Συνάντηση με Χρυσοχοΐδη για το claw back ζητούν διαγνωστικά εργαστήρια και εργαστηριακοί γιατροί

claw back υπουργός υγείας

Αίτημα συνάντησης προς τον νέο υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απέστειλε το Συντονιστικό Όργανο Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥΠ) με θέμα συζήτησης τα ζητήματα που άπτονται του claw back.

 

Σε επιστολή του προς τον νέο υπουργό υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ τον συγχαίρει για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του εύχεται καλή επιτυχία στο «δύσκολο και με αρκετές προκλήσεις έργο του». Ζητά συνάντηση με αντικείμενο τα υψηλά ποσοστά claw back στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ιδιαίτερα στις ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις, με την επισήμανση ότι η συνέχιση αυτού του μέτρου «θα αφανίσει την ΠΦΥ».

«Το claw back που κοινοποιήθηκε σήμερα στους παρόχους υγείας και αφορά στον μήνα Μάρτιο, για τις μικροβιολογικές εξετάσεις, είναι σχεδόν 45%, αρνητικό ποσοστό ρεκόρ όλων των εποχών», αναφέρει το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ προς τον υπουργό Υγείας.

Σημειώνει ότι «εξαιτίας του ανεξέλεγκτου πλέον claw back, που ήρθε στα χέρια σας προς διαχείριση , ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας για τη συζήτηση των θεμάτων που άπτονται του claw back των διαγνωστικών εξετάσεων, της χρηματοδότησης της ΠΦΥ, καθώς και των μέτρων που μπορούν να ληφθούν για τον περιορισμό των περικοπών αυτών».

Το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ καταλήγει στην επιστολή του ότι «η συνέχιση αυτών των μέτρων περικοπών στις δαπάνες των διαγνωστικών εργαστηρίων, πολυϊατρείων και κλινικοεργαστηριακών ιατρών θα αφανίσει την ΠΦΥ, στην οποία στηρίζεται το 90% της Δημόσιας Υγείας».

Όλο Υγεία

Scroll to Top