Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με ανοιχτή τη θέρμανση – Οι ειδικοί προειδοποιούν

θέρμανση

Οι ειδικοί προειδοποιούν οποιονδήποτε κοιμάται με ανοικτή τη θέρμανση όλη τη νύχτα. Δείτε ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν…

Οι ειδικοί έχουν προβεί σε επανειλημμένες προειδοποιήσεις σε όσους κοιμούνται με την κεντρική τους θέρμανση ανοιχτή, προτρέποντας τους ανθρώπους να την απενεργοποιήσουν προτού τους πάρει ο ύπνος για να αποφύγουν προβλήματα.

Μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να κοιμάστε στη ζέστη ή να ξεχνάτε κατά λάθος τη θέρμανση σας ακόμα αναμμένη όταν πηγαίνετε για ύπνο, αλλά ο ειδικός έχει να μοιραστεί μαζί σας τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους πρέπει πάντα να φροντίζετε να είναι απενεργοποιημένη πριν κοιμηθείτε.

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να είσαι ζεστός στο κρεβάτι καθώς ακούς τον άνεμο και τη βροχή να χτυπάει το παράθυρό σου, αλλά οι ειδικοί έχουν πει πολλές φορές ότι το να βάλεις τη θέρμανση σε πλήρη λειτουργία κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν είναι μια  καλή πρακτική, καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το δέρμα σου και τα μαλλιά, σπαταλά ενέργεια, ενώ μπορεί ακόμη και να προκαλέσει αντιαισθητική και επικίνδυνη μούχλα στους τοίχους.

Οι ειδικοί BestHeating συνεργάστηκαν με τους ειδικούς περιποίησης μαλλιών Neäl & Wølf για να εξηγήσουν γιατί πρέπει να αποφεύγεται ο ύπνος με τη θέρμανση σε υψηλή θερμοκρασία και να χρησιμοποιούνται άλλες μέθοδοι θέρμανσης.

Χαμένη ενέργεια

Εκτός και αν θέλετε έναν φουσκωμένο λογαριασμό ενέργειας, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε την κεντρική θέρμανση πριν κατευθυνθείτε στο υπνοδωμάτιο.

Η Jess Steele, ειδική τεχνολογίας θέρμανσης στο BestHeating είπε: «Ο καλύτερος τρόπος για να ζεσταθείτε τη νύχτα χωρίς να αφήνετε την κεντρική θέρμανση ανοιχτή είναι να λειτουργούν τα καλοριφέρ σας για μερικές ώρες το βράδυ και μετά να ρυθμίζετε ένα χρονοδιακόπτη έτσι ώστε η θέρμανση να ενεργοποιείται λίγο πριν την ώρα που σκοπεύετε να ξυπνήσετε. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσετε εντελώς τη θέρμανση και ο λέβητας σας δεν θα χρειαστεί να εργαστεί τόσο σκληρά για να επανέλθει.»

Μούχλα στους τοίχους

Ένα άλλο αποτέλεσμα του να αφήσετε τη θέρμανση σε υψηλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ότι μπορεί επίσης να βλάψει την υγεία και το σπίτι σας.

Η Jess είπε: «Το να έχετε ανοιχτή τη θέρμανση για μικρά χρονικά διαστήματα είναι μια καλή ιδέα για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας, ειδικά το πρωί, αλλά το να την έχετε ανοιχτή όλη τη νύχτα μπορεί να κάνει τον θερμότερο αέρα να συγκρατήσει και να παγιδεύσει την υπερβολική υγρασία».

«Όταν ο ζεστός αέρας έρχεται σε επαφή με τα παγωμένα κρύα παράθυρα, μπορεί να προκαλέσει συμπύκνωση υδρατμών που στη συνέχεια εξελίσσεται σε πρόβλημα μούχλας».

Ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά και δέρμα

Η Laura Elliott, επικεφαλής στιλίστρια και εκπαιδευτικός στο Neäl & Wølf, λέει: «Το να περνάς πολύ χρόνο σε ένα περιβάλλον με κεντρική θέρμανση μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά παρά καλό. Κατά τη χειμερινή περίοδο, τα μαλλιά μπορεί να στεγνώσουν και να φαίνονται πιο εύθραυστα ή τα νύχια να σπάνε πιο εύκολα και αυτά μπορεί να οφείλονται στην κεντρική θέρμανση».

Συνέστησε επίσης την αποφυγή του υπερβολικού θερμικού styling, καθώς αυτό μπορεί να αφαιρέσει περαιτέρω τα φυσικά έλαια των μαλλιών.

Όλο Υγεία

Scroll to Top