Ποιοι είναι οι νέοι διοικητές των 7 Υγειονομικών Περιφερειών

Διοικητές νοσοκομείων

Από ακρόαση στη Βουλή περνούν σήμερα οι 7 διοικητές προκείμενου να πάρουν το πράσινο φως για να διοριστούν.

Ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής θα βρεθούν σήμερα τα πρόσωπα που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη βαθμολογία και αναμένεται να διοριστούν διοικητές των 7 Υγειονομιών Περιφερειών της χώρας.
Η Επιτροπή καλείται να διατυπώσει γνώμη, μετά από ακρόαση, των προτεινομένων από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ως προς την καταλληλόλητά τους, για διορισμό στις θέσεις Διοικητριών ΥΠΕ.

ΑΣΕΠ: Στον υπουργό Υγείας ο πίνακας με τους επικρατέστερους Διοικητές ανά ΥΠΕ 

Έξι είναι γνωστοί στο χώρο της Υγείας, καθώς 5 ήταν ήδη διοικητές ΥΠΕ και μία διοικήτρια νοσοκομείου.
Ειδικότερα, η Όλγα Μπαλαούρα, νυν διοικήτρια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» αναμένεται να τοποθετηθεί στη θέση της Διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας που έχει υπό την ευθύνη της όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Η κυρία Μπαλαούρα ήταν η επικρατέστερη όλων των άλλων υποψηφίων για τη διεκδίκηση αυτής της θέσης, καθώς συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Σημειώνεται ότι τη θέση του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κατείχε μέχρι πρόσφατα ο Αξιωματικούς της Αστυνομίας Παναγιώτης Στάθης, ο οποίος είχε παραιτηθεί και πριν από λίγες ημέρες, τοποθετήθηκε ως Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δίπλα στο πλευρό του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που τους συνδέει μακρά φιλία.

Στη 2η ΥΠΕ, Πειραιώς και Αιγαίου, παραμένει ο Χρήστος Ροϊλός, αλλά και ο Φώτης Σερέτης στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλία και Στερεάς Ελλάδας. , ενώ στη λίστα παραμένουν ακόμη δύο διοικητές ΥΠΕ. Ο λόγος για τον Δημήτρη Τσαλικάκη, από την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης αναλαμβάνει την 3η ΥΠΕ Μακεδονίας και ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης αναλαμβάνει την 4η ΥΠΕ από την 3η. Παραμένει στο τιμόνι της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου. Το νέο πρόσωπο είναι ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος που αναμένεται να αναλάβει την 6η ΥΠΕ.

Μόλις οι Διοικητές ΥΠΕ λάβουν τις θέσεις τους θα συνεχιστεί η διαδικασία με τη διεξαγωγή των συνεντεύξεων των υποψηφίων για τις θέσεις των Υποδιοικητών των Υγειονομικών περιφερειών.

Έφη Φουσέκη
Έφη Φουσέκη

Η Eφη Φουσέκη καλύπτει με εγκυρότητα και συνέπεια το ιατρικό ρεπορτάζ, ως διαπιστευμένος συντάκτης υγείας(<a href="https://www.moh.gov.gr/">Υπουργείο Υγείας</a>). Παρακολουθεί επιστημονικά συνέδρια στη Eλλάδα και στο εξωτερικό, καταγράφει την πολιτική υγείας στη χώρα μας και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα (antenna.gr, enikos.gr).

Scroll to Top