχει αναδείξει σε μείζον ζήτημα την ασφάλεια του προσωπικού στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι δέχονται συνεχώς επιθέσεις από ασθενείς και συνοδούς, ενώ στην ημερήσια διάταξη είναι οι κλοπές και οι βανδαλισμοί. Απαιτείται βελτίωση των μέτρων ασφαλείας και αύξηση του αριθμού των Φυλάκων, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όλο Υγεία

Scroll to Top