Στο ακατάλληλο περιβάλλον του Νοσοκομείου «Αττικόν» βρίσκεται από τις 26 Ιουνίου ένα υγιέστατο παιδί, λόγω έλλειψης προνοιακών δομών.
Αγοράκι 3,5 ετών προσπάθησαν να το πουλήσουν. Οι αρχές συνέλαβαν μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι η γιαγιά του και το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά λόγω έλλειψης χώρου φιλοξενίας κατέληξε στο νοσοκομείο «Αττικόν». Το γεγονός συνέβη στις 26 Ιουνίου και από τότε έως και σήμερα το παιδί βρίσκεται στο «Αττικόν».
Το Νοσοκομείο δεν είναι το κατάλληλο περιβάλλον για το παιδί, ούτε για δεκάδες άλλα κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα παιδιά που «φιλοξενούνται» σε διάφορα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προνοιακών δομών.
«Έχουμε εκφράσει πολλές φορές την αντίθεση μας για τα κακοποιημένα παιδιά που παρκάρονται στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή.
Ένα παιδάκι 3,5 ετών γλύτωσε την αγοραπωλησία στο λιμάνι του Πειραιά από την έγκαιρη επέμβαση του Λιμενικού.
Από το νοσοκομείο Αττικόν που βρίσκεται με εισαγγελική εντολή, δεν ξέρουμε πότε θα γλυτώσει», αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος. Υποτίθεται, συνεχίζει, πήγε στο «Αττικόν» για εξετάσεις, αν και ολοκληρώθηκαν και το παιδί είναι μια χαρά, παραμένει «παρκαρισμένο».
Δύο νοσηλευτές προσέχουν το παιδί
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας βάζει και τη διάσταση της έλλειψης προσωπικού στα Νοσοκομεία που πρέπει όμως να προσέχουν αυτά τα παιδιά. Οι νοσηλευτές στο Αττικόν αναγκάζονται να το έχουν συνέχεια μαζί τους και να το προσέχουν υπό το φόβο αρπαγής.
«Οι δύο συνάδελφοι νοσηλευτές σε κάθε βάρδια στη παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αττικόν φοβούνται αρπαγή του παιδιού και το έχουν πάντα υπό επιτήρηση. Το έχουν μαζί τους στη στάση του Νοσηλευτικού προσωπικού, στη νοσηλεία, στους θαλάμους, και γενικά όπου πάνε.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να φροντίζουν και για τη νοσηλεία 20 παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας που νοσηλεύονται στη κλινική», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.
Εάν εξαφανισθεί το παιδί από την κλινική, συνεχίζει, «θα βρεθούν κατηγορούμενοι στα δικαστήρια. Όπως έγινε σε άλλα νοσοκομεία».
Ο κ. Γιαννάκος καταλήγει ότι το κράτος έχει υποχρέωση να μεταφέρει το παιδί αυτό σε προνοιακή μονάδα, καθώς μόνο εκεί τρέχουν προγράμματα υιοθεσίας, αναδοχής και επανένταξης των κακοποιημένων παιδιών με ασφάλεια στη κοινωνία. «Πέραν των άλλων διαταράσσεται η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής με τη φιλοξενία του παιδιού».