Μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και σουσάμι στο air fryer [Συνταγή] – Κάνουν καλό στην καρδιά και στο ανοσοποιητικό

Μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και σουσάμι στο air fryer

Υπάρχει μία πεντανόστιμη συνταγή με μπουτάκια κοτόπουλου που μπορείτε να ετοιμάσετε στο air fryer, για να απολαύσετε ένα υπέροχο και υγιεινό γεύμα που ωφελεί την καρδιά και το ανοσοποιητικό!

Ανακαλύψτε μια γευστική πανδαισία με μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και σουσάμι στο air fryer! Η γλυκιά γεύση του μελιού αγκαλιάζει τα ζουμερά μπουτάκια, ενώ το σουσάμι προσθέτει μια τραγανή πινελιά.

Ανακαλύψτε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και σουσάμι στο air fryer! Πείτε αντίο στο φούρνο και στους λεκέδες! Τα μπουτάκια ψήνονται ομοιόμορφα και γρήγορα στο air fryer, χαρίζοντάς σας ένα τραγανό εξωτερικό και ζουμερό εσωτερικό, γεμάτο γεύση.

Αλείψτε τα μπουτάκια με ένα μείγμα από μέλι, σόγια σως, μπαχαρικά και σκόρδο και πασπαλίστε τα με σουσάμι. Ρίξτε τα στο καλάθι του air fryer, ρυθμίστε το χρόνο και τη θερμοκρασία, και αφήστε το να κάνει τα μαγικά του!

Μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και σουσάμι: Τα οφέλη τους για την υγεία

Εκτός από την αξεπέραστη νοστιμιά και την εύκολη προετοιμασία στο air fryer, τα μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και σουσάμι προσφέρουν μία σειρά οφέλη για την υγεία σας όπως:

  • Πλούσια σε πρωτεΐνες
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα
  • Αντιοξειδωτική δράση
  • Καλά λιπαρά

Πλούσια σε πρωτεΐνες

Το κοτόπουλο αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητη για την ανάπτυξη και αποκατάσταση των ιστών, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την παραγωγή ενέργειας.

Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα

Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες B, όπως η νιασίνη και η βιταμίνη B12, απαραίτητες για το νευρικό σύστημα και τον μεταβολισμό. Είναι επίσης καλή πηγή ψευδαργύρου, σεληνίου και φωσφόρου.

Αντιοξειδωτική δράση

Το μέλι και το σουσάμι περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε και τα φλαβονοειδή. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο καρκίνος και οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Καλά λιπαρά

Το σουσάμι είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά, όπως τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα καλά λιπαρά συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς, στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και στην πρόληψη φλεγμονών.

Υλικά

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι σόγια σως
  • 2 κ.σ σουσάμι
  • 1 κ.σ τζίντζερ τριμμένο
  • 1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το σουσάμι, το τζίντζερ, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα ταψί κατάλληλο για air fryer.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα της μαρινάδας πάνω από τα μπούτια κοτόπουλου.
  4. Ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  5. Σερβίρουμε

Tip: Μπορείτε να πασπαλίσετε τα μπούτια κοτόπουλου με επιπλέον σουσάμι, πριν το σερβίρετε.

Προσοχή

Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με το air fryer που χρησιμοποιείτε.

Διατροφικά στοιχεία (ανά 100 γραμμάρια)

  • Θερμίδες: 200 kcal
  • Υδατάνθρακες: 8 g
  • Πρωτεΐνη: 25 g
  • Λίπη: 10 g
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 3 g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά: 1 g
  • Μονοακόρεστα Λιπαρά: 2 g
  • Trans Λιπαρά: 0 g
  • Χοληστερόλη: 50 mg
  • Νάτριο: 300 mg
  • Κάλιο: 250 mg
  • Φυτικές Ίνες: 1 g
  • Σάκχαρα: 5 g
  • Βιταμίνη A: 75 IU
  • Βιταμίνη C: 5 mg
  • Ασβέστιο: 25 mg
  • Σίδηρος: 2 mg

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Πηγή: Syntagesairfryer.gr

Όλο Υγεία

Scroll to Top