Είναι πραγματικά υγιεινό το κοτόπουλο; Μελέτη έδειξε ότι μπορεί να προσθέσει λίπος και ζάχαρη στη διατροφή μας

κοτόπουλο

Τα στήθη κοτόπουλου είναι η επιλογή των περισσότερων ανθρώπων για την καθημερινή πρόσληψη πρωτεΐνης. Για μερικούς ανθρώπους, το κοτόπουλο αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους για λόγους υγείας. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση υπερβολικού κοτόπουλου μπορεί να μην είναι τόσο υγιεινή όσο νομίζουμε.

Το στήθος κοτόπουλου και η κέτσαπ – σε μεγάλες ποσότητες – μπορεί να είναι η αιτία για την υπερκατανάλωση λίπους και ζάχαρης. Οι λεπτομέρειες αυτές αποκαλύφθηκαν σε μια μελέτη.

Πόσες μέρες είναι ασφαλές να έχετε μαγειρεμένο κοτόπουλο στο ψυγείο; Απάντηση από τους ειδικούς

Είναι ήδη γνωστό ότι το παγωτό, η πίτσα και το τυρί δεν είναι και πολύ υγιεινά. Αλλά όταν πρόκειται για την κατανάλωση κοτόπουλου, μάλλον δεν θα είχατε σκεφτεί ότι εισάγετε κρυφά επιπλέον λίπος και ζάχαρη στη διατροφή σας.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο καθηγητής Christopher Taylor, διευθυντής διαιτολογίας στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης δήλωσε ότι «ενώ το στήθος κοτόπουλου είναι γνωστό ως τρόφιμο με χαμηλά κορεσμένα λιπαρά, πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα τρόφιμα με χαμηλότερα κορεσμένα λιπαρά μπορούν να προσθέσουν σιγά-σιγά κορεσμένα τρόφιμα στη διατροφή».

Η μελέτη διεξήχθη σε 35.000 ενήλικες στις ΗΠΑ για να ερευνηθούν οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων. Η μελέτη αποκαλύπτει τις απροσδόκητες καθημερινές πηγές ζάχαρης και λίπους που προσθέτουμε στη διατροφή.

Ο καθηγητής Christopher Taylor πρόσθεσε ακόμη ότι ενώ το στήθος κοτόπουλου και η κέτσαπ δεν είναι κακές διατροφικές επιλογές, θα πρέπει να γνωρίζουμε πώς λειτουργούν.

Η μελέτη κατέγραψε το τυρί, την πίτσα, το παγωτό και τα αυγά ως κορυφαίους παράγοντες κορεσμένου λίπους για τον οργανισμό. Τα αλλαντικά, τα υποκατάστατα της κρέμας γάλακτος, οι τηγανητές πατάτες και το πλήρες γάλα έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

Πόσο μπορείτε να διατηρήσετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο στο ψυγείο; Τι να προσέξετε

Ποτά και επιδόρπια, όπως αναψυκτικά, τσάι, ποτά, κέικ και πίτες είναι οι πηγές προστιθέμενων σακχάρων στον οργανισμό. Τα καρυκεύματα με βάση την ντομάτα, οι μπάρες δημητριακών, τα ενεργειακά ποτά και τα ψωμιά συμβάλλουν επίσης στην προσθήκη σακχάρων στον οργανισμό.

Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου
Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου

Η Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου έχει συνεργαστεί τα τελευταία 20 χρόνια με έντυπα, τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και με ιστοσελίδες. Παράλληλα έχει εμπειρία στην επικοινωνία και έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδοδοντιάτρων, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ενημερώνουν το κοινό έχοντας ως πυξίδα την αλήθεια, τις αρχές της αντικειμενικότητας, των ίσων αποστάσεων αλλά και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Scroll to Top