Το καλοκαίρι δεν είναι το ίδιο χωρίς καρπούζι. Δοκιμάστε αυτά τα ακαταμάχητα και υγιεινά κοκτέιλ, που είναι ιδανικά για μία απογευματινή χαλάρωση. Είναι μία εξαιρετική επιλογή για την παραλία ή για το επόμενο πάρτι σας.
Ότι και αν επιλέξετε, το καρπούζι είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση, οπότε δοκιμάστε αυτό το αγαπημένο φρούτο των παιδιών, σε μία «ενήλικη» εκδοχή.
7 κοκτέιλ με βάση το καρπούζι
- Daiquiri με καρπούζι
- Frozen Agua Fresca με καρπούζι και λάιμ
- Σανγκριά με καρπούζι
- Κοκτέιλ με τεκίλα και καρπούζι
- Agua Frescas με Prosecco και καρπούζι
- Agua Fresca με καρπούζι και φράουλα
- In-Sandíary
1. Daiquiri με καρπούζι
Υλικά
- 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο καρπούζι χωρίς σπόρους
- Αλάτι Kosher
- 5 κ.σ λευκό ρούμι
- 1 κ.σ φρέσκο χυμό λάιμ
- 1/2 κ.σ νέκταρ αγαύης
- Πάγος
- Μία φέτα καρπούζι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ψιλοκομμένο καρπούζι σε ένα μπλέντερ, και το χτυπάμε μέχρι να λιώσει, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Ρίχνουμε το καρπούζι μέσα από ένα σουρωτήρι σε ένα μπολ για να βγάλουμε ενάμιση φλιτζάνι χυμό καρπουζιού (αρκετό για 8 κοκτέιλ).
- Βάζουμε το χυμό στο ψυγείο, μέχρι να φτιάξουμε τα κοκτέιλ.
- Αλατίζουμε το μισό χείλος ενός παγωμένου ποτηριού coupe.
- Προσθέτουμε λευκό ρούμι, χυμό λάιμ, νέκταρ αγαύης και 3 κουταλιές της σούπας χυμό καρπουζιού σε ένα σέικερ με πάγο
- Ανακινούμε μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά
- Σερβίρουμε
- Γαρνίρουμε με μια φέτα καρπουζιού.
Χρόνος: 5 λεπτά
2. Frozen Agua Fresca με καρπούζι και λάιμ
Υλικά
- 1/2 μεγάλο καρπούζι χωρίς κουκούτσια, ξεφλουδισμένο, και κομμένο σε κύβους (10 1/2 φλιτζάνια)
- 1/2 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ (5 λάιμ)
- 1/2 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι, κατά προτίμηση Jamaican
Εκτέλεση
- Βάζουμε 9 φλιτζάνια από τους κύβους καρπουζιού σε ένα ταψί, το τυλίγουμε με πλαστικό και το βάζουμε στην κατάψυξη, για περίπου 1 ώρα.
- Παγώνουμε 6 ποτήρια highball.
- Βάζουμε στο ψυγείο τους υπόλοιπους κύβους καρπουζιού.
- Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε μισό από το παγωμένο, μισό από το κατεψυγμένο καρπούζι, το μισό χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και το ρούμι.
- Ανακατεύομε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Γεμίζουμε 3 από τα παγωμένα ποτήρια.
- Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο παγωμένο και κατεψυγμένο καρπούζι, το χυμό λάιμ, ζάχαρη και ρούμι.
- Σερβίρουμε την agua fresca αμέσως.
Χρόνος: 90 λεπτά
3. Σανγκριά με καρπούζι
Υλικά
- 900 γραμμάρια καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κύβους
- 200 γραμμάρια καρπούζι κομμένο σε σφαίρες, καρφωμένο σε ξυλάκια
- 1 φιάλη ξηρό λευκό κρασί
- 170 ml βότκα
- 120 ml Cointreau
- 120 ml σιρόπι εσπεριδοειδών
- Πάγος
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε τους κύβους καρπουζιού μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Περνάμε το χυμό μέσα από ένα σουρωτήρι σε μια κανάτα.
- Προσθέτουμε το λευκό κρασί, τη βότκα, το Cointreau και το σιρόπι εσπεριδοειδών.
- Ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Ανακατεύουμε ξανά και στη συνέχεια σερβίρουμε σε ποτήρια κρασιού γεμάτα πάγο.
- Γαρνίρουμε με τα σουβλάκια καρπουζιού.
Χρόνος: 150 λεπτά
4. Κοκτέιλ με τεκίλα και καρπούζι
Υλικά
- 1/4 φλιτζάνι νερό
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 8 φλιτζάνια κομμένο καρπούζι χωρίς κουκούτσια
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
- 1 3/4 φλιτζάνι βατόμουρα
- 3/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας, συν 8 κλαδάκια για γαρνίρισμα
- 1 1/4 φλιτζάνι τεκίλα
- Πάγος
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε το καρπούζι.
- Σουρώνουμε το χυμό καρπουζιού, πιέζοντας απαλά τα στερεά κομμάτια για να πάρουμε όσο περισσότερο χυμό μπορούμε.
- Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατεύουμε το σιρόπι ζάχαρης με το χυμό λάιμ, τα βατόμουρα και τα φύλλα μέντας.
- Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, αλέθουμε ελαφρά τα βατόμουρα και τη μέντα.
- Προσθέτουμε το χυμό καρπουζιού και την τεκίλα.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια γεμάτα πάγο.
- Γαρνίρουμε με τα κλαδάκια μέντας.
Χρόνος: 150 λεπτά
5. Agua Frescas με Prosecco και καρπούζι
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 παγωμένο καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κύβους (20 φλιτζάνια)
- 3/4 φλιτζανιού λευκή τεκίλα
- 6 λάιμ, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 κλαδάκια μέντας, συν φύλλα μέντας για γαρνίρισμα
- Πάγος
- 1 φιάλη παγωμένο Prosecco
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
- Μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε το καρπούζι.
- Σουρώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή κανάτα.
- Ανακατεύουμε το σιρόπι ζάχαρης με το χυμό λάιμ, τα φύλλα μέντας και το 1/2 φλιτζάνι νερό.
- Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια γεμάτα πάγο, αφήνοντας 2.5 εκατοστά κενό στην κορυφή.
- Συμπληρώνουμε με Prosecco.
- Γαρνίρουμε με φύλλα μέντας.
Χρόνος: 30 λεπτά
6. Agua Fresca με καρπούζι και φράουλα
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κλαδάκια μέντας, και μερικά ακόμα για γαρνιτούρα
- Ένα φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- Αλάτι
- 2 φλιτζάνια καρπούζι χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε κύβους
- 2 φλιτζάνια φράουλες χωρίς κουκούτσια
- Πάγος και ανθρακούχο νερό, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη.
- Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 1 λεπτό.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τα 2 κλαδάκια μέντας, το τζίντζερ και το αλάτι και αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε το σιρόπι σε ένα μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το καρπούζι και τις φράουλες και τα πολτοποιούμε.
- Σερβίρουμε την agua fresca σε ποτήρια με πάγο και συμπληρώνουμε με ανθρακούχο νερό.
- Γαρνίρουμε με κλαδάκια μέντας.
Χρόνος: 25 λεπτά
In-Sandíary
Υλικά
Για το αλάτι τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Για το κοκτέιλ
1 φέτα λάιμ
Πάγος
60 ml λευκή τεκίλα
60 ml χυμός καρπουζιού
15 ml φρέσκος χυμός λάιμ
7 ml σιρόπι
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλάτι κοσέρ, τη ζάχαρη και την σκόνη τσίλι.
- Βρέχουμε το εξωτερικό χείλος ενός ποτηριού highball με τη φέτα λάιμ και πασπαλίζουμε με το αλάτι τσίλι.
- Γεμίζουμε ένα σέικερ με πάγο.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακινούμε καλά.
- Σουρώνουμε το μείγμα στο ποτήρι highball.
- Σερβίρουμε με πάγο.
Χρόνος: 7 λεπτά