Πόσο συχνά πρέπει να αυνανίζεστε; – Τι συνιστά ειδικός

Πόσο συχνά πρέπει να αυνανίζεστε; - Τι συνιστά ειδικός

Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός φορών που πρέπει να αυνανίζεστε; Υπάρχει η έννοια του υπερβολικού αυνανισμού; Ποιος αυνανίζεται περισσότερο, οι άνδρες ή οι γυναίκες;

Εξειδικευμένη γιατρός απαντάει στις πιο βασικές ερωτήσεις για τον αυνανισμό.

Για πολλούς ανθρώπους ο αυνανισμός είναι μέρος της ζωής τους είτε το κάνουν με το αγαπημένο τους σεξουαλικό παιχνίδι, είτε μέσω «ηχητικής επικοινωνίας» με κάποιον ή ακόμα είτε πιο «παραδοσιακά».

Αλλά για πόσο τακτικά μιλάμε; Δηλαδή, πόσο συχνά πρέπει να ασχολείται κάποιος με το να ευχαριστιέται με αυτόν τον τρόπο; Και μπορεί να αυνανίζεστε περισσότερο από όσο πρέπει;

Η Δρ. Gowri Rocco, ασχολείται με την Οικογενειακή Ιατρική και στην Αναγεννητική, Αντιγηραντική και Λειτουργική Ιατρική και απάντησε στο Pure Wow τις πιο συχνές ερωτήσεις για τον αυνανισμό.

Πόσο συχνά πρέπει να αυνανίζεστε σύμφωνα με τους ειδικούς;

Η Δρ. Rocco υποστηρίζει ότι ο αυνανισμός είναι ένα φυσιολογικό και υγιές μέρος της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

«Μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία, αλλά οι αυτά που με ρωτάνε σχετικά με τη συχνότητα και τις επιπτώσεις διαφέρουν πολύ από το ένα άτομο στο άλλο», λέει.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός που συνιστάται για όλους. Εξαρτάται από τις ατομικές επιθυμίες και περιστάσεις.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να το νιώθεις σαν ένα υγιές και ευχάριστο κομμάτι της ζωής σου».

Πώς μπορείτε να υπολογίσετε το πόσο συχνά πρέπει να αυνανίζεστε;

Το πόσο συχνά πρέπει να αυνανίζεστε εξαρτάται από την προσωπική σας λίμπιντο, τον τρόπο ζωής και το πώς εντάσσεται στη σεξουαλική σας υγεία και τη γενικότερη ευτυχία σας.

«Δεν πρέπει να επηρεάζει τις καθημερινές ευθύνες ή προσωπικές σχέσεις», λέει η Δρ. Rocco.

«Το να ακούτε το σώμα σας και να αναλογίζεστε πώς αισθάνεστε τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά μετά τον αυνανισμό, μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι είναι σωστό για εσάς».

Μπορεί να αυνανίζεστε υπερβολικά;

«O υπερβολικός αυνανισμός μπορεί να είναι ανησυχητικός εάν παρεμβαίνει στην καθημερινή ζωή, τις ευθύνες και τις διαπροσωπικές σχέσεις ή προκαλεί σωματική βλάβη, όπως τραυματισμό».

«Αν ο αυνανισμός γίνει «καταναγκαστικός» και αρχίσει να περιορίζει ή να επηρεάζει αρνητικά άλλους τομείς της ζωής, ίσως είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε έναν θεραπευτή», λέει η Δρ. Rocco.

Πόσο συχνά αυνανίζονται οι περισσότεροι άνδρες;

Για τους άνδρες, η συχνότητα μπορεί να ποικίλλει πολύ. Επηρεάζεται από την ηλικία, από το αν έχει σχέση κάποιος και από την προσωπική λίμπιντο.

«Μελέτες δείχνουν ότι πολλοί άνδρες αυνανίζονται πολλές φορές την εβδομάδα, αν και αυτό μπορεί να διαφέρει πολύ από το ένα άτομο στο άλλο», λέει η Δρ. Rocco.

Πόσο συχνά αυνανίζονται οι γυναίκες;

Όπως και στους άνδρες, η συχνότητα μεταξύ των γυναικών ποικίλλει, αν και η Δρ. Rocco τονίζει: «Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες μπορεί να αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά μέσο όρο σε σχέση με τους άνδρες, αλλά και αυτό μπορεί να διαφέρει πολύ από τη μία γυναίκα στην άλλη».

Ποια είναι τα οφέλη του αυνανισμού για την υγεία;

Η Δρ. Rocco τονίζει οτι ο αυνανισμός έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως:

Ανακούφιση από το άγχος

Ο αυνανισμός απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες είναι ορμόνες που προκαλούν συναισθήματα ευχαρίστησης και ευεξίας, ανακουφίζοντας από το στρες.

Βελτιωμένη ποιότητα ζωής

Οι οργασμοί μπορούν να αυξήσουν την αυτογνωσία και την άνεση ενός ατόμου με το σώμα του, ενισχύοντας ενδεχομένως την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του.

Καλύτερος ύπνος

Η χαλάρωση μετά τον οργασμό μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική μας υγεία.

Ο αυνανισμός είναι καλός για εσάς, σύμφωνα με την Κλινική Κλίβελαντ. Έχει πολλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο αυνανισμός μπορεί να:

  • Μειώσει το άγχος
  • Βελτιώσει τον ύπνο
  • Μειώσει την ένταση
  • Αυξήσει την ικανότητα εστίασης
  • Τονώσει τη διάθεσή σας
  • Ανακουφίσει τους πόνους
  • Βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή
  • Αποτρέψει το άγχος και την κατάθλιψη
Όλο Υγεία

Scroll to Top