Ανεμιστήρες οροφής: Το έξυπνο κόλπο για να τους καθαρίζετε αποτελεσματικά και χωρίς κόπο

καθαρίζετε, ανεμιστήρες

Οι ανεμιστήρες οροφής είναι συχνά ένα δύσκολο μέρος του σπιτιού σας για να το καθαρίσετε, ειδικά αν θέλετε να αφαιρέσετε τη σφηνωμένη σκόνη από κάθε πτερύγιο του ανεμιστήρα. Δείτε με ποιον εύκολο τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά τον ανεμιστήρα οροφής.

Σίγουρα, μπορείτε να πάρετε ένα σκαμνί, μερικές χαρτοπετσέτες και το αγαπημένο σας μη τοξικό προϊόν καθαρισμού, όπως το ξύδι. Αλλά αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα να μεταφέρονται βρωμιές στο δωμάτιό σας, ειδικά αν σας ξεφύγει κάποιο σημείο και αυτές πετάγονται με το που ανοίξετε τον ανεμιστήρα σας. Ευτυχώς, μπορείτε να αφαιρέσετε τη βρωμιά από όλες τις γωνίες του ανεμιστήρα οροφής σας με τίποτα περισσότερο από μια κάλτσα και μανταλάκια.

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, πρέπει να ψεκάσετε την κάλτσα σας με ένα προϊόν καθαρισμού. Αυτό που χρησιμοποιείτε είναι εξίσου σημαντικό με τα ίδια τα εργαλεία και είναι καλή ιδέα να φτιάξετε το δικό σας σπρέι καθαρισμού. Έτσι εξοικονομείτε χρήματα και δεύτερον γνωρίζετε τα συστατικά που έχει το σπρέι σας, αποφεύγοντας δυσάρεστες, επιβλαβείς χημικές ουσίες όπως αμμωνία και άλλα τοξικά χημικά.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα στο σπίτι σας ή αν απλώς θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα του εσωτερικού σας αέρα. Γιατί, όπως λένε οι ειδικοί, η ποιότητα του αέρα εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι έως και 100 φορές χειρότερη από την ποιότητα του εξωτερικού αέρα. Βλέποντας ότι τα προϊόντα καθαρισμού μπορούν να αυξήσουν τη ρύπανση του εσωτερικού αέρα, ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας είναι με μη τοξικά καθαριστικά. Αυτό λοιπόν θα χρησιμοποιήσετε και για τον καθαρισμό των ανεμιστήρων οροφής σας.

Κολλήστε μια κάλτσα στον ανεμιστήρα οροφής σας

Για να πραγματοποιήσετε αυτό το hack, πάρτε μερικές παλιές κάλτσες και μανταλάκια. Απλώστε την κάλτσα σας επίπεδη σε μια επιφάνεια και ψεκάστε τη μία πλευρά της με το μη τοξικό καθαριστικό σας. Στη συνέχεια, διπλώστε την κάλτσα σας πάνω από το πτερύγιο του ανεμιστήρα οροφής σας και σφίξτε την με την παραμάνα σας. Τρέξτε την πάνω και κάτω από το μήκος κάθε πτερυγίου ανεμιστήρα, συλλέγοντας τη βρωμιά και τη σκόνη καθώς προχωράτε.

Αν η κάλτσα σας γεμίσει με σκουπίδια, αλλάξτε την με μια καθαρή. Μπορείτε επίσης να την γυρίσετε ανάποδα. Αν ο ανεμιστήρας σας δεν είναι πολύ βρώμικος, ίσως μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε μία ή δύο κάλτσες για ολόκληρη τη διαδικασία καθαρισμού. Μόλις ο ανεμιστήρας σας απαλλαγεί από τη βρωμιά, πλύνετε τις κάλτσες σας και βάλτε τις μαζί με τα υπόλοιπα είδη καθαρισμού για να τις ξαναχρησιμοποιήσετε.

Λάβετε προφυλάξεις όταν καθαρίζετε ανεμιστήρες οροφής

Όταν καθαρίζετε τον ανεμιστήρα οροφής σας, πρέπει να λαμβάνετε προφυλάξεις για να εξασφαλίσετε την ασφάλειά σας. Για αρχή, μπορείτε αν θέλετε να φορέσετε μια μάσκα. Αυτό λειτουργεί για να αποτρέψει την τυχαία εισπνοή σωματιδίων σκόνης και είναι απαραίτητο αν έχετε αλλεργίες ή άσθμα.

Στη συνέχεια, προσέξτε τα πτερύγια του ανεμιστήρα οροφής σας όταν καθαρίζετε. Δεν θέλετε να τα τραβήξετε, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε την πρόκληση ζημιάς στον ανεμιστήρα σας κατά την απομάκρυνση της σκόνης και της βρωμιάς.

Εάν ο ανεμιστήρας οροφής σας έχει γυάλινα σκίαστρα, ίσως θελήσετε να τα αφαιρέσετε επίσης, εξασφαλίζοντας ότι όλες οι επιφάνειες είναι καθαρές. Αφού αφαιρέσετε, φροντίστε να τοποθετήσετε αυτά τα σκίαστρα σε ασφαλές μέρος, ώστε να μην τα σπάσετε κατά λάθος.

Ορισμένοι συνιστούν ακόμη και να τα αφήσετε να μουλιάσουν σε νερό με δισκία οδοντοστοιχίας για να αφαιρέσουν τη σφηνωμένη βρωμιά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ανεμιστήρες οροφής κοντά σε κουζίνες, καθώς είναι πιο επιρρεπείς στη συσσώρευση λίπους, λαδιού και πιτσιλίσματος φαγητού. Μόλις ο ανεμιστήρας οροφής σας είναι καθαρός, θα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Όλο Υγεία

Scroll to Top