Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει δράση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στον Δήμο Πειραιά

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τονίζει την αναγκαιότητα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και σωστής ενημέρωσης των γυναικών όλων των ηλικιών γιατί η γνώση είναι δύναμη.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την Ενημέρωση & Ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου του μαστού προγραμματίζει δράση αφιερωμένη στην πρόληψη και στην πρώιμη ανίχνευση του γυναικείου καρκίνου, την Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 09.00 – 14.00 στην Πλατεία Κοραή του Δήμου Πειραιά.

Ο καρκίνος του μαστού μας αφορά όλους και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει την προσπάθεια με σκοπό τη διάδοση του μηνύματός, τονίζοντας την αναγκαιότητα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και σωστής ενημέρωσης των γυναικών όλων των ηλικιών γιατί η γνώση είναι δύναμη!

Η δράση περιλαμβάνει:

  • Βιωματική εκπαίδευση στην αυτοεξέταση μαστού με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων
  • Κλινική εξέταση (ψηλάφηση)
  • Συνταγογράφηση απεικονιστικών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού
  • Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού

Στην κοινή προσπάθεια Ενημέρωσης, Ευαισθητοποίησης και Πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, η Κινητή Ομάδα Υγείας του Τομέα Υγείας ΕΕΣ και το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Πειραιά, θα βρίσκονται την Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 09.00 – 14.00 στην Πλατεία Κοραή του Δήμου Πειραιά.

Όλο Υγεία

Scroll to Top