ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς γιατρούς το Κέντρο Υγείας Τήνου

Κέντρο Υγείας

Σε επισφαλή κατάσταση από πλευράς στελέχωσης το Κέντρο Υγείας Τήνου. Η ΠΟΕΔΗΝ απευθύνει έκκληση να καλυφθεί από γιατρούς ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Υποστελεχωμένο είναι το Κέντρο Υγείας Τήνου, καθώς λείπουν βασικές ειδικότητες γιατρών τι στιγμή μάλιστα που το νησί δέχεται χιλιάδες επισκέπτες για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Τα σημαντικά κενά στο ιατρικό προσωπικό καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.
«Έχουμε πολλές φορές επισημάνει την έλλειψη κινήτρων που εμποδίζει νέους γιατρούς, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες υγειονομικών να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για εργασία στις υγειονομικές μονάδες των νησιών μας», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος. Προσθέτει ότι το κόστος ζωής στα νησιά είναι υψηλότατο και τα ενοίκια απλησίαστα. «Οι τοπικοί παράγοντες», τονίζει «στην πλειοψηφία τους μόνο δηλώσεις κάνουν χωρίς να συμβάλουν στη διαμονή των υγειονομικών. Τα κίνητρα που ανακοινώνονται αφορούν το υγειονομικό προσωπικό προς μετακίνηση στα νησιά και όχι τους νεοδιόριστους».
Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει ότι όλες οι υγειονομικές μονάδες των νησιών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση.

Σε επισφαλή κατάσταση από πλευράς στελέχωσης το Κέντρο Υγείας Τήνου

Η Τήνος το Δεκαπενταύγουστο, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναμένεται «να βουλιάξει από κόσμο» για την εορτή της Παναγίας όπως κάθε χρόνο. Ωστόσο, το Κέντρο Υγείας αυτή τη στιγμή διαθέτει από ειδικευμένους γιατρούς μόνο μία παιδίατρο, έναν ορθοπεδικό από μετακίνηση, μία μικροβιολόγο και έναν οδοντίατρο.
«Δεν υπάρχει γενικός γιατρός δεν υπάρχει παθολόγος, δεν υπάρχει καρδιολόγος, δεν υπάρχει ακτινοδιαγνώστης, δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχουν μόνο αγροτικοί γιατροί που βγάζουν εφημερίες».
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, διακομίζονται όλοι οι ασθενείς στο νοσοκομείο Σύρου «που δικαιολογημένα και εκεί οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις προσωπικού».
Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον Υπουργό Υγείας ενόψει του Δεκαπενταύγουστου και όχι μόνο, να φροντίσει να στελεχωθεί με γιατρούς το Κέντρο Υγείας Τήνου.
«Έχουμε πει εάν δεν καταστήσουμε ελκυστικό εργασιακό χώρο το ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αυξήσεις μισθών και ωρομίσθιου, ένταξη στα ΒΑΕ, συνεχώς θα είναι μειούμενο το προσωπικό των νοσοκομείων, του ΕΣΥ», καταλήγει.

Scroll to Top