Άνδρας αποκαλύπτει πώς έχασε 71 κιλά σε 2 χρόνια με μια απλή και εύκολη άσκηση

άνδρας

Ένας παχύσαρκος άνδρας που κατέληξε στο νοσοκομείο λόγω ταχυπαλμίας μοιράζεται μια άσκηση που τον βοήθησε να χάσει σχεδόν το μισό σωματικό του βάρος σε δύο χρόνια.

«Σκεφτόμουν συνέχεια ότι κάποια μέρα θα καταφέρω να χάσω βάρος και να μπω σε φόρμα, μέχρι που μια μέρα βρέθηκα στα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκομείου. Θυμάμαι καθαρά εκείνη τη στιγμή. Ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου, όταν αποφάσισα να βελτιώσω την υγεία μου», είπε ο 53χρονος Dhruv Agarwala μιλώντας στη South China Morning Post.

άνδρας
Πηγή φωτογραφίας: South China Morning Post/Dhruv Agarwala

Ο Agarwala έφτασε το μεγαλύτερο βάρος του, τα 151 κιλά, τον Φεβρουάριο του 2021. Οκτώ μήνες αργότερα, είχε επεισόδιο με την καρδιά του, κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στην Ινδία. Ο διευθύνων σύμβουλος με έδρα τη Σιγκαπούρη έχασε περίπου 71 κιλά μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, πέφτοντας τέσσερα μεγέθη στις μπλούζες του, από τα 3XL στο medium.

«Μέχρι τον Νοέμβριο του 2021 είχα σταματήσει κάθε φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνα. Τα επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης είναι φυσιολογικά τώρα, δεν χρειάζομαι μηχανική υποστήριξη για την υπνική άπνοια και δεν είμαι πλέον προδιαβητικός», είπε ο Agarwala στην εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ.

Η άσκηση που του άλλαξε τη ζωή

Ο Agarwala -ο οποίος έχει πτυχίο από το Harvard Business School και είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας τεχνολογίας real estate REA India- έθεσε αρχικά στόχο να χάσει 50 κιλά. Εμπνεύστηκε από τη σωματική διάπλαση του 42χρονου τενίστα Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος ζυγίζει 85 κιλά, σύμφωνα με τα στατιστικά.

άνδρας
Πηγή φωτογραφίας: South China Morning Post/Dhruv Agarwala

Ο Agarwala ξεκίνησε να συμμετέχει προπονήσεις ενδυνάμωσης τρεις φορές την εβδομάδα, περπατώντας τουλάχιστον 12.000 βήματα κάθε μέρα και έσπρωχνε ένα βαρύ έλκηθρο για να αυξήσει τη μυϊκή μάζα. Το Men’s Health αναφέρει ότι το σπρώξιμο και το τράβηγμα ενός έλκηθρου φορτωμένου με βάρη μπορεί να είναι το «καλύτερο μυστικό για την οικοδόμηση μυών και την καύση λίπους, χωρίς πόνο».

«Τα οφέλη μιας άσκησης ώθησης με έλκηθρο είναι τεράστια. Εμπλέκει τους τετρακέφαλους, τους μηριαίους μηριαίους, τις γάμπες και τους γλουτούς και επίσης ενισχύει τους μύες του πυρήνα σας», είπε ο Farren Morgan, ιδρυτής του The Tactical Athlete, στο βρετανικό περιοδικό T3 πέρυσι.

«Είναι επίσης μια φανταστική προπόνηση cardio που ανεβάζει τον καρδιακό σας ρυθμό και ενεργοποιεί ολόκληρο το σώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη καύση θερμίδων και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την αντοχή σας καθώς βάζει προκλήσεις στο καρδιαγγειακό σας σύστημα», πρόσθεσε ο Morgan.

άνδρας
Πηγή φωτογραφίας: South China Morning Post/Dhruv Agarwala

Η αλλαγή στη διατροφή του

Ο Agarwala άλλαξε επίσης τη διατροφή του εγκαταλείποντας το αλκοόλ και μειώνοντας την πρόσληψη θερμίδων σε λιγότερες από 1.700 την ημέρα.

«Συνήθιζα να τρώω ανθυγιεινό φαγητό, το οποίο ήταν δύσκολο να το εγκαταλείψω. Είχα δοκιμάσει τις δίαιτες Atkins και South Beach και τη διαλειμματική νηστεία στο παρελθόν, αλλά δεν τα βρήκα βιώσιμα», είπε ο Agarwala. «Η σημαντική στιγμή για μένα ήταν όταν συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να φάω ό,τι ήθελα αρκεί να ελέγχω τις μερίδες», πρόσθεσε.

άνδρας
Πηγή φωτογραφίας: South China Morning Post/Dhruv Agarwala

Ο επιχειρηματίας λέει ότι τρώει τουλάχιστον 120 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα, με τα μαγειρεμένα λαχανικά, το ψητό κοτόπουλο και το ψάρι να βρίσκονται στην κορυφή του μενού του. Η μεταμόρφωσή του έχει αυξήσει τα επίπεδα ενέργειάς του, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να εργαστεί ακόμα πιο σκληρά στο γυμναστήριο.

Τέλος, έφυγαν οι ταχυπαλμίες που τον έστειλαν στο νοσοκομείο, οι οποίες αποδείχθηκε ότι ήταν καούρα. «Ήταν η κλήση αφύπνισης που χρειαζόμουν», ομολόγησε καταληκτικά ο Agarwala.

άνδρας
Πηγή φωτογραφίας: South China Morning Post/Dhruv Agarwala
Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top