Αδελφές ετών 104: Οι μεγαλύτερες σε ηλικία δίδυμες της Βρετανίας αποκαλύπτουν το μυστικό της μακροζωίας τους

δίδυμες

Οι μεγαλύτερες σε ηλικία δίδυμες αδελφές της Βρετανίας περιγράφουν την ιστορία τους και μοιράζονται το απόλυτο μυστικό τους με το οποίο λένε πως κατάφεραν να αψηφούν τον χρόνο.

Οι αδερφές Έλμα Χάρις και Θέλμα Μπάρατ, γεννημένες στο Στόκπορτ τον Αύγουστο του 1919, έχουν περάσει όλη τους τη ζωή ως καλύτερες φίλες και το δίδυμο ζει τώρα μαζί σε έναν οίκο ευγηρίας στο Λάνκασαϊρ. Οι δίδυμες αδελφές ήταν μόλις 19 ετών όταν ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, έχουν δει 22 διαφορετικούς πρωθυπουργούς και τη στέψη τριών μοναρχών.

δίδυμες
Φωτογραφία: BBC

Έχουν ζήσει πολύ παρόμοιες ζωές. Σε ηλικία 14 ετών, γυρνώντας από το σχολείο προς το σπίτι, ρωτούσαν στον δρόμο αν υπάρχει κάποια δουλειά για να κάνουν κι έτσι ξεκίνησαν και οι δύο να εργάζονται σε εργοστάσιο συσκευασίας και ετικετοποίησης. Παράτησαν τη δουλειά όταν παντρεύτηκαν σε ηλικία 21 ετών, με τα δύο χαρμόσυνα γεγονότα να λαμβάνουν χώρα με διαφορά μόλις τριών μηνών.

Το «ένοχο» μυστικό της μακροζωίας τους

Τώρα, οι δίδυμες αδελφές μοιράζονται το μυστικό τους για μια μεγάλη ζωή: ένα κονιάκ κάθε βράδυ. «Κοιταζόμαστε και λέμε “ποιος να το πίστευε ότι θα φτάναμε σε αυτήν την ηλικία“. Εμείς σίγουρα δεν το πιστεύαμε, αλλά είμαστε ακόμα εδώ», είπε η Θέλμα.

δίδυμες
Φωτογραφία: BBC

Η Έλμα, που απολαμβάνει ένα κονιάκ και μια λεμονάδα κάθε βράδυ, είπε: «Αν νιώθεις νέος, μένεις νέος». Η Έλμα παντρεύτηκε τον Μπιλ Χιούιτ και η Θέλμα τον Τζόζεφ Μπάρατ μόλις ξεκίνησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ο σύζυγος της Θέλμα αιχμαλωτίστηκε στην Ιταλία και έγινε αιχμάλωτος πολέμου στο ίδιο στρατόπεδο με τον αρχηγό της ομάδας του, Σερ Douglas Bader, ο οποίος είναι διάσημος επειδή έχασε τα πόδια του ενώ επιχειρούσε ακροβατικά. Το 1959, η Θέλμα και ο Τζο έγιναν ιδιοκτήτες μιας παμπ στη γενέτειρά τους, στο Στόκπορτ, αλλά έφυγαν όταν ο γιος τους Τόνι ήταν μερικών μηνών.

δίδυμες
Φωτογραφία: BBC

Όταν ρωτήθηκαν ποιο ήταν το καλύτερο μέρος του να είσαι δίδυμος, οι αδερφές είπαν ότι ήταν πάντα μια παρέα η μια την άλλη. Η Έλμα, που σήμερα έχει έξι δισέγγονα, είπε: «Δεν χρειαζόμασταν φίλους. Είχαμε πάντα η μία την άλλη».

Ωστόσο, οι δίδυμες αδελφές παραδέχθηκαν ότι δεν τα πήγαιναν πάντα τόσο καλά όσο τώρα και ότι τσακώνονταν πολύ και συχνά όταν ήταν νεότερες.

Όλο Υγεία

Scroll to Top