Νοσοκομείο Σάμου: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Καμία πρόσληψη στο ΤΕΠ τα τελευταία 20 χρόνια

νοσοκομείο σάμου

Μόνο οι μισές οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών στο Νοσοκομείο Σάμου είναι καλυμμένες. Στο κόκκινο η λειτουργία του, στο δρόμο οι γιατροί

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι γιατροί του νοσοκομείου Σάμου για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις πρόσληψης για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) τα τελευταία 20 χρόνια.

Παράλληλα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ),αναφέρει ότι από τις 76 οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών είναι καλυμμένες μόνο οι 37. «Αυτό αυτονόητα αποτρέπει τους νέους ειδικευόμενους συναδέλφους να επιλέξουν το συγκεκριμένο νοσοκομείο για να κάνουν την ειδικότητά τους: σε 31 οργανικές θέσεις ειδικευομένων υπηρετούν μόνο 2».

Κινητοποίηση γιατρών

«Εξοργιστικό είναι πως οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας αρνούνται επίμονα να προκηρύξουν θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΤΕΠ, οι οποίες αυτονόητα είναι άκρως απαραίτητες για την στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου», αναφέρει σε επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η ΟΕΝΓΕ.

Σημειώνει ότι «η σκόπιμη κυβερνητική πολιτική υποστελέχωσης του νοσοκομείου Σάμου είναι ενδεικτική για όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία αλλά και για τμήματα νοσοκομείων μεγάλων πόλεων: η σκοπιμότητα αυτή έχει στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης».

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Σάμου προγραμματίζει για αύριο στάση εργασίας, την οποία στηρίζει η ΟΕΝΓΕ, η οποία απαιτεί την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Όλο Υγεία

Scroll to Top