Απίστευτο: Όταν γεννήθηκε είχε το μέγεθος ενός κουτιού αναψυκτικού – Τώρα ζυγίζει 7 κιλά και είναι υγιής

αγοράκι ζύγιζε 500 γραμμάρια, μέγεθος κουτιού αναψυκτικού

Ένα αγοράκι στο Τέξας που γεννήθηκε στο μέγεθος ενός κουτιού αναψυκτικού γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια. Ο Leovani Vera of γεννήθηκε μόλις 27 εβδομάδων και ζύγιζε λιγότερο από μισό κιλό.

Ήταν τόσο μικρός που η βέρα του πατέρα του ταίριαζε στον καρπό του σαν βραχιόλι και πέρασε τρεις μήνες στο νοσοκομείο παίρνοντας δύναμη και μαθαίνοντας να αναπνέει μόνος του.

Καθώς οι πρόωρες γεννήσεις αυξάνονται, τα μωρά που γεννιούνται τόσο μικρά όσο ο Leovani μπορεί να υποστούν μόνιμα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, όπως το άσθμα, ο αυτισμός και η εγκεφαλική παράλυση. Ζυγίζοντας τώρα σχεδόν 7 κιλά, ο Leovani μόλις έμαθε να μπουσουλάει και γιόρτασε τα γενέθλιά του.

@growingleoathome Leovani Gael you are so loved! 🦁 #micropreemie #27weekerpreemie #babyleovani #godisgood ♬ original sound – Eddie Tom

Πώς διαπιστώθηκε το πρόβλημα με την υγεία του Leovani

Η ανάπτυξη του Leovani άρχισε να επιβραδύνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως εξήγησε η μητέρα του, Isabel Vera. Στο υπερηχογράφημά των 20 εβδομάδων, ο μικρός έμοιαζε να βρίσκεται πέντε εβδομάδες πίσω.

Τον Δεκέμβριο του 2022, σχεδόν τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία γέννησής του, οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι η μητέρα του είχε υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί να είναι σημάδι προεκλαμψίας -μιας επιπλοκής της εγκυμοσύνης. Η μόνη θεραπεία για την προεκλαμψία είναι ο τοκετός, έτσι ο Leovani γεννήθηκε μόλις στις 27 εβδομάδες.

«Παρακάλεσα τους γιατρούς να κάνουν ό,τι μπορούσαν», είπε η κ. Vera. Λόγω του μικρού του μεγέθους του, το βρέφος πέρασε τις επόμενες 127 ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών όπου οι γιατροί φρόντισαν να αυξήσουν την υγεία και το βάρος του.

@growingleoathome … & your mommy is here. #micropreemie #lessthenapound #27weeker #babyleovani #nicubaby #severeiugr #godisgood #siugr #niculife ♬ original sound – Bella

Τι συνέβη μόλις γεννήθηκε το αγοράκι

Η 32χρονη μητέρα του μπήκε σε «λειτουργία επιβίωσης« μόλις γεννήθηκε ο Leovani. «Μόλις έφυγα από το πλευρό του όταν γεννήθηκε, και ακόμη και στο σπίτι, έλεγχα την κάμερα για να βεβαιωθώ ότι ήταν καλά στο νοσοκομείο», είπε η γυναίκα και πρόσθεσε:

«Έκλαιγα ασταμάτητα και δεν μπορούσα να επεξεργαστώ αυτό που περάσαμε. Όταν ήταν στη ΜΕΘ, πήγαινα εκεί καθημερινά για να τον επισκεφτώ. Υπήρχαν κάποιες νύχτες που ήμουν εκεί τόσο αργά που κοιμόμουν στο αυτοκίνητό μου ή στην αίθουσα αναμονής, απλά δεν ήθελα να τον αφήσω».

Η κ. Vera αρχικά φοβόταν να αποκαλύψει το βάρος του Leovani στους ανθρώπους λόγω ανησυχιών ότι δεν θα ήταν υποστηρικτικοί, αλλά έκτοτε μπόρεσε να συναντήσει άλλες οικογένειες που περνούσαν την ίδια κατάσταση, μέσω των social media. Αυτό την έκανε σίγουρη ότι θα τα κατάφερνε.

«Όταν τελικά έφτασε στα πρώτα του γενέθλια, θέλαμε να τα κάνουμε όσο πιο ξεχωριστά γινόταν, αλλά προφανώς δεν θέλαμε να τον κάνουμε να αισθανθεί περίεργα. Κάναμε ένα μικρό πάρτι με την πιο στενή μας οικογένεια. Αλλά το να τον βλέπω να γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια ήταν σαν να ολοκληρώνεται ένα κύκλος για μένα», περιγράφει η μητέρα του και καταλήγει:

«Ο Leovani είναι το θαύμα μου και είμαι απίστευτα χαρούμενη που μπορώ να πω ότι είναι ένα ευτυχισμένο και υγιές παιδί ενός έτους».

Όλο Υγεία

Scroll to Top