Α. Γεωργιάδης: Σύσταση στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν για covid-19

εμβολιασμός

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης καλεί τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να εμβολιαστούν έναντι της covid-19, καθώς καταγράφεται μεγάλη διασπορά του SARS-CoV2.

Σύσταση στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν λόγω της μεγάλης διασποράς του SARS-CoV2 και της εμφάνισης νέων μεταλλάξεων απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νίκης Νίκου Παπαδόπουλου που υποστήριξε ότι οι παρενέργειες του εμβολίου Astrazeneca ταλαιπωρούν ακόμη και σήμερα άτομα που εμβολιάστηκαν.

«Δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο που να ευθύνεται για καμία παρενέργεια τρία χρόνια μετά την χορήγηση του, όλη η ερώτηση σας ανήκει στην σφαίρα της συνωμοσιολογίας», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε πως η θνησιμότητα μεταξύ εκείνων που δεν εμβολιάστηκαν είναι 30 φορές μεγαλύτερη.

«Παίρνετε κόσμο στο λαιμό σας με όσα λέτε μόνο και μόνο για να κερδίσετε ψήφους» είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή της Νίκης, ο υπουργός, σημειώνοντας ότι το προσδόκιμο ζωής στη χώρα μας ανέβηκε μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Νάγιας Γρηγοράκου από το ΠΑΣΟΚ, έκανε ακόμη γνωστό ότι εντός της εβδομάδας θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παροχή επιπρόσθετων κινήτρων σε ιατρούς προκειμένου να στελεχώσουν θέσεις σε άγονες περιοχές. Όπως είπε μάλιστα, νοσοκομεία των οποίων οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη ιατρών βγαίνουν συνεχώς άγονοι, θα εντάσσονται αυτομάτως στο καθεστώς που ισχύει για τις άγονες περιοχές ακόμα και αν αυτές δεν ανήκουν στην άγονη γραμμή.

Όλο Υγεία

Scroll to Top