Μια γυναίκα έχασε 90 κιλά σε 2 χρόνια – Πώς τα κατάφερε περπατώντας για 10 λεπτά και τρώγοντας ένα θρεπτικό φαγητό

έχασε 90 κιλά

Η πρώτη φορά που η Leah Mancuso άκουσε ότι ήταν παχουλή ήταν στην τρίτη δημοτικού. Η 35χρονη σήμερα Mancuso είπε στο Business Insider ότι ήταν υπέρβαρη σε όλη της τη ζωή -μέχρι πριν από δύο χρόνια. Τότε αποφάσισε να ξεκινήσει μια προσπάθεια απώλειας βάρους και τελικά έχασε 90 ​​κιλά.

Το σημείο καμπής ήταν ένα οικογενειακό ταξίδι στη Disneyland τον Μάρτιο του 2022 που δεν ήταν καθόλου μαγικό. Ζυγίζοντας 176 κιλά, η Mancuso δυσκολευόταν να περπατήσει, πάθαινε ημικρανίες και περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας  μόνη της. Ήξερε ότι τα πράγματα έπρεπε να αλλάξουν. Άρχισε να κάνει μικρές αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής της, τις διατήρησε και το βάρος έφυγε.

3 πρωινές συνήθειες για να χάσετε πιο γρήγορα και εύκολα βάρος

Τώρα, ζυγίζει 85 κιλά και νιώθει άλλος άνθρωπος. «Πλέον έχω την ελευθερία να επιλέξω αυτό που θέλω να επιδιώξω, χωρίς το μέγεθος του σώματός μου ή η περιορισμένη αντοχή να κάνει αυτή την επιλογή για μένα. Και αυτό είναι ανεκτίμητο», η ίδια είπε στο BI.

Σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι που αγωνίζονται με την απώλεια βάρους στρέφονται σε φάρμακα, η Mancuso μοιράζεται την ιστορία της στο διαδίκτυο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να προσπαθήσουν να αναπτύξουν πιο υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς φάρμακα, όπως έκανε εκείνη.

έχασε 90 κιλά
Φωτογραφία: Leah Mancuso

Ήταν πάντα υπέρβαρη

Η απόκτηση της άδειας οδήγησής της ως έφηβη είχε παίξει μεγάλο ρόλο στην αύξηση βάρους της Mancuso. Ξαφνικά είχε την ελευθερία να πάρει πρόχειρο φαγητό όποτε ήθελε. Αποφοίτησε από το λύκειο με βάρος περίπου 136 κιλά και πήρε περίπου άλλα 45 στα 14 χρόνια που ακολούθησαν.

Δεν έκανε δίαιτες για χρόνια, αλλά είχε δοκιμάσει διάφορα διατροφικά μοτίβα. Όμως, πάντα ξαναέπαιρνε όσα κιλά έχανε. «Δεν έκανα καμία προσπάθεια και δεν σκεφτόμουν τι έτρωγα παρά μόνο ότι ήθελα να φάω», είπε.

έχασε 90 κιλά
Φωτογραφία: Erica and Jon Photography

Πώς ξεκίνησε την αλλαγή της

Η προοπτική να αλλάξει τον τρόπο ζωής της ήταν τρομακτική, αλλά στο ταξίδι στη Disneyland έμοιαζε σαν να έχει φτάσει στον πάτο, είπε η ίδια. «Μέσα σε λίγες μόνο ώρες έπαθα ημικρανία, πονούσαν τα πόδια μου, η πλάτη μου, ίδρωνα πολύ συνεχώς και απλά δεν κατάφερα να απολαύσω τη μέρα. Έπρεπε να περάσω τη μισή μέρα μόνη μου σε ένα τραπέζι με το κεφάλι μου κάτω και τα μάτια κλειστά γιατί η ημικρανία ήταν τόσο έντονη που  προσπαθούσα να μην κάνω εμετό», είπε η Mancuso.

Απώλεια βάρους: Το κόλπο που καίει περισσότερες από 400 θερμίδες την ημέρα χωρίς να ιδρώσετε

Στην επιστροφή, αποφάσισε ότι αυτή δεν ήταν η ζωή που ήθελε. Για πρώτη φορά, η Mancuso δεν έθεσε μια ημερομηνία έναρξης, απλώς ξεκίνησε. Αντί να προσπαθήσει να αναθεωρήσει ολόκληρη τη δίαιτά της, η Mancuso ξεκίνησε με λίγα, τρώγοντας ένα θρεπτικό φαγητό κάθε μέρα -το πρώτο ήταν τα αυγά.

«Ακόμα και απλώς να στέκομαι όρθια και να περπατώ για 10 λεπτά ήταν δύσκολο για μένα», είπε. Σταδιακά, το περπάτημα έγινε πιο βιώσιμο και μερικές φορές περπατούσε επιτόπου στο σπίτι της: «​​Άρχισα να περπατάω στην αυλή μου γιατί ντρεπόμουν να περπατήσω δημόσια».

Η προσοχή της ήταν στην οικοδόμηση της συνήθειας και όχι στα αποτελέσματα. Τα 10 λεπτά περπάτημα έγιναν 20, μετά 30, και στη συνέχεια ήρθε ο ημερήσιος στόχος 8.000 βημάτων.

έχασε 90 κιλά
Φωτογραφία: Leah Mancuso

«Ήταν ακόμα δύσκολο για μένα, αλλά καθώς το ένιωθα εφικτό, συνέχισα να προσθέτω περισσότερο», λέει η ίδια. Καθώς γινόταν καλύτερη, η Mancuso ασχολήθηκε με περισσότερες δραστηριότητες που της άρεσαν, όπως το κολύμπι και το pickleball.

Διατροφικά, προχώρησε από την κατανάλωση μιας θρεπτικής τροφής την ημέρα στο να κρατά ένα ημερολόγιο τροφίμων.
Μετά από περίπου έξι εβδομάδες, άρχισε να μετράει θερμίδες. Δίνοντας περισσότερη προσοχή στο θρεπτικό περιεχόμενο των διαφορετικών τροφίμων κατάφερε να μάθει πώς επηρέαζαν το σώμα και τη διάθεσή της.

έχασε 90 κιλά
Φωτογραφία: Tara Dunn Photography

Ο στόχος της δεν ήταν να τρώει όσο το δυνατόν λιγότερο, αλλά αρκετά ώστε να μην αισθάνεται στερημένη ενώ εξακολουθούσε να χάνει βάρος βιώσιμα, μια προσέγγιση που προτείνουν οι ειδικοί. Η Mancuso δεν έχασε τις θερμίδες της πολύ γρήγορα επειδή ήθελε να είναι υγιής και να διατηρεί το μεταβολισμό της όσο πιο ψηλά γίνεται, είπε.

Πώς έχασε 90 κιλά ενώ ζυγιζόταν μια φορά τον μήνα

Ζυγιζόταν κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες γιατί δεν ήθελε να διακινδυνεύσει να νιώσει απογοητευμένη. Έγραφε στο ημερολόγιό της για να υπενθυμίζει στον εαυτό της ότι η αργή πρόοδος εξακολουθούσε να είναι πρόοδος. Τον ένα μήνα έχασε 6 κιλά, τον άλλο έχασε δύο. Δεν μπορούσε να παρατηρήσει κάτι εμφανώς διαφορετικό στον τρόπο ζωής της μεταξύ αυτών των μηνών, αλλά έμαθε να παραμένει συνεπής και να εμπιστεύεται τη διαδικασία.

έχασε 90 κιλά
Φωτογραφία: Leah Mancuso/Tara Dunn Photography

Το ότι ζυγιζόταν μια φορά τον μήνα, τη βοήθησε να προσαρμόσει την πρόσληψη θερμίδων της καθώς έχανε βάρος –άρχισε να τρώει 2.600 θερμίδες την ημέρα, αλλά χρειαζόταν λιγότερες καθώς το σώμα της γινόταν μικρότερο. Έτσι, εστίασε στο να τρώει πιο υγιεινά χωρίς να κόβει τα αγαπημένα της φαγητά και άρχισε να περιορίζει τις πατάτες ή το παγωτό μόνο στις κοινωνικές περιστάσεις. Στο σπίτι, η Mancuso προσπάθησε να τρώει ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η Mancuso επέστρεψε στη Disneyland σχεδόν 90 κιλά ελαφρύτερη από την προηγούμενη επίσκεψή της.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top